VW T4 Kraków
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Re: VW T4 Kraków
A co tu pomoze body kit , jak auto tetaz stoi jak 'koza na hali, beeeeee , beeeee' . Body kit w tym przypadku tylko pogorszylby wyglad
. Tylko zmiana zawieszenia cos tu pomoze. No I felg...
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Kubek to był tylko żart a tak na poważnie to napewno zmiana zawiechy ale jeśli notri chce dokładnie taki efekt jak ten czarny to niestety potrzebne są do tego dokładki bo one tutaj robią p <bezradny> ołowe tego efektu.Kubek pisze:A co tu pomoze body kit , jak auto tetaz stoi jak 'koza na hali, beeeeee , beeeee' . Body kit w tym przypadku tylko pogorszylby wyglad
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Normalnie jaja sobie robisz!stram pisze:Własnie rozbiłem sobie sam własnorecznie szybę przednią. zakładając lusterko.
<szok>
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Przód na drążkach, a amorki też będziesz wymieniał na TA Technix z krótszym skokiem?notri pisze:Kubek - na tył sprężyny - 40 / - 45 mm a przód to jak się obniża, na drążkach ???
Ja się właśnie zastanawiam, czy kupić tylko sprężyny od Multika (-15), czy może właśnie TA (-40) + amorki.
Nie wiem, czy w tym drugim przypadku nie będzie za twardo?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
ja po trochę kończę robotę z lakierowaniem felg, dzisiaj trzecia :
https://lh4.googleusercontent.com/-ReHf ... C_3893.jpg
więc jeszcze jedna popołudniówka i można jechać po zarezerwowane już oponki. Zasmrodziłem całą klatkę tym lakierowaniem.
W wolnej chwili dekielki przejdą polerkę, czeka mnie jeszcze delikatne pryśnięcie pod kolor śrub (ale to jak będę na wsi) bo kolor rdzawy raczej nie pasuje.
We wtorek mam dzwonić czy lakiernik na czwartek się wyrobi by przygarnąć moją tedi do zaległych poprawek, potem zamawiamy boczne orurowanie i jak zostanie założone na przód wędruje kangurek z gotowymi już mocowaniami ( Cyklon, jestem wdzięczny <england> )
Dzisiaj rano za to podprowadziłem srebrnego express-a do mechanika na gruntowną robotę.
Na dodatek dobrego dnia dowiedziałem się że jestem wart trochę więcej jak 30 zł plus vat <zakochany>
Innymi słowy idzie wiosna i trwają przygotowania do zlociku <vw>
aaaaa bo jeszcze zapomniałem - audio - temat udręka.
Mój wzmacniacz chyba całkowicie jest coś nie halo (chwilowo przestał grać subik) więc chyba go zdemontuję i pojedzie do serwisu jakiegoś tam. Potem zobaczymy, albo alledrogo albo - a raczej tak - kupię nowy tylko pod suba
Po tym jak kupiłem nowe kable do głośników i je zamontowałem stwierdziłem że co kable to kable bo poprzednie calibery sprawowały się niebo lepiej, więc i same kable dają dużo. Co prawda kable po taniości kupiłem bo 1 zł/ 1 m ale fatalnie chodzą.
Kupiłem za to Klotz i to ostatni zestaw kabli, w tygodniu kiedyś się pobawię i przełożę całe okablowanie. Zatem przód i tył będą na radiu
https://lh4.googleusercontent.com/-ReHf ... C_3893.jpg
więc jeszcze jedna popołudniówka i można jechać po zarezerwowane już oponki. Zasmrodziłem całą klatkę tym lakierowaniem.
W wolnej chwili dekielki przejdą polerkę, czeka mnie jeszcze delikatne pryśnięcie pod kolor śrub (ale to jak będę na wsi) bo kolor rdzawy raczej nie pasuje.
We wtorek mam dzwonić czy lakiernik na czwartek się wyrobi by przygarnąć moją tedi do zaległych poprawek, potem zamawiamy boczne orurowanie i jak zostanie założone na przód wędruje kangurek z gotowymi już mocowaniami ( Cyklon, jestem wdzięczny <england> )
Dzisiaj rano za to podprowadziłem srebrnego express-a do mechanika na gruntowną robotę.
