Allegro / Ebay / Świstak /OLX- Ciekawe aukcje z częsciami T4
-
stram
- Forumowicz T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 syncro
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Allegro / Ebay / Świstak /OLX- Ciekawe aukcje z częsciam
woda do diesla = woda z mózgu..
trzyma sie to kupy jak perpetuum mobile, Wiara czyni cuda.
trzyma sie to kupy jak perpetuum mobile, Wiara czyni cuda.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
nie woda tylko wodór uzyskiwany z wody
najpierw zdobądź choć odrobinę wiedzy w temacie, a dopiero potem krytykuj
pomijam oczywiście to czy skórka warta wyprawki ale takie instalacje istnieją i niektórzy je sobie bardzo chwalą
najpierw zdobądź choć odrobinę wiedzy w temacie, a dopiero potem krytykuj
pomijam oczywiście to czy skórka warta wyprawki ale takie instalacje istnieją i niektórzy je sobie bardzo chwalą
-
stram
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Chłopie!!! filozof z Ciebie!!! inżynierem jestem termodynamikę na sudiach miałem dwa lata. Zjedz sewgo posta, nie rób ludziom wody z mózgu.
Wyszukiwarka forumowa hasła "instalacja HHO" nie znalazła, wiec o dyskusji na ten temat też piszesz bzdury. Doucz sie podstawowych zasad termodynamiki, doczytaj w jakich warunkach woda moze rozłożyć na wodór i tlen. Poczytaj trochę o parze - nasyconej, nienasyconej, przegrzanej... tylko w ten sposób mogłoby dojśc do poprawienia sprawności.. Ale!!!
Aby były jakiekolwiek oszczędności to musiałbyś przestawiać dawkę oleju na pompie, a to jest niemożliwe!!!
Umiesz w ogóle dodawać?? Rozumiem że masz HHO i dwa magnetyzery.
Wyszukiwarka forumowa hasła "instalacja HHO" nie znalazła, wiec o dyskusji na ten temat też piszesz bzdury. Doucz sie podstawowych zasad termodynamiki, doczytaj w jakich warunkach woda moze rozłożyć na wodór i tlen. Poczytaj trochę o parze - nasyconej, nienasyconej, przegrzanej... tylko w ten sposób mogłoby dojśc do poprawienia sprawności.. Ale!!!
Aby były jakiekolwiek oszczędności to musiałbyś przestawiać dawkę oleju na pompie, a to jest niemożliwe!!!
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Kolego , coś słabo u Ciebie z obsługą takich prostych funkcji jak opcja "szukaj" na forum.... znalezienie tematu zajeło mi 5 sekund...
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... &hilit=hho
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... +wod%C4%99
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... &hilit=hho
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... +wod%C4%99
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Kolego ochłoń troszeczkę i zmień podejście do forumowiczów.stram pisze:Chłopie!!! filozof z Ciebie!!! inżynierem jestem termodynamikę na sudiach miałem dwa lata. Zjedz sewgo posta, nie rób ludziom wody z mózgu.
Twoja wypowiedź nie jest godna inżyniera.
-
stram
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Moze lepiej szanowny moderator douczy się trochę .. jako że forum ma być skarbnicą wiedzy, to kłamstwa i bzdury, i wyłudzenia powinni od rzau tępić.
Wygodniej jednak jest dbać o poprawny szyk zdania..
Bardziej cenię prawdę, niż to czy wg kogoś jestem godny mieć jakiś tytuł. Podałem go, bo się ktoś mądrzył.
szukajka niczego takiego jak " instalacja HHO" nie wyszukała.
Bardziej cenię prawdę, niż to czy wg kogoś jestem godny mieć jakiś tytuł. Podałem go, bo się ktoś mądrzył.
szukajka niczego takiego jak " instalacja HHO" nie wyszukała.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2014, 22:01 przez stram, łącznie zmieniany 1 raz.
-
matnis
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Mi też niepodobała się wypowiedź kolegi sram. A tak na marginesie to myślę że sformułowania Chłopie nie użył by inteligentny facet. Takiego podejścia nie możemy akceptować na forum T4. Skarbnica wiedzy to skarbnica kultury a nie bełkotu i wylgaryzmu. Wiec też wnoszę prośbę o inteligecję skora tak opisujesz że ją masz no chyba że wode lejesz.
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Model:
Multivan 95 był
- Kontakt:
Kolego stram.
