akumulator jaki kupić
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Re: akumulator jaki kupić
Gwarancja to może być i 10 lat. Wady fabryczne ujawniają się w miesiąc, dwa. Potem każdą reklamację ii tak odrzucą
(z przyczyny niewłaściwego użytkowania).
Tak mi powiedział kiedyś pewien sprzedawca akumulatorów.
(z przyczyny niewłaściwego użytkowania).
Tak mi powiedział kiedyś pewien sprzedawca akumulatorów.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
To też powiedział, oszczędzają na grubości płyt, a z tym wiąże się trwałość.
-
Jackall
- profil zaufany

- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: T4 long i Caravelle
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Klientom i do swoich aut kupuję akumulatory Topla. Starczają na kilka lat, najstarszy jaki mam u siebie jako zapasowy, ma już z dziesięć lat i pamięta jeszcze mojego poloneza. W t4 mam aku chyba 95 albo 100Ah ori mercedes. Kupiłem auto w 2015 i już wtedy ten aku wyglądał, jakby miał 10 lat. Jakoś w lutym tego roku, bez ładowania i w nocy zrobiłem na nim 40 kilometrów z jedną przerwą 15 min. na podładowanie lejcami z auta kolegi. Aż nie do wiary, że to jeszcze może... No, pochwaliłem, to pewnie jutro szlag go trafi... W każdym razie jak mi padnie, to kupuję aku na szrocie wytargane z jakiegoś mercedesa, lub nową Toplę.
-
Łukasz12502
- Aktywny T4
- 8
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
ori mercedes to pewnie VRLA?one długo wytrzymują.brachol miał od nowości z 2004 roku i wytrzymał do 2018.był by jeszcze dłużej ale uszkodzony alternator go wykończył.ja słyszałem też o akumulatorach GROM,ponoć sobie chwalą ludzie.a ja mam jakiś WERTTEILE o którym nic nie wiem :mrgreen:
-
Łukasz12502
- Aktywny T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
kto produkuje tą Toplę?bo cenowo wygląda nieźle.szukam czegoś do swojego T4 w okolicach 80Ah.miał ktoś do czynienia z firmą Cartechnic?są w inter cars-ie,niby robione przez Jonson controls czyli porządną firmę.pamiętam miałem dawno temu takiego w Polonezie i dawał radę.to jeden z moich typów lub coś z rodziny Autopart(kozak,bars),norauto też ma w ofercie akumulatory robione przez vartę,znajomy sobie chwalił.mój obecny jakiś wertteile(też niby varta dwa lata niecałe wytrzymał).tak się zastanawiam czy w dzisiejszych czasach można kupić akumulator który posłuży chociaż 4lata?Jackall pisze:Klientom i do swoich aut kupuję akumulatory Topla..
-
dualfuel
- Początkujący T4
- 7
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
Ja kupiłem polskiej firmy AutoPart Galaxy EFB o oznaczeniu 600-580 i jak narazie działa 3 lata.
-
garbaty
- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: t4 caravelle L syncr
- podziekowal za post: 10 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
U mnie kozak 850, 4rok leci, 2 jako rozruchowy i teraz 2gi jako pokladowy pod solarem. Daje radę chociaż raz rozładowałem go do 10V
-
Łukasz12502
- Aktywny T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
myślałem nad tym kozakiem ale czytałem na aku biz i był tam właśnie kozak 74ah który w rzeczywistości miał mniejsze parametry.no ale cena i opinie ma dobre.zastanawiam się czy nie dołożyć i nie wziąć AutoPart 88Ah za cztery stówki.w testach wypada dobrze.widzę że z akumulatorami jak z olejami-każdy chwali co ma.ja niestety już dwa razy się "sparzyłem" na tych tańszych dlatego teraz tak kalkuluje co wybrać.
-
garbaty
- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: t4 caravelle L syncr
- podziekowal za post: 10 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Miałem wcześniej TUBORG black i tego akurat bym nie polecał. Wytrzymał równo 18 miesięcy, po czym przy ładowaniu gazował tak że odkurzaczem proszek z kwasu zbierałem