VW T4 Kraków
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Re: VW T4 Kraków
na szczęście tylko taką pozycję obrała. Jak jedziemy na wieś to idzie spać - śpi całe półtorej godzinypaweł t4 pisze:Pewnie to była ostatnia wyprawa z kotkiem <beer>
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Moja córka jest fanką Twojego kota, od pierwszego zdjęcia.notri pisze:i fotka z ostatniej podróży na wieś
Ostatnio zmieniony 21 mar 2013, 16:57 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
a co to jest dopałka ?? jakies nitro ??? <bezradny>Góral pisze:nie zmieści się dopałka :D
czyzby to ten tajemniczy pkt 7 jak dobrze pamietam ?? :P
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
wypluj to słowo ;-) O ile pamiętam to liczyłem i wchodzi na styk i mam nadzieję że się nie mylę <zły>Góral pisze:nie zmieści się dopałka :D
-
Góral
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Multivan
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
a którędy puściłeś przewodu? nie proponuje stopniem z boku, bo nie wejdzie :D
jak nie wejdzie, to zamontujesz miedzy fotelami <przytul> :D
jak nie wejdzie, to zamontujesz miedzy fotelami <przytul> :D
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Takie pytanie , planujesz okleić stopien tylny materialem , ten przy drzwiach przesuwnych , dobrze zrozumialem ??notri pisze:
a to z tego względu że mam materiał od gjenia na tylny schodek mojej holenderki a ta moja z przodu ma inny odcień.
Tak jak to jest w tym aucie ??
http://sprzedajemy.pl/swietny-volkswage ... urce=right
Bo tak własnie na tej aukcji ta fotka poddała mi pmysł aby przynajmnieej częśc gdzie się staje nogą okleić wykladziną lub innym materiałem w tym plastykowym stopniu...
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Ja mam wszystkie 3 stopnie podklejone wykładziną dywanową właśnie w miejscu stawiania nóg (na taśmę dwustronną), trzyma się super i jest czyściutko, wystarczy od czasu do czasu tylko zamieść i nie widać brudu (na plastiku non-stop było widać).Sterciu pisze:Takie pytanie , planujesz okleić stopien tylny materialem , ten przy drzwiach przesuwnych , dobrze zrozumialem ??notri pisze:
a to z tego względu że mam materiał od gjenia na tylny schodek mojej holenderki a ta moja z przodu ma inny odcień.
Tak jak to jest w tym aucie ??
http://sprzedajemy.pl/swietny-volkswage ... urce=right
Bo tak własnie na tej aukcji ta fotka poddała mi pmysł aby przynajmnieej częśc gdzie się staje nogą okleić wykladziną lub innym materiałem w tym plastykowym stopniu...
Ostatnio zmieniony 21 mar 2013, 15:32 przez tommly, łącznie zmieniany 1 raz.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
W sumie to dokładnie. Z tym że u mnie ten stopień zrobiony jest z mdf-u bo samą zabudowę mam delikatnie inną. Dlatego oklejam go wykładziną taką samą jak w części kierowcy. Ten rant stopnia też bo na zdjęciu auta który podałeś on jest plastikowy, u mnie trzeba go obijać.
Barszczyk zjadłem więc jadę do garażu robić to co jest do zrobienia - fotki będą :-)
Barszczyk zjadłem więc jadę do garażu robić to co jest do zrobienia - fotki będą :-)
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
To Ty chyba Notri mówisz o dywanie pod nogami przed tylny siedzeniem ??
Mi chodzi o sam stopień ten co masz zaraz po otwarciu drzwi na dole , tommly chyba własnie pisał o stopniach i własnie o stopien mi chodzi , bo chce pomalowac go z racji ze jest niebieski a ja mam czarne , ale lakier tam gdzie butami się bedzie stawac bedzie sie wycierac więc myslalem o naklejeniu materialu tam.
Mi chodzi o sam stopień ten co masz zaraz po otwarciu drzwi na dole , tommly chyba własnie pisał o stopniach i własnie o stopien mi chodzi , bo chce pomalowac go z racji ze jest niebieski a ja mam czarne , ale lakier tam gdzie butami się bedzie stawac bedzie sie wycierac więc myslalem o naklejeniu materialu tam.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
tak - kładę dywan na ten stopień dla pasażerów.Sterciu pisze:To Ty chyba Notri mówisz o dywanie pod nogami przed tylny siedzeniem ??