Zmień ton wypowiedzi.
I nie chodzi mi o szyk zdania.
Zmień ton wypowiedzi.
I nie chodzi mi o szyk zdania.
-
stram
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Inteligentny nie musi być wykształcony...
Sformułowania " Chłopie użyłem celowo, aby na totalną bzdurę zwrócić uwagę.
Gzie ty tu zobaczyłeś wulgaryzmy??? może jeszcze białe myszy...
Sformułowania " Chłopie użyłem celowo, aby na totalną bzdurę zwrócić uwagę.
Gzie ty tu zobaczyłeś wulgaryzmy??? może jeszcze białe myszy...
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Model:
Multivan 95 był
- Kontakt:
Sama kultura.stram pisze:Chłopie!!! filozof z Ciebie!!!
Zjedz sewgo posta,
piszesz bzdury
Doucz sie
Umiesz w ogóle dodawać??
Moze lepiej szanowny moderator douczy się trochę
powinni od rzau tępić.
bo się ktoś mądrzył.
.
-
matnis
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
taki to inżynier z ciebie a nie wiesz gdzie był wulgaryzm i w dodatku użyłeś go 2 razy ale widzę że twa wiedza ogranicza się do HHO
a wulgaryzm jak się dalej byś zastanawiał co to jest to to właśnie twoje chłopie
Najpopularniejsze wyrazy bliskoznaczne do słowa chłop to: gość, farmer, wieśniak, chłopisko, fellach, facio, cham, ślubny, koleś, facet, kmiotek, gospodarz, bamber, głowa rodziny, kmieć, jegomość, osobnik, stary, narzeczony, małorolny, gościu, włościanin, mąż, rolnik, burak, pan, bauer, małżonek, kochanek, mężczyzna, … .
A co do auta na wodę to sam zaczołeś temat a tak pozatym to jest fajny filmik jak ktoś nie widział oglądałem to nawet w jakimś programie w tv
a wulgaryzm jak się dalej byś zastanawiał co to jest to to właśnie twoje chłopie
Najpopularniejsze wyrazy bliskoznaczne do słowa chłop to: gość, farmer, wieśniak, chłopisko, fellach, facio, cham, ślubny, koleś, facet, kmiotek, gospodarz, bamber, głowa rodziny, kmieć, jegomość, osobnik, stary, narzeczony, małorolny, gościu, włościanin, mąż, rolnik, burak, pan, bauer, małżonek, kochanek, mężczyzna, … .
A co do auta na wodę to sam zaczołeś temat a tak pozatym to jest fajny filmik jak ktoś nie widział oglądałem to nawet w jakimś programie w tv
-
mirski_mi
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
<59>stram pisze:Chłopie!!! filozof z Ciebie!!! inżynierem jestem termodynamikę na sudiach miałem dwa lata. Zjedz sewgo posta, nie rób ludziom wody z mózgu.
http://odkrywcy.pl/kat,1037769,title,Za ... aid=613625
Szanowny Panie Inżynierze.
Wielu odkrywców było krytykowanych,karanych przez ludzi o podobnych poglądach do pańskich. To ,że posiada pan tytuł "inżynier" nie wyróznia Pana z tłumu magistrow,inżynierów,doktorów/tego ci u nas dostatek/ nie wspomnę już o poziomie pobranych nauk i ilości tytułów naukowych. Zbłaźniłeś się Pan, podając swój tytuł. Ludzie będą eksperymentować,stosować innowacyjne rozwiązania bez względu na Pańskie poglądy i zapatrywania.
Sumując:
Nie jeden inżynier może nauczyć się od prostego robola zdolności myślenia.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Po pierwsze
Po drugie przykro mi czasem, że czasy kiedy wykształcenie szło w parze razem z kulturą i otwartością umysłu niestety minęły.
Jak ja studiowałem to pełno już było na wydziale prostaków chcących mieć papiery, choć politechnika skutecznie ich odsiewała ale i to niestety minęło.
Ja się do poziomu dyskusji reprezentowanego przez strama nie zniżę.
Mój udział w tej dyskusji kończę cytatem z samego siebie:
Sterciu pokazał ci, że nie masz racji, więc mógłbyś się przynajmniej do tego błędu przyznać i przeprosić, ale to już chyba za wysokie progi - przyznanie się do błędu to w ogóle cecha dzisiaj już nie spotykana praktycznie.stram pisze:Wyszukiwarka forumowa hasła "instalacja HHO" nie znalazła, wiec o dyskusji na ten temat też piszesz bzdury.
