prędkościomierz nie działa - >pytania i odpowiedzi
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
markt4
- Last active: -
Re: VW T4 nie działa prędkościomierz
Witam wszystkich miłośników t4. Mam podobny problem. Okazało się że kabelki są zerwane....Mam pytanie jak się tam dostać by je podłączyć bez wyciągania silnika??
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
zdejmujesz osłonę silnika i masz dojście od spodu, czujnik jest przy skrzyni nad wyjściem prawej półosi:
http://www.t4-wiki.de/wiki/G22 - twoja skrzynia to O2B
od niego kable idą do góry do głównej wiązki
-
markt4
Dzięki...Jest gdzieś jakaś "instrukcja" zdejmowania pokrywy?Kenobi pisze:zdejmujesz osłonę silnika i masz dojście od spodu, czujnik jest przy skrzyni nad wyjściem prawej półosi:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
nie obraź się ale do tak banalnej sprawy jeszcze nikt na forum o instrukcję nie poprosił, jeśli jednak potrzebujesz pomocy załóż temat w odpowiednim dziale czyli " nadwozie i wnętrze "markt4 pisze:Jest gdzieś jakaś "instrukcja" zdejmowania pokrywy?
-
hexher
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4 2000r.
- Kontakt:
Re: prędkościomierz nie działa -po swapie
witam. na którym pinie w niebieskim liczniku jest kontrolka świec żarowych?
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: prędkościomierz nie działa -po swapie
W wersji bez CAN Pin 13 niebieskiej kostki, dalej do pinu 8 wtyczki U1 przy skrzynce bezpieczników. W autach z szyną CAN kontrolką steruje szyna i kontrolka nie ma jako takiego podłączenia we wiązce.
-
markt4
Czemu się tu obrażać? Nie jestem zawodowym mechanikiem...Zatem wole zapytać 2X bo jeśli chodzi o mechanikę bozia dała mi za mało rozumku... <d>Kenobi pisze:nie obraź się ale do tak banalnej sprawy jeszcze nikt na forum o instrukcję nie poprosił, jeśli jednak potrzebujesz pomocy załóż temat w odpowiednim dziale czyli " nadwozie i wnętrze "markt4 pisze:Jest gdzieś jakaś "instrukcja" zdejmowania pokrywy?
Usterkę udało się usunąć dzięki temu forum...Jakieś zwierze przegryzło...
Dziękuję i Pozdrawiam!
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
I o to chodzi że nie wstydzisz się zapytać ,,,,,,lepiej zapytać 2 razy niż raz zapitolić i w brode sobię pluć
-
Corum
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: prędkościomierz nie działa - >pytania i odpowiedzi
Ten wątek dużo mi pomoże przy zmianie tachografu na zwykły licznik w 2.5 tdi 98 rok dzieki wszsytkim za informacje jutro podejmuje prace przy predkosciomierzu reszta po wywaleniu tacha gra zostało tylko podpiąć impulsator przy skrzyni . pozdrawiam
-
wojtf23
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 9
- Model:
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
jaki impulsator zastosować jeżeli chcę wymienić licznik zielony napędzany linką na Niebieski
-
peter
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Witam
Dziś w AAB 2,4 D coś pyknęło i przestał działać: prędkościomierz, zegarek, radio oraz oświetlenie w środku auta. Zlokalizowałem spalony bezpiecznik nr 21 więc go wymieniłem 30A i okazało się, że go od razu jak włożyłem to zjarało. Zaglądałem na kable przy skrzyni biegów i wszystko wygląda okey. Czego szukać? Jakieś sugestie?
Dziś w AAB 2,4 D coś pyknęło i przestał działać: prędkościomierz, zegarek, radio oraz oświetlenie w środku auta. Zlokalizowałem spalony bezpiecznik nr 21 więc go wymieniłem 30A i okazało się, że go od razu jak włożyłem to zjarało. Zaglądałem na kable przy skrzyni biegów i wszystko wygląda okey. Czego szukać? Jakieś sugestie?
-
peter
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Więc dziś sprawdziłem wszystko co mogłem i nic.
Ale nie dało mi spokoju to, że centralny na pilota, coś szwankował mianowicie zaczął sygnalizować, że drzwi są otwarte a wszystkie były domknięte. Więc sprawdziłem wszystkie krańcówki przy drzwiach i wszystko okey. Więc rozłączyłem sterownik pilota. Włożyłem bezpiecznik i wszystko działa jak powinno tylko teraz centralny zamek mam na klucz i tyle. Widać mam gdzieś zwarcie przy tym ustrojstwie albo samo w sobie się zje zepsuło <38> .
Ale nie dało mi spokoju to, że centralny na pilota, coś szwankował mianowicie zaczął sygnalizować, że drzwi są otwarte a wszystkie były domknięte. Więc sprawdziłem wszystkie krańcówki przy drzwiach i wszystko okey. Więc rozłączyłem sterownik pilota. Włożyłem bezpiecznik i wszystko działa jak powinno tylko teraz centralny zamek mam na klucz i tyle. Widać mam gdzieś zwarcie przy tym ustrojstwie albo samo w sobie się zje zepsuło <38> .