kopci przy rozruchu

Czyli wszystko co związane z silnikami diesla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
luki32
Początkujący T4

Answers: 0
13
Last active: -
Tematy: 2
Model:
Auto: T4 Carawelle
Kontakt:

Re: kopci przy rozruchu

Nieprzeczytany post autor: luki32 »

Mam ten sam problem z AXG. Zaznaczam ze robie bardzo krotkie trasy po miescie max 10 km i po paru godz z powrotem. Ja czuje ze spaliny z mojego sa jakby OSTRZEJSZE. W transporterze z silnikiem 88 konnym nie mialem tych problemow (robilem nim srednio 80 km dziennie) a mial prawie 300 000 przekulane.
Znajomy mechanik stwierdzil ze turbina zaczyna brac olej, zauwazylem ze minimalnie ubywa oleju.
Moze jak pojade na swieta do PL to odwiedze BOSCH SERWICE "GORA" w Czestochowie, Zafire mi tam wyleczyli w przeciagu dnia z gorszego stanu (wczesniej dlubal przy niej pan X z Woznik i tylko pogorszyl sprawe a skasowal pare tysiakow)
Moze warto podjechac do konkretnego warsztatu i zaplacic ale z pozytywnymi efektami wyjechac ??
Pozdrawiam
motoria
Samodzielny mechanik

15
Tematy: 7
Model:
Auto: Transporter
podziekowal za post: 7 razy
otrzymal podziekowanie: 27 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: motoria »

TRUST pisze:
Po weekendzie wrzucę jakiś filmik bo dziś wyjeżdżam,.... to jest mój pierwszy diesel. Wrzucę filmik i ocenicie czy to normalne. Dzięki za odpowiedzi
No własnie tak bedzie git. ;)
TRUST
Stały bywalec

13
Tematy: 6
Model:
Auto: T4 2000 Escapade I
Opis: IS 300 18r, Civic IX 16r, Ducato 15r, FZ1 Fazer 12r
podziekowal za post: 19 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: TRUST »

Witam!

Fotek nie wrzucę bo nie mam czego fotografować/nagrywać, ostatnio teczka pojechała na przegląd( naprawę) zawieszenia obydwa przednie amorki zostały zmienione + końcówki drążków i łączniki + poduszki stabilizatora, wymieniony olej, filtry 9tyś.km i jest spokój.
VAG też nic nie wykazał, więc latam dalej i się nie przejmuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diesel”