Centralny zamek -> pytania i problemy
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: Centralny zamek
Puszkę imo mam z prawej strony za pokrętłami od nadmuchów za zegarami żadnego sterownika nie ma,
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
centralny raczej org tylko że z kluczyka, jutro rozbieram tapicerkę w poszukiwaniu centralki
-
olek
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Highline 4Motion
- Opis: Niestety już nie t4.
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Może się mylę ale to jest moduł komfortu, w okrojonych wersjach występował moduł wielkości przekaźnika tylko od centralnego i znajdował się nad skrzynką bezpieczników, nie mogę teraz na szybko fotki odszukać. A takie objawy jak kolega pisze to także występują jak się jeden siłownik przytnie.slimak pisze:Szukaj w pobliżu takiej puszki, to będzie sterownik CZ. Zdjęcie z T4-wiki.de
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
olek pisze:[ A takie objawy jak kolega pisze to także występują jak się jeden siłownik przytnie.
to tez moze być przyczyną faktycznie miałem taką sytuacje jednak ten problem dotyczy tylko siłowników typu master czyli drzwi kierowcy lub pasazer
-
przemko27vr4
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Centralny zamek drzwi bocznych przesuwanych
Witam.Mam maly problemik z centralnym zamkiem w drzwiach bocznych, w pozostalych wszystko jest oki lecz boczne nie chca sie otwierac ani zamykac, obejrzalem w/w drzwi i zauwazylem ze jeden z trzech bolcow w drzwiach jest sporo krótszy ,myslicie ze to jest przyczyna?? Ewentualnie da rady cos takiego kupic jako zamiennik czy tylko ASO
-
pawela122
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: T4 LONG
- Opis: TDI
TYLKO DLA
INTELIGENTNYCH - Lokalizacja: Krosno
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Re: Centralny zamek drzwi bocznych przesuwanych
kolego na allegro dostępne są takie styki: http://allegro.pl/zlacze-van-do-drzwi-p ... 71168.html
stosuja je do montażu centralnego
stosuja je do montażu centralnego
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Kolego szukaj orginału albo używki tego badziewia nie kupuj ....wiem bo mam, to lipa
-
BEN
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Może warto naprawić samemu, zaczął bym od wykręcenia, rozłożenia i gruntownego czyszczenia to nie jest skomplikowane. Na tej stronie możesz zobaczyć szczegóły http://www.t4-wiki.de/wiki/Zentralverri ... _04.2F2000
-
hubjur
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: VW T4 Multivan
- Kontakt:
Też miałem problem z drzwiami przesuwnymi. Jeden styk był skrzywiony (wyprostowałem i dolutowałem twardym lutem srebrnym trzpień). Elementy na słupku nie pasowały ze stykami w drzwiach (ruchome na sprężynkach) po spasowaniu stałego styku na słupku z ruchomymi w drzwiach wszystko jest OK. Są to skutki opadnięcia drzwi po wyrobieniu rolek prowadzących. Zdjęcia z postu poprzedniego powinny ułatwić naprawę.
-
przemko27vr4
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Czyszczenie raczej nic nie da poniewaz ewidentnie widac ze bolca jest za malo,tzn. jakby zostal zlamany,lecz w jaki sposob ,nie potrafie sobie tego wyobrazic :-) hmmm, mozliwe ze kolega hubjur ma racje lecz jeszcze to sprawdze poniewaz wymienialem ostatnio dolna rolke,wczesniej na tej wadliwej rolce wogole drzwi nie moglem otwierac wiec nie zwracalem uwagi na zmykanie drzwi centralnym. Z gory dziekuje za pomoc
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
chmielik pisze:Kolego szukaj orginału albo używki tego badziewia nie kupuj ....wiem bo mam, to lipa
ja tez mam od 3 lat i jestem zadowolony <england>
-
maverickt4
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter syncro
- Opis: 2.5 TDI Long
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 12 razy
- Kontakt:
Bolec nie został złamany tylko sprężynka jest pęknięta - która dociska ten bolec. Proponuje rozebrać i wymienić uszkodzoną sprężynkę,przemko27vr4 pisze:Czyszczenie raczej nic nie da poniewaz ewidentnie widac ze bolca jest za malo,tzn. jakby zostal zlamany,lecz w jaki sposob ,nie potrafie sobie tego wyobrazic :-) hmmm, mozliwe ze kolega hubjur ma racje lecz jeszcze to sprawdze poniewaz wymienialem ostatnio dolna rolke,wczesniej na tej wadliwej rolce wogole drzwi nie moglem otwierac wiec nie zwracalem uwagi na zmykanie drzwi centralnym. Z gory dziekuje za pomoc
-
quattroa4
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 1
- Model:
- Kontakt:
Brak połączenia z centralnym zamkiem
Witam, dlaczego w Vag-u wchodząc w centralny zamek nie łączy mnie z nim? Mam z nim problemy - działa z kluczyka ale z pilota nie działa (bateria nowa), otwierając drzwi pasażera o zewnątrz centralka zamyka drzwi i wie ktoś o co chodzi?