Na dodatek dobrego dnia dowiedziałem się że jestem wart trochę więcej jak 30 zł plus vat <zakochany>
Innymi słowy idzie wiosna i trwają przygotowania do zlociku <vw>
aaaaa bo jeszcze zapomniałem - audio - temat udręka.
Mój wzmacniacz chyba całkowicie jest coś nie halo (chwilowo przestał grać subik) więc chyba go zdemontuję i pojedzie do serwisu jakiegoś tam. Potem zobaczymy, albo alledrogo albo - a raczej tak - kupię nowy tylko pod suba
Po tym jak kupiłem nowe kable do głośników i je zamontowałem stwierdziłem że co kable to kable bo poprzednie calibery sprawowały się niebo lepiej, więc i same kable dają dużo. Co prawda kable po taniości kupiłem bo 1 zł/ 1 m ale fatalnie chodzą.
Kupiłem za to Klotz i to ostatni zestaw kabli, w tygodniu kiedyś się pobawię i przełożę całe okablowanie. Zatem przód i tył będą na radiu
-
stram
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 syncro
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
nie tak dawno jak debil walczyłem z altkiem.stram pisze:Właśnie rozbiłem sobie sam własnoręcznie szybę przednią. zakładając lusterko.
do przyklejenia lusterka zciągnąłem lusterko z zaczepu, po wklejenu przy wciskaniu lusterka w zaczep szyba pękła...
Proszę mnie zamurować do końca tygodnia - bo boję się z domu wychodzić, a w szczególności dotykać samochodu..
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
aż strach pomyśleć bo na szafie leży lewe kompletne lusterko do wymiany. Z tymi szybami jest coś na rzeczy bo ostatnio jak na wieś jechałem wyleciał kamyk z kół tira co jechał przedemną, myślałem że mi szyba poleci tak walnęłostram pisze:nie tak dawno jak debil walczyłem z altkiem.stram pisze:Właśnie rozbiłem sobie sam własnoręcznie szybę przednią. zakładając lusterko.
do przyklejenia lusterka zciągnąłem lusterko z zaczepu, po wklejenu przy wciskaniu lusterka w zaczep szyba pękła...
Proszę mnie zamurować do końca tygodnia - bo boję się z domu wychodzić, a w szczególności dotykać samochodu..
-
Aga
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Notri !!! Podpadasz,to po pierwsze... <36>
Po drugie,nie zmieniaj może ciągle czegoś w tym audio,tylko sprawdz podłączenie,bo jak słuchasz silnika w głośnikach,to chyba jakieś przebicie masz.Nie znam się,ale tak najprościej myśląc... <21>
Po trzecie,pięknie zaczynasz błyszczeć na wiosnę... <cool>
Po drugie,nie zmieniaj może ciągle czegoś w tym audio,tylko sprawdz podłączenie,bo jak słuchasz silnika w głośnikach,to chyba jakieś przebicie masz.Nie znam się,ale tak najprościej myśląc... <21>
Po trzecie,pięknie zaczynasz błyszczeć na wiosnę... <cool>
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
A co to za gleba -15mm,co??? <śmiech> Śmiało wkładaj Ta Technixa -45mm. Jeździ się przyjemnie ....tommly pisze:Ja się właśnie zastanawiam, czy kupić tylko sprężyny od Multika (-15), czy może właśnie TA (-40) + amorki.
Nie wiem, czy w tym drugim przypadku nie będzie za twardo?
No chyba ,że masz amorki w dobrym stanie ,to same sprężyny zakładaj, choć ja w tym przypadku wymieniłem całość. Zawsze to ORI można z powrotem założyć ,jak się TaT znudzi....
a masz właściwe szpilki pod te kółecka???notri pisze:czeka mnie jeszcze delikatne pryśnięcie pod kolor śrub (ale to jak będę na wsi) bo kolor rdzawy raczej nie pasuje.
