VW T4 Kraków
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Re: VW T4 Kraków
Noo, jak tam Notri przed każdym tryśnięciem musi używać siekierki, to ..............Łłoołooooo <59>
Ale muszę to napisać , ................... czerwone zaciski?????? <stop> <zastrzelę>
Srebrne byłyby ładniejsze!!!!
Ale muszę to napisać , ................... czerwone zaciski?????? <stop> <zastrzelę>
Srebrne byłyby ładniejsze!!!!
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
myślałem o srebrnych ale skoro już miałem lakier kupiony to cóż. Tylne kiedyś polakieruje na srebrny to zobaczę jak to wygląda
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
z gumowym terminem to mi nawet ciśnienia nie podnoście.edibus pisze:i co by termin na odbiór autka nie zrobił się gumowy.... <vw>
Miałem auto oddać do roboty lakiernikowi u którego już kiedyś autko robiłem. Dzwonie kiedyś do gościa a ten mówi że teraz jedzie na urlop i jak wróci bierze moje auto pierwsze w kolejności do roboty, a do tego czasu mam mieć blacharkę zrobioną.
Z urlopu wrócił, blacharka zrobiona i dzwonię. A ten że jego pracownik się nie wyrobił i - zadzwoń słuchaj w środę to już będę wiedział. Dzwonię w środę - zadzwoń w piątek czy w poniedziałek go dam rady wziąść. Przyjeżdżam w poniedziałek - jeszcze nie - w środę podjedź. W środę - w poniedziałek chyba powinienem dać już radę. Jeszcze mi mówi że - to ja ci auto zabezpieczę a jak z urlopu wrócisz to Ci we wrześniu polakieruję. Zacząłem się zastanawiać o którym roku on gada. Dla mnie to jest całkowity brak poszanowania klienta - ręce opadają
Akurat kumpel odebrał audi od lakiernika a też taki chory jak ja - pucuś glancuś. I patrzę jak mu to porobił bo wiedziałem gdzie - ale nie zobaczyłem bo robota perfekt. Sam z resztą oddał audi do roboty po tym jak widział dwa inne zrobione przez gościa więc jak sam mówi oddał audi z czystym sumieniem że będzie oki.
Telefon kumpel dał, dzwonię - przyjedź pan zobaczymy o czym będziemy rozmawiać. Przyjechałem, pooglądał. Melduje się pan u mnie w poniedziałek rano - do następnego poniedziałku max ma pan auto zrobione.
No i słowa dotrzymał - przynajmniej jak narazie bo auto w poniedziałek oddane, jestem dobrej myśli.
Schodzi ten kraj na psy.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, ale też bądźmy dobrej myśli.
Po lakierowaniu zrobimy jakiegoś spota i chemik211 się wypowie czy jest ok <śmiech>
Po lakierowaniu zrobimy jakiegoś spota i chemik211 się wypowie czy jest ok <śmiech>
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
nie chwalę ale jestem dobrej myślirafflex pisze:Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, ale też bądźmy dobrej myśli.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Nie będe komentował bo jeszcze notri się załamierafflex pisze:Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, ale też bądźmy dobrej myśli.
-
czarny1x1x
a ja za malowanie nie płacę . i robota od ręki <01> daszek trysnięty polerka zrobiona . ale kolegę mam kupę lat a inni na zapisy <01>
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
jeszcze nie ma czym.Góral pisze:czemu się nie chwalisz? :D
Chemik - będzie jak będzie - wiadomo że tak jak z fabryki wyglądał nie będzie, ale gościu dobrze robi więc. Jestem dobrej myśli
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
czekaj zaraz ci podeślę moje zderzaki do malowania. lakier ten sam więc problemów nie będzie <59>notri pisze:gościu dobrze robi więc. Jestem dobrej myśli
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Wiesz o tym że jak lakiernik dobry to ma wyjść jak z fabryki a nawet lepiejnotri pisze:jeszcze nie ma czym.Góral pisze:czemu się nie chwalisz? :D
Chemik - będzie jak będzie - wiadomo że tak jak z fabryki wyglądał nie będzie, ale gościu dobrze robi więc. Jestem dobrej myśli
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Oby Twoje słowa były prorocze <victory>chemik211 pisze:Wiesz o tym że jak lakiernik dobry to ma wyjść jak z fabryki a nawet lepiej
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Normalnie jak każdemu innemu no chyba że ma być taniostaszek pisze:No i trzeba płacić jak artyście
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Ja dorabiałem z drewna taki pierdołę do karabinu normalnie by mnie to kosztowało 50 zł ale robiłem to u takiego super gościa i zapłaciłem 200 bo stwierdził że on pracuje jak artysta ale część wykonał perfekcyjnie i lepiej niż fabryka
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Grupa Śląsk i Zagłębie
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 29 razy
- Kontakt:
Notri , gdybyś potrzebował polerki elektrycznej to służę uprzejmie - kupiłem właśnie by doprowadzić lakier w pasiorku, efekt po zabiegu jest porażający. Swoją drogą też czekam na nową odsłonę Twojej Teczuchy , mam nadzieję że wyjdzie doskonale.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no ja mam nadzieję że polerki nie trzeba będzie używać w najbliższych miesiącach.
