T4 brak świateł cofania
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
adi7
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: T4 brak świateł cofania
Spalone żarówki, lub brak jednej :D (idąc po najprostszej linii oporu :) )
-
GrzesTM
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
moze ktos lampy ci ukradl? <32>
u mnie tez nagle przestaly dzialac, wystarczylo podac + do czujnika i dziala,
u mnie tez nagle przestaly dzialac, wystarczylo podac + do czujnika i dziala,
-
adi7
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 9
- Model:
- Kontakt:
-
GrzesTM
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
dostep jest od gory jesli masz dlugie rece, lub mozesz od dolu jesli lubisz robic po omacku :)
-
abarafi
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 0
- Model:
- Kontakt:
Witam, a w moim pali się światło cofania na wbitym wstecznym i tak samo na wbitej piątce. Czujnik założony ma nowy. Co muszę dalej sprawdzić?
-
abarafi
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Nie wiem,czujnik wymieniali mi na warsztacie,sprawdzę to jutro.Czy ta podkładka jest w komplecie z czujnikiem? Dzięki
-
abarafi
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
lukasz.my
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 37
- Model:
- Auto: Caravella
- Opis: olesno - opolskie
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
I jak kolego sprawdziłeś przyczynę??abarafi pisze:To na pewno jutro to sprawdzę, dzięki.
U mnie znowu jak wbije się wsteczny to raz świeci a raz nie...jak nie świeci a dobije ręką i przytrzymam to świeci...czujnik jest nowy...muszę też sprawdzić podkładkę, ale jak ktoś się już z tym spotkał proszę pisać. Pozdrawiam.
-
pastoR
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- Kontakt:
Witam!
Podepnę się pod ten temat. Ja mam problem z tym że nie mam jednego światła wstecznego lewe świeci a prawe nie dodam że żarówka jest ok. W czym może tkwić problem?
Podepnę się pod ten temat. Ja mam problem z tym że nie mam jednego światła wstecznego lewe świeci a prawe nie dodam że żarówka jest ok. W czym może tkwić problem?
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
sprawdź gniazdo w którym jest żarówka osadzona czy coś nie przy śniedziało albo przyrdzewiało
-
pastoR
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
hej gniazdo wydaje się być w porządku a co do kabelka to nie wiem który jest od światła cofania może jest jakiś opis tej wtyczki?
-
clk
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Witam mam problem z światłami cofania myślę ze to jest czujnik tylko zauważyłem ze nie ma tej podkładki może ktoś z was wie jakiej grubości jest ta podkładka bo będę musiał dorobić ? lub gdzie dostane taka podkładkę
-
uszol90
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
pastoR wtyczka z 2 kabelkami na skrzyni biegów, na jednym pinie powinien być +12v przy włączonym zapłonie a drugi idzie prosto do lampy. Jak nie ma +12v sprawdź bezpiecznik. Ale skoro świeci to szukaj problemu w lampie a nie w czujniku...
-
GLANU
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: multi,long,kontener
- Opis: mam trzy t4 i nie zawaham się ich użyć :)
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
podepne sie pod temat mam 3 szt t4 i w kazdej ten sam problem jak wbije wsteczny to raz sa raz nie ma swiatel doszedlem po wielu testach do wniosku ze czujniki sa za krotkie (znaczy te prety wystajace wnich ruchome) bo jak go docisne to jest swiatlo za kazdym razem nie sa wytarte bo kombinowalem z nowymi
dociagac nie mam co bardziej bo juz w jednej urwalem i wygrzebywalem sam gwint ze skrzyni ma ktos pomysl jak zaradzic na to ??
napawanie koncowki nie wchodzi w gre gdyz srodek sie topi plastik
moze ma ktos jakas fote co tam posuwa ten precik od srodka w skrzyni
http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3562603897
dociagac nie mam co bardziej bo juz w jednej urwalem i wygrzebywalem sam gwint ze skrzyni ma ktos pomysl jak zaradzic na to ??