To prawda i muszę napisać ,że Tegi wyglądała by giciarsko w takim pakiecie ( nawet w podróbie ) . Widziałem na allezło ,że komplety są w przystępnych cenach , progi,dokładki zderzaków i nadkoli oraz blenda na klapę ...xxxkamil pisze:jeśli notri chce dokładnie taki efekt jak ten czarny to niestety potrzebne są do tego dokładki bo one tutaj robią połowe tego efektu.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Aguś ja ostatnio przekopałem całe auto, kable wymienione, przebicia (odgłos silnika świadczy że kable za blisko) co u mnie z pewnością w grę nie wchodzi. Tyle że u mnie ten odgłos silnika jest głośniejszy od samej muzyki a wiem jaka jest różnica. Nawet jak silnik wyłączony to buczy niemiłosiernie, a ponieważ mam na chwilę obecną tego dosyć więc wzmacniacz idzie do serwisu na diagnozę (ktoś na forum mi mówił że może to być powodem że końcówki mocy siadają)
Kubek - szpilek nie sprawdzałem, ale pomyślałem dzisiaj o tym przy lakierowaniu. Zwoooo zakładał nie będę - wolę zrobić metamorfozę środka za te pieniądze co i tak nastąpi i oby nie wcześniej przed tobą
co do dylematu : -50, -45, -40 wypośrodkuję i zamówię -45 ale to w kwietniu bo kasy na to nie mam, a w marcu mam II ratę OC
na dywaniku
Kubek - szpilek nie sprawdzałem, ale pomyślałem dzisiaj o tym przy lakierowaniu. Zwoooo zakładał nie będę - wolę zrobić metamorfozę środka za te pieniądze co i tak nastąpi i oby nie wcześniej przed tobą
co do dylematu : -50, -45, -40 wypośrodkuję i zamówię -45 ale to w kwietniu bo kasy na to nie mam, a w marcu mam II ratę OC
wolę podpaść niż wpaść <śmiech>Aga pisze:Notri !!! Podpadasz,to po pierwsze...
na dywaniku
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Tak do poczytania w wolnej chwili: http://www.brick-yard.co.uk/forum/t4-lo ... 18663.htmlnotri pisze:Kubek - na tył sprężyny - 40 / - 45 mm a przód to jak się obniża, na drążkach ???
i to: http://www.brick-yard.co.uk/forum/lower ... 21658.html
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Spoko roko, o to sie akurat nie martwie <53>notri pisze:.............. i oby nie wcześniej przed tobą ...........
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no ja czekam na jakąś informację od Ciebie w tym temacie bo cisza, pomijam temat Twoich lampek bo też cisza a ciekaw jestem efektu podobnie jak góral. Pewnie i tak zabrałeś je ze sobą w drodze powrotnej do NL więc lada chwila coś wypłynieKubek pisze:Spoko roko, o to sie akurat nie martwie <53>notri pisze:.............. i oby nie wcześniej przed tobą ...........
Dzisiaj natomiast skończyłem lakierowanie ostatniej felusi na lato, na jutro zostaje mi tylko prysnąć bezbarwny po wewnętrznej stronie bo wszystkiego na raz nie da rady. Więc środa - jedziemy po oponki <taniec>
Ponadto dotarły do mnie paczuszki. Jedna z wtyczką a druga to nowe kabelki do audio.
https://lh5.googleusercontent.com/-LOsM ... C_3900.jpg
I w tym miejscu obiecuję wszystkim - to ostatnie kable jakie kupiłem do audio do samochodu !!!!
Specjalnie nawet przed ich zakupem podjechałem do profesjonalnej firmy ze sprzętem audio zasięgnąć informacji na temat tych kabli więc kupiłem
jutro jadę jeszcze po klej do tapicerek i w ramach urlopu kleje rączki bo tommly i reszta się zapłaczą <35>
Ostatnio zmieniony 03 mar 2014, 19:32 przez notri, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tak sobie patrze na te twoje pięknie polakierowane nowe koła i nawet nie chcę wiedzieć ,co stanie się z ich rantami po nałożeniu na felgę opon <59>notri pisze:
Dzisiaj natomiast skończyłem lakierowanie ostatniej felusi na lato, na jutro zostaje mi tylko prysnąć bezbarwny po wewnętrznej stronie bo wszystkiego na raz nie da rady.
Kiedyś popełniłem ten sam błąd i nic tu nie dała "zjebka" wulkanizatora, bo przecież jakoś trzeba gumę na felgę naciągnąć, prawda???
A wszyscy wiedzą ,że spray raczej "twardy" nie jest ....
Dlatego ja swoje "Projektory" będę piaskował , a potem proszkował w firmie tym się zajmującej ....