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Centralny zamek -> pytania i problemy
bo nie ma z nim połączenia, nie wszystkie funkcje VAGa są dostępne w T4quattroa4 pisze:Witam, dlaczego w Vag-u wchodząc w centralny zamek nie łączy mnie z nim?
-
quattroa4
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 1
- Model:
- Kontakt:
Re: Centralny nie działa z pilota w kluczyku
toudi100 pisze:a programowałes ten kluczyk?sprobuj tak:
Włożyć kluczyk do stacyjki, włączyć zapłon, wyłączyć zapłon, nacisnąć i przytrzymać przycisk od strony grotu klucza i równocześnie wcisnąć 3 razy krótko drugi przycisk. Prawidłowe zaprogramowanie pilota zasygnalizowane zostanie zamknięciem i otwarcie zamków i mrugnięciem kierunkowskazów.
Próbowałem tak programować i nic z tego.Gdy wcisne 3 razy ten drugi przycisk i pyszczę wszyskto to dioda mruga 5 razy i nic się nie dzieje. Może coś jest z tą płytką co jest w kluczyku?
-
mario210
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Transporter
- Kontakt:
A ja mam taki problem z centralnym że przy zamykaniu z pilota centralny zamyka się i otwiera od razu , natomiast jeśli zamykam kluczykiem to wtedy zamykają się wszystkie zamki i potem przy otwarciu wszystko działa ok .
-
czarny1x1x
objaw wygląda na dokładany centralny zdjąć boczek na otwartych dżwiach zaryglować zamek i wyregulować siłownik ma być zamknięty regulacja drut i kostka ,,zaznaczam jeśli dokładany ..
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 13
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 38 razy
- Kontakt:
Tutaj chodzi o zdjęcie tapicerki drzwi i sprawdzenie połączenia (regulacja) siłownik-cięgno-zamek, jeżeli centralny jest nieorginalny. Sytuacja może być taka że siłownik jest już w pozycji zamkniętej a cięgno zamka dopiero w połowie lub odwrotnie. Zamek drzwi ma być w pozycji zamkniętej i siłownik centralnego również.czarny1x1x pisze:objaw wygląda na dokładany centralny zdjąć boczek na otwartych dżwiach zaryglować zamek i wyregulować siłownik ma być zamknięty regulacja drut i kostka ,,zaznaczam jeśli dokładany ..
-
czarny1x1x
-
mario210
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Transporter
- Kontakt:
A u mnie dziś centralny sam się naprawił a mrozu 24 stopniemario210 pisze:A ja mam taki problem z centralnym że przy zamykaniu z pilota centralny zamyka się i otwiera od razu , natomiast jeśli zamykam kluczykiem to wtedy zamykają się wszystkie zamki i potem przy otwarciu wszystko działa ok .
-
fluxar
A ja mam takie pytanie dotyczące centralnego zamka w T4. Otóż posiadam oryginalny centralny z pilotem w kluczyku ale nie reaguje w ogóle. Próbowałem programować kluczyk wg Waszych instrukcji ale nic to nie daje (dioda w kluczyku miga tak jak powinna podczas programowania). Po rozebraniu drzwi okazało się ze brakuje mi siłownika w prawych drzwiach i stąd moje pytanie czy to może być przyczyna niedziałającego zamka z pilota?
Dodam że z kluczyka zamykają się wszystkie z wyjątkiem wspomnianych już przednich.
I jeszcze jedno pytanie czy lepiej szukać używanego brakującego siłownika czy kupić zestaw centralnego zamka i zamontować w miejsce tego? Czy da się to zrobić na istniejącej instalacji?
