cieknie z rozrządu
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
fiodor1803
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: vw t4 multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
cieknie z rozrządu
witam cieknie mi z pod rozrządu co to moze być wyczytałem ze moze cieknąć z uszczelki wału ale cieknie jeszcze coś co to moze być 2.4 d
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: cieknie z rozrządu
spod:
uszczelniacza wałka rozrządu
uszczelki pompy oleju
dekla zaworów
oczywiście jeśli cieknie olej - bo nie napisałeś co cieknie
uszczelniacza wałka rozrządu
uszczelki pompy oleju
dekla zaworów
oczywiście jeśli cieknie olej - bo nie napisałeś co cieknie
-
fiodor1803
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: vw t4 multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
-
janmechanik1
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Re: cieknie z rozrządu
Witam
Ja przerabiałem to w pierwszym moim t4, co jakiś czas wymieniałem uszczelniacze wału korbowego, wałka rozrządu, uszczelki pod pokrywę zaworów i uszczelniaczy śrub pokrywy zaworów okazało się że wał korbowy i wałek rozrządy miały wytarte rowki w tym miejscu w którym pracują uszczelniacze, rada na to jest zamontowanie uszczelniaczy głębiej,żeby nie pracowały w wytartym rowku, miałem też przypadek że był pęknięty mostek zewnętrzny wałka rozrządu gdzie mocowany jest uszczelniacz.
Najważniejszy w silnikach busowych jest przebieg, jak jest duży to ma przedmuchy i można uszczelniać silnik ile się chce i tak ciśnienie wewnątrz silnika wyciska olej na zewnątrz i z tego powodu też są wycieki.Wystarczy odkręcić korek wlewu oleju na pracującym gorącym silniku i zobaczyć jaki jest przedmuch. Pozdrawiam.
Ja przerabiałem to w pierwszym moim t4, co jakiś czas wymieniałem uszczelniacze wału korbowego, wałka rozrządu, uszczelki pod pokrywę zaworów i uszczelniaczy śrub pokrywy zaworów okazało się że wał korbowy i wałek rozrządy miały wytarte rowki w tym miejscu w którym pracują uszczelniacze, rada na to jest zamontowanie uszczelniaczy głębiej,żeby nie pracowały w wytartym rowku, miałem też przypadek że był pęknięty mostek zewnętrzny wałka rozrządu gdzie mocowany jest uszczelniacz.
Najważniejszy w silnikach busowych jest przebieg, jak jest duży to ma przedmuchy i można uszczelniać silnik ile się chce i tak ciśnienie wewnątrz silnika wyciska olej na zewnątrz i z tego powodu też są wycieki.Wystarczy odkręcić korek wlewu oleju na pracującym gorącym silniku i zobaczyć jaki jest przedmuch. Pozdrawiam.