napawanie koncowki nie wchodzi w gre gdyz srodek sie topi plastik
moze ma ktos jakas fote co tam posuwa ten precik od srodka w skrzyni
http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3562603897
-
czarny1x1x
-
duchol
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Też miałem kiedyś problem z brakiem wstecznych świateł. Czujnik i kable sprawdziłem, ale niestety nie to. Natomiast po sprawdzeniu bezpieczników okazało się, że to wina kabli w prawym słupku. Robiły zwarcie i paliło bezpiecznik. Tylko nie mam pojęcia, dlaczego tak jest zrobione.
-
GLANU
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: multi,long,kontener
- Opis: mam trzy t4 i nie zawaham się ich użyć :)
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
nie mam podkladek juz a doklejanie moze sie skonczyc poszukiwaniami w skrzyni bo sie urwalo wole tam nic nie dokladac oprocz szybkiej piatki ktora mnie kosztowala mase kasy wiec po co ja psuc czym co sie urwalo i wpadlo do srodka skrzyniczarny1x1x pisze:wywal podkładkę lub coś doklej do tego pręcika
u mnie nic nie jest upalone uszkodzone tylko za malo jest wciskany drucik w czujniku lub inaczej rozumujac jest za krotki
-
czarny1x1x
Pisze kolega o tylnym prawym ? pewnie waliła woda na lampę bo dziurka się zrobiła ? w nadkoluduchol pisze:Też miałem kiedyś problem z brakiem wstecznych świateł. Czujnik i kable sprawdziłem, ale niestety nie to. Natomiast po sprawdzeniu bezpieczników okazało się, że to wina kabli w prawym słupku. Robiły zwarcie i paliło bezpiecznik. Tylko nie mam pojęcia, dlaczego tak jest zrobione.
-
duchol
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Czeski błąd. Chodzi mi o słupek prawych drzwi przednich. Nie wiem jakim cudem, ale światła mam połączone z elektryką szyb. Przynajmniej częściowo.czarny1x1x pisze:Pisze kolega o tylnym prawym ? pewnie waliła woda na lampę bo dziurka się zrobiła ? w nadkoluduchol pisze:Też miałem kiedyś problem z brakiem wstecznych świateł. Czujnik i kable sprawdziłem, ale niestety nie to. Natomiast po sprawdzeniu bezpieczników okazało się, że to wina kabli w prawym słupku. Robiły zwarcie i paliło bezpiecznik. Tylko nie mam pojęcia, dlaczego tak jest zrobione.
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4 Multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Dziś wymieniłem czujnik wstecznego, bo przy wrzucaniu trzeciego biegu zapalał się na ułamek sekundy :) Co przy jadącym z tyłu radiowozie mogło się źle skończyć. Teraz działa tak, że co któryś raz zatrybi :( Czytałem, że te bolce są za krótkie w tym wątku. Niestety nikt nie pociągnął dalej wątku i teraz nie wiem czy jakoś to rozwiązał.
Oczywiście przy trzecim biegu już się nie zapala. Jutro sprawdzę ale wydaje mi się że tam nie było żadnej podkładki. hmmm
Oczywiście przy trzecim biegu już się nie zapala. Jutro sprawdzę ale wydaje mi się że tam nie było żadnej podkładki. hmmm
-
gwenh
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Odgrzebię temat, bo mam podobny problem. Światła cofania raz się włączą, a raz nie. Co gorsza, to z tego, co obserwuję, włączają się co raz rzadziej. Wymieniłem czujnik, ale bez większych rezultatów. Koledzy wcześniej pisali o podkładkach. U mnie żadnych nie było... Zaryzykowałem spiłowałem trochę (ok 1mm) nakrętkę. Rozwiązało to problem na kilkaset km i teraz znów to samo. :( Ma ktoś z jakiś pomysł jak to naprawić?