Czy jest możliwość sprawdzenia czy centralny działa z pilota bez tego siłownika? ("oszukując" jakoś centralkę)
Dodam że z kluczyka zamykają się wszystkie z wyjątkiem wspomnianych już przednich.
I jeszcze jedno pytanie czy lepiej szukać używanego brakującego siłownika czy kupić zestaw centralnego zamka i zamontować w miejsce tego? Czy da się to zrobić na istniejącej instalacji?
Czy jest możliwość sprawdzenia czy centralny działa z pilota bez tego siłownika? ("oszukując" jakoś centralkę)
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Czy ten sposób kodowania pilota .to jest jedyny w T4?
U mnie też nie działa z pilota ,tylko kluczykiem.Może pilot uszkodzony ,jutro chce podjechac i sprawdzic na kilku pilotach.
U mnie też nie działa z pilota ,tylko kluczykiem.Może pilot uszkodzony ,jutro chce podjechac i sprawdzic na kilku pilotach.
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: VW
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
wie ktoś może jak programować pilot ale w nowszej t4 2001r kluczyk typu scyzoryk , podany sposób działa tylko w tym kluczyku nieco starszym z pilotem ale nie scyzoryk
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 laweta
- Kontakt:
Witam szanownych kolegów.
Mam problem z centralnym zamkiem,tzn.wszystkie siłowniki działają tylko z kluczyka a nie z pilota.
Baterie wymieniłem,próby programowania również spoczęły na niczym!zimne luty sprawdzone.VAG nie łączy mi się z modułem komfortu,moduł wydobyty + są ok, chyba jakiś procek uwalony. Stąd moje pytanie czy ma ktoś rozpiskę tych nieszczęsnych pinów ??
Zerknąłem jeszcze na moduły i widzę że seat ma identyczny moduł tyle że nie pasuje drugie oznaczenie 5wk4791 a w T4 jest 5wk4 8161 (nie wiadomo za co odpowiada).oba chodzą na częstotliwości 433,92MHZ tak więc na chłopski rozum powinno to śmigać.
Jeżeli któryś z kolegów ma większe doświadczenie to proszę o sugestie!!
Mam problem z centralnym zamkiem,tzn.wszystkie siłowniki działają tylko z kluczyka a nie z pilota.
Baterie wymieniłem,próby programowania również spoczęły na niczym!zimne luty sprawdzone.VAG nie łączy mi się z modułem komfortu,moduł wydobyty + są ok, chyba jakiś procek uwalony. Stąd moje pytanie czy ma ktoś rozpiskę tych nieszczęsnych pinów ??
Zerknąłem jeszcze na moduły i widzę że seat ma identyczny moduł tyle że nie pasuje drugie oznaczenie 5wk4791 a w T4 jest 5wk4 8161 (nie wiadomo za co odpowiada).oba chodzą na częstotliwości 433,92MHZ tak więc na chłopski rozum powinno to śmigać.
Jeżeli któryś z kolegów ma większe doświadczenie to proszę o sugestie!!
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Jaki masz kluczyk ,scyzoryk czy jajko z pilotem?
Sprawdzałeś czy pilot nadaje?U mnie własnie kluczyk z jajkiem pomimo mrugania diody nie nadawał.Naprawa za 30 zł i szło juz zakodować.
Przez Vaga nie zaprogramujesz kluczyka w T4.A co do seata to własnie mam 2 pilot z niego i szło go tez zaprogramowac ,ale dopiero też po naprawie.
Sprawdzałeś czy pilot nadaje?U mnie własnie kluczyk z jajkiem pomimo mrugania diody nie nadawał.Naprawa za 30 zł i szło juz zakodować.
Przez Vaga nie zaprogramujesz kluczyka w T4.A co do seata to własnie mam 2 pilot z niego i szło go tez zaprogramowac ,ale dopiero też po naprawie.
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 laweta
- Kontakt:
Pilot starego typu czyli jajko,faktycznie nie sprawdzałem dokładnie pilota.tyle że komunikacja musi być tak czy siak ze sterownikiem a ten ni hu hu.. podjade dzisiej do chłopaków na szrocie i spróbuje podmienić centralkę i zobaczymy czy jest conecting:-)