Wczoraj za to korzystając z wolnej chwili i otrzymanej przesyłki z blendami głośników zakupionymi na allegro pobawiłem się trochę w piwnicy skoro górna część zabudowy jest zdemontowana i czarne osłony zastąpione zostały nowymi oryginalnymi. Zdjęcia liche, ale wiadomo jest o co chodzi
http://imageshack.us/a/img837/851/k40q.jpg
http://imageshack.us/a/img19/7033/bebq.jpg
a wyglądały tak :
http://imageshack.us/a/img834/8877/27657469.jpg
przy okazji stopnie od strony kierowcy i przedniego pasażera wypucowane i zakonserwowane środkiem do plastików ( http://allegro.pl/meguiars-ultimate-pro ... 52812.html ) tylna kanapa wyprana w całości, pokrowce wyprane i założone.
Wiem że niedziela ale jeszcze przednie dywaniki wyprałem na jutro :-)
Wczoraj za to korzystając z wolnej chwili i otrzymanej przesyłki z blendami głośników zakupionymi na allegro pobawiłem się trochę w piwnicy skoro górna część zabudowy jest zdemontowana i czarne osłony zastąpione zostały nowymi oryginalnymi. Zdjęcia liche, ale wiadomo jest o co chodzi
http://imageshack.us/a/img837/851/k40q.jpg
http://imageshack.us/a/img19/7033/bebq.jpg
a wyglądały tak :
http://imageshack.us/a/img834/8877/27657469.jpg
przy okazji stopnie od strony kierowcy i przedniego pasażera wypucowane i zakonserwowane środkiem do plastików ( http://allegro.pl/meguiars-ultimate-pro ... 52812.html ) tylna kanapa wyprana w całości, pokrowce wyprane i założone.
Wiem że niedziela ale jeszcze przednie dywaniki wyprałem na jutro :-)
Ostatnio zmieniony 25 sie 2013, 12:22 przez notri, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Powiedz mi Notri jak z odcieniem blend w stosunku do zabudowy ?? Są podobne chociaz ?? Ja mam dziury na głośniki w podstawie kanapy z tyłu ale musze jaikieś dać tam maskownice na głośniki bo dalem takie zrobione na szybkiego i tak jezdzą juz dwa lata. A tak to wygląda to u Ciebie teraz jak oryginał :)
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
różnica w odcieniu jest znikoma mówiąc szczerze. Ale przecież o ile pamiętam to je Sterciu kupowałeś do kieszeni przednich - ja te same kupiłem. Trzeba tylko zrobić otworki i te bolce zgrzać bo ja tak to robiłem
http://allegro.pl/blenda-oslona-glosnik ... 64898.html
tu widać o których bolcach mówię (pomijam kolor tej osłony)
http://allegro.pl/blenda-oslona-glosnik ... 64898.html
tu widać o których bolcach mówię (pomijam kolor tej osłony)
-
paweł t4
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: WV T4 Multivan
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 25 razy
- Kontakt:
Chociaż auto u lakiernika to i tak coś przy nim dłubiesz <brawo> całkiem fajnie wyglądają te maskownice.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Sterciu tak samo jak było - już tłumaczę.Sterciu pisze:A powiedz mi czy głosniki dajesz w to miejsce ?? I jak je zamocować planujesz??
osłona głośnika zamontowana jest od strony kabiny, wywiercone są otworki na mocowania blendy w zabudowie aby osłona/blenda ładnie się położyła i od wewnętrznej strony mocowania osłony są zgrzane z zabudową. Od wewnętrznej strony czyli od strony bagażnika w górnym lewym i prawym narożniku czyli tam gdzie mają być zamontowane głośniki miałem (będą nowe ze sklejki) z płyty MDF bodaj 10 lub 12 mm wycięte takie dopasowane płyty :
http://img24.imageshack.us/img24/7633/1c83.jpg
które są do zabudowy przyklejane na silikonie i do nich przykręcone głośniki (trzymało bardzo dobrze, bez noża bym ich nie usunął). Jedyna możliwość aby głośniki przykręcić. Powiem szczerze że ja to miałem obite materiałem z podłogi, ale jak się to obije materiałem szarym typu ekoskóra pod kolor zabudowy bo nie rzuca się w to w oczy.
Jak jesteś zainteresowany to Ci je wyślę bo ja robię nowe ze sklejki bo trochę mi z innych robót zostało, szarą ekoskórę też mam bo też mi zostało po obiciu tapicerki drzwi przesuwnych
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Notri, no widzę ,że dłubiesz w teczce sporo <brawo> Po skończeniu wyjdzie pewnie jak z fabryki <beer> Oblukam już za dwa tygodnie. będę w PL na parę dni więc chyba zorganizujecie jakiegoś spota w KRK. Wiozę ci te stalówki!!! <01>
-
czarny1x1x
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Wczoraj zacząłem a Dzisiaj skończyłem :czarny1x1x pisze:No fajnie praca wrze pogratulować .kiedy autko składa kolega ?
Położenie przedniego dywanu,
montaż schowków
podpięcie kabli w radiu pod wzmacniacz (ledwo weszło te sześć cinchy) i kabla od nowej zmieniarki CD
montaż tylnej kanapy,
montaż zabudowy holenderskiej
montaż orurowania w swoje poprzednie miejsce
naklejeczki na bok auta,
boczne szyby na nowo przyciemnione.
W między czasie dwie kawy, piwko od teścia, pół ramki fajek <38>
Spota jak najbardziej bo będę już po urlopie. I przed drugim urlopem <yahoo> i cieszę się że będziesz, czekam z niecierpliwością na stalówkiKubek pisze:Oblukam już za dwa tygodnie. będę w PL na parę dni więc chyba zorganizujecie jakiegoś spota w KRK. Wiozę ci te stalówki!!! <01>
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, 19:14 przez notri, łącznie zmieniany 1 raz.