Osłona rozrzadu problem

Czyli wszystko co związane z silnikami diesla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
lukasz 1983
Forumowicz T4

Answers: 0
9
Last active: -
Tematy: 8
Model:
Auto: multi
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 20 razy
Kontakt:

Osłona rozrzadu problem

Nieprzeczytany post autor: lukasz 1983 »

Dzis podczas demontażu rozrzadu ukazał sie oczom połamany napinacz i cud ze nic sie nie narobiło 2,5 tdi. Ale do rzeczy mianowicie bolczyk ustalajacy pozycje napinacza jest lekko skrzywiony. Chcem go wyprostowac ale czy nie odpadnie? Znajomemu sam z siebie odpadł i narobiło bałaganu. Myslałem zeby go wyprostowac nawiercic od tyłu blache i migomatem zrobić spawik. Czy dobrze kombinuje? Znajomy zamiast tego cos pokombinował zamiast bolczyka srubka nakretka i spaw. Wydaje mi sie ze moja opcja powinna zadziałac
rafwlkp
Aktywny T4

15
Tematy: 11
Model:
Auto: Caravelle
podziekowal za post: 6 razy
otrzymal podziekowanie: 22 razy
Kontakt:

Re: Osłona rozrzadu problem

Nieprzeczytany post autor: rafwlkp »

Czy ja dobrze rozumiem, że zamiast wymienić uszkodzony napinacz chcesz go naprawiać?!
lukasz 1983
Forumowicz T4

9
Tematy: 8
Model:
Auto: multi
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 20 razy
Kontakt:

Re: Osłona rozrzadu problem

Nieprzeczytany post autor: lukasz 1983 »

Nie nie chodzi o napinacz.Cały rozrzad juz jest w koszu, chodzi o trzpien przy metalowej wewnetrznej oslonie co blokuje-ustala pozycje napinacza. W napinaczu jest blaszka z otworem ktory montujac napinacz nakladamy na ten trzpien zeby potem mozna bylo go naciagnac na wskazowke
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diesel”