Po drugie przykro mi czasem, że czasy kiedy wykształcenie szło w parze razem z kulturą i otwartością umysłu niestety minęły.
Jak ja studiowałem to pełno już było na wydziale prostaków chcących mieć papiery, choć politechnika skutecznie ich odsiewała ale i to niestety minęło.
Ja się do poziomu dyskusji reprezentowanego przez strama nie zniżę.
Mój udział w tej dyskusji kończę cytatem z samego siebie:
Kenobi pisze:to tyle w temacie od gbura i ważniaka, zauroczonego swoją miłością życia, który wszystko w swojej T4 robi sam własnymi rękami i potem się wymądrza <cool>
-
ba57ardo
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: Allstar
- podziekowal za post: 8 razy
- Kontakt:
ekhm...stram pisze:Inteligentny nie musi być wykształcony...
czyli rozumuję, że wykształcony nie musi być .....
wracając do tematu działu:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/motoryz ... 25284.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/motoryz ... 09185.html
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
"Fura niekiepa"Kenobi pisze:
W UK takie chodzą w granicach 20 tys funtów.
-
Tonieja
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 41
- Model:
- Auto: T4yncro
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Wykształcenie często jest powodem ograniczenia, bo inżyniery wiedzą, że czegoś się nie da i to ich ogranicza, A przyjdzie taki kmiotek, który nie wie, że się nie da i to zrobi,
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Niestety poziom wykształcenia teraz mamy jaki mamy , mamy kupe inżynierow , doktorów itp ktorzy w teorii powinni sporą wiedze miec z tego co studiowali, a w praktyce na niczym się nie zna , semsetr na semestr sie ślizgał z twierdzniem "aby tylko zaliczyć" i udalo się wielu takim nawet tytul jakis zdobyć... Wazny byl poprostu papier, a wiedza to na zasadzie "może coś zapamietam". Jakiś czas temu mialem inspektora nadzoru budowlanego , gość z tytułem inzyniera, chwalipieta jak cholera , ile to on budów nie miał i jakich wielkich, mial zrobić projekt i nadzorowac budowę... to co chciał mi wybudować, a dokładniej to może nie wybudować a przebudować bo chodzilo o rozbudowę budynku i postawić to o kryminał zakrwawalo... I tuman wszędzie się podpisywał po tymi swoimi pomyslami... to ja nie znając się na tym gdzie on miał mieć sporo wieksza wiedze ode mnie zauwazyłem ze z budynku chce mi zrobić stodołę taką ze pierwszy lepszy większy wiatr i by się poskładała buda cala... Takze ja na tych wszystkich "uczonych" biorę zawsze poprawkę... Sam wiem bo tez studiowałem i wiem jak u mnie w grupie większośc się ślizgala z semestru na semestr i to też na uczelni która wtedy miala spory przesiew bo jedna z bardziej wymagających we Wrocławiu...
Akurat nie pisze tutaj konkretnie o koledze stram ale ogolnie o tym co widzę teraz , jakich mamy magistrow , inzynierów , doktorow i innych tego typu ludzi... niejeden taki udaje ważniaka co pozjadal wszystkie rozumy a na zadane konkretnie pytanie z wiedzy którą choc trochę powinien miec to nie potrafi odpowiedziec... W tej chwili poprostu te wszystkie tytuly to jedna wielka ściema , ten kto coś bedzie chcial się nauczyć to się nauczy , ale 5 innych będzie tylko chciala papier zdobyc a wiedzę juz nie koniecznie posiąśc...
Akurat nie pisze tutaj konkretnie o koledze stram ale ogolnie o tym co widzę teraz , jakich mamy magistrow , inzynierów , doktorow i innych tego typu ludzi... niejeden taki udaje ważniaka co pozjadal wszystkie rozumy a na zadane konkretnie pytanie z wiedzy którą choc trochę powinien miec to nie potrafi odpowiedziec... W tej chwili poprostu te wszystkie tytuly to jedna wielka ściema , ten kto coś bedzie chcial się nauczyć to się nauczy , ale 5 innych będzie tylko chciala papier zdobyc a wiedzę juz nie koniecznie posiąśc...
