czyszczenie/płukanie układu chłodzenia i wspomagania

Płyny, filtry, paski, świeczki i inne rzeczy, o które warto dbać.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ryco
Nowy T4

Answers: 0
3
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: t4 multivan
Kontakt:

Re: czyszczenie/płukanie układu chłodzenia i wspomagania

Nieprzeczytany post autor: ryco »

Cześć posępne się pod temat mam 2.4 d i zauważyłem mętny kolor w zbiorniczku wyrównawczym brak śladów oleju .Pytanie czy w tym silniku można przeprowadzić płukanie układu dostępną chemią jeszcze jedno pytanie gdzie jest ta dodatkowa elektryczna pompa wody ,ostatnio jadąc pod sporą górę się zagotował czytałem że ten typ tak ma aczkolwiek nie potrafię namierzyć i sprawdzić pracę tej pompy może jakieś zdjęcie byłbym wdzięczny a jeszcze jedno na zegarze od temperatury nie ma żadnych oznaczeń ani zielonego ani czerwonego pola ani cyferek to ile kresek jest okej
Victus
Znawca T4

Answers: 0
11
Last active: -
Tematy: 2
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 12 razy
otrzymal podziekowanie: 33 razy
Kontakt:

Re: czyszczenie/płukanie układu chłodzenia i wspomagania

Nieprzeczytany post autor: Victus »

Płucz a potem zdemontuj chłodnicę i sprawdż co tam jest w środku i ew. wygrzeb. Przepłucz potem do czystej wody. Sprawdź czy masz żaluzję i czy w pełni się otwierają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Eksploatacja i obsługa”