-
cezarypl
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: z Plejad
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 14 razy
- Kontakt:
Zakładam opony u kolegi, którego urządzenie do zakładania opon w takcie pracy nie dotyka felgi w jej zewnętrznej stronie. Maszyna wymaga tylko lekkiej kalibracji, a felga jest chwytana od niewidocznej normalnie strony chwytakami zabezpieczonymi nakładkami z tworzywa sztucznego. Maszyna jest o klasę wyżej niż ta, na którą zakłada się teflonowe zabezpieczenie przed uszkodzeniem widocznego rantu felgi.
Proponuję poszukać takiego wulkanizatora w swojej okolicy.
Pozdrawiam
Cezary
Pozdrawiam
Cezary
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
tylko że oponki będą zakładane tam gdzie je będę kupował (usługa w cenie opon), myślę że wystarczy ich grzecznie poprosić by uważalicezarypl pisze:Zakładam opony u kolegi, którego urządzenie do zakładania opon w takcie pracy nie dotyka felgi w jej zewnętrznej stronie. Maszyna wymaga tylko lekkiej kalibracji, a felga jest chwytana od niewidocznej normalnie strony chwytakami zabezpieczonymi nakładkami z tworzywa sztucznego. Maszyna jest o klasę wyżej niż ta, na którą zakłada się teflonowe zabezpieczenie przed uszkodzeniem widocznego rantu felgi.
Pozdrawiam
Cezary
-
danny180
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
No bo inaczej sporo pracy pójdzie na marne i efekt końcowy będzie gorszy, a wyglądają jak spod ręki specjalisty :)
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dzisiaj pojechałem po oponki i kupiłem. Felgi ubrane, obyło się bez jakichkolwiek odprysków czy tego typu rzeczy Oponki Pirelli 225/55/R17 101V. Bieżnik około 8 mm <yahoo>
https://lh6.googleusercontent.com/-XrXa ... C_3908.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-6pNT ... C_3909.jpg
dekielki muszę wypolerować, a nowy zestaw letni powędrował na wieś
https://lh6.googleusercontent.com/-XrXa ... C_3908.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-6pNT ... C_3909.jpg
dekielki muszę wypolerować, a nowy zestaw letni powędrował na wieś
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Oj notri, ryzykowna decyzja, nie wiem czy wiesz jak oponki tego producenta wybuchały w F1 <32>
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
<59> teraz gadasz ???? <32>xxxkamil pisze:Oj notri, ryzykowna decyzja, nie wiem czy wiesz jak oponki tego producenta wybuchały w F1 <32>
znalazłem ile nowe kosztują bo to te same kupiłem http://www2.oponeo.pl/dane-opony/pirell ... l#49361897
masakra
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Teraz napisz,z którego roku są twoje opony i czy na pewno maja te 8mm ( bo mi na foto wyglada na znacznie mniej <59> ) , poza tym z deka za duży ten balon ....
Szerokości <good>
Szerokości <good>
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
rok jakoś powyżej 2010, bieżnik pisałem że około, a balon ???? bo ja wiem - a co złe kupiłem ???
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Za wysokie to jest pewne, nie obniżysz auta bo będzie ocierać o ranty na nierównościach wiem z doświadczenia, dlatego teraz waham się nad 215/55-17 lub 225/50-17 wysokość bliżej orginału
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
<brawo>chemik211 pisze:Za wysokie to jest pewne, nie obniżysz auta bo będzie ocierać o ranty na nierównościach
Dlatego też przestaje się udzielać w jakimkolwiek doradzaniu na temat opon i felg, bo są mądrzejsi <śmiech>
<cisza>
-
De'D
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: Caravelle AT
- Opis: bigger is better
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Dobry kolorek ten grafit, tez musze z takim pomyśleć bo czyste srebro niebardzo.. A przed renowacją moje.. Notri do pełni szczęścia brakuje w tych projektach 10j na tyle.. Ahh :P ladne kolko. Pozdr
aaa apropos wysokiego tylu u Ciebie, zaparkuj sie kolo mojego to zobaczysz co to znaczy 'koza style' <32>
aaa apropos wysokiego tylu u Ciebie, zaparkuj sie kolo mojego to zobaczysz co to znaczy 'koza style' <32>