Autko ładne , nie pozostaje nic innego jak trzymac t4 i za 50 lat je sprzedać w podobnej kwocie :DKenobi pisze:
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Sterciu, to chyba tylko California, Samba to owczesny kamperek ;)
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
w UK za 20 tysi to sa zwykłe busy przeszklone. Oryginalna samba z 23 oknami to wydatek rzedu 50tysi funtów, a najdrozsza mi znana samba poszł na aukcji za ponad 200tysi $US. Aukcje mozna znaleźć na youtube. Niestety ceny sa astronomicznie wysokie za te samochody, ale znajduja sie nabywcy. Ten konkretny model juz na pierwszy rzut oka wygląda nie wart tej ceny ( lampy przód niezgodne z rocznikiem, tani lewarek do zmiany biegów, marnej jakości tapicerka, brako oryginalnych foteli z tyłu, silnik niezgodny z oryginałem z wężem ogrodowym, zbiornik paliwa w kolorzez niezgodnym z oryginałem i wiele innych ), a sprzedaje pewnie handlarz na zlecenie tego komisu z Holandii i myśli ze w PL tafi jeleniaostryt4 pisze:"Fura niekiepa"Kenobi pisze:
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
flax pisze:Sterciu, to chyba tylko California, Samba to owczesny kamperek ;)
Samba to wersja osobowa czyli taka Caravelle. Oczywiscie były też na początku lat 50-tych Westfalie z zabudowa w środku.
tutaj foty jednej z pierwszych Westfalii którą widziałem w prywatnym muzeum w Niemczech:
https://lh4.googleusercontent.com/-9JJb ... 520304.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-5RZh ... 520300.jpg
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2014, 13:02 przez vwyogi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Pardon w takim razie, myslalem, ze to camp ;)
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Samba to luxusowa wersja osobowego busa. Wyróżniała się aż 23 oknami i otwieranym dachem.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Ta to musi kosztowac!vwyogi pisze:flax pisze:Sterciu, to chyba tylko California, Samba to owczesny kamperek ;)
Samba to wersja osobowa czyli taka Caravelle. Oczywiscie były też na początku lat 50-tych Westfalie z zabudowa w środku.
tutaj foty jednej z pierwszych Westfalii którą widziałem w prywatnym muzeum w Niemczech:
https://lh4.googleusercontent.com/-9JJb ... 520304.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-5RZh ... 520300.jpg
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Napisałem że £20tys bo tak wynika z moich źródeł, m. in. mój boss pokazywał mi foty na telefonie nabytku swego kolesia który za podobne pieniądze zakupił takowy egzemplarz.vwyogi pisze:w UK za 20 tysi to sa zwykłe busy przeszklone. Oryginalna samba z 23 oknami to wydatek rzedu 50tysi funtów, a najdrozsza mi znana samba poszł na aukcji za ponad 200tysi $US. Aukcje mozna znaleźć na youtube. Niestety ceny sa astronomicznie wysokie za te samochody, ale znajduja sie nabywcy. Ten konkretny model juz na pierwszy rzut oka wygląda nie wart tej ceny ( lampy przód niezgodne z rocznikiem, tani lewarek do zmiany biegów, marnej jakości tapicerka, brako oryginalnych foteli z tyłu, silnik niezgodny z oryginałem z wężem ogrodowym, zbiornik paliwa w kolorzez niezgodnym z oryginałem i wiele innych ), a sprzedaje pewnie handlarz na zlecenie tego komisu z Holandii i myśli ze w PL tafi jeleniaostryt4 pisze:"Fura niekiepa"Kenobi pisze:
Nie twierdzę że nie chodzą po 50tys i więcej tylko ja na takiego jeszcze nie wpadłem bo i szczerze nawet nie szukam.
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
jak za małolata grałem w GTA San Andreas to jeżdżenie takimi T1 było na porządku dziennym :)
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
http://olx.pl/oferta/vw-t4-multivan-2-5 ... 6Yi8r.html
Kiedyś to auto było na forum sprzedawane za odrobinę niższą cenę :-)
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
widać na pierwszy rzut oka że to przeróba przez duże P i ta gąbka fotela kierowcy jakaś zdeformowanaProbe041 pisze:http://olx.pl/oferta/vw-t4-multivan-2-5 ... 6Yi8r.html
nawet 10tys nie dałbym za takiego przerabianego jak brać dla siebie to tylko oryginała