A co do lakierowania stopnia o którym mówisz - czemu czarnego nie kupiłeś ??? Bo tanio było i teraz kombinujesz co z tym zrobić nie mówiąc o tym ile Cie to będzie kosztowało
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Wiesz Notri, Sterciu ma od zawsze odmienny światopogląd <38> i woli wszystko robić sam <31>notri pisze:tak - kładę dywan na ten stopień dla pasażerów.Sterciu pisze:To Ty chyba Notri mówisz o dywanie pod nogami przed tylny siedzeniem ??
A co do lakierowania stopnia o którym mówisz - czemu czarnego nie kupiłeś ??? Bo tanio było i teraz kombinujesz co z tym zrobić nie mówiąc o tym ile Cie to będzie kosztowało
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tak , zgadles bo tanio było , kosztowal mnie 10zł :D ,a na allegro porypało sprzedających i za kawałek starego plastyku wołają od 100 do 150zł. Malowanie to dla mnie nie problem , mam kompresor , pistolet , czarną baze ktorej mi 200ml zostało z malowania elementow w skuterze, litr bezbarwnej na baze , podkład , nawet podklad do plastyku mi został z niebieskiego jak malowaliśmy zderzki , więc stopien na gotowo wyjdzie mnie nadal 10zł :D (no nie licząc zuzycia prądu), jak nie wykorzystam tych farb to wczesniej czy pozniej to zaschnie wszystko i bede musial wywalic do smieci a tak przynajmniej coś pomaluje. Jak bym mial dac wiecej , tyle ile wolają zwykle na allegro za czarny stopien to wolalbym sie upic za ta kase i stopnia dalej nie miec :D. Pozatym korci mnie aby stopnie załozyć szare kiedyś wszystke w kabinie... Myśle nawet aby na szaro pomalować je i dać wykladzinę w miejsce gdzie butami się staje lub blache ryflowana , tylko z tą blachą to chyba tak troche "wieś tuning" bylby...notri pisze:tak - kładę dywan na ten stopień dla pasażerów.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
i tu się z Tobą zgodzę... <brawo>Sterciu pisze:...tylko z tą blachą to chyba tak troche "wieś tuning" bylby...
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Ja za to dzisiaj zabrałem się za wytłumienie / montaż audio. Miałem to dzisiaj skończyć a zrobiłem no może 1/4. To jest robota na bite 2 dni. I tak Rafflex przyjechał mi pomóc bo bez niego i tak byłbym w cz..... d......... i zrobiłbym 1.8 :-)
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
No tak, jak się wpina dziesięć kabli grubości kciuka, to później tylko same problemy i robota się nie posuwa ;)
Byle tylko nie przesadzić i nie montować auta z własnoręcznie wyklepanych blach ;)
I ja to rozumiem - nic tak nie cieszy jak samodzielnie wykonana praca z zadowalającym efektem.tommly pisze:Sterciu (....) woli wszystko robić sam
Byle tylko nie przesadzić i nie montować auta z własnoręcznie wyklepanych blach ;)
-
PiratBolsman
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: A6
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Na przykład tak?!rafflex pisze:Byle tylko nie przesadzić i nie montować auta z własnoręcznie wyklepanych blach ;)
Przepraszam jeżeli zaśmieciłem Ci wątek i wywal.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Ponieważ to forum jest poświęcone VWT4, więc pisząc "auto" miałem na myśli właśnie ten model - taki skrót myślowy. :DPiratBolsman pisze:Na przykład tak?!
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no to wracając do tematu <england>PiratBolsman pisze:Przepraszam jeżeli zaśmieciłem Ci wątek i wywal.
wczorajszy dzień w garażu
1. Przymiarka wzmacniacza po tym jak Góral podniósł mi ciśnienie że "przecież widać że nie wejdzie" - wejdzie <yahoo>
http://img203.imageshack.us/img203/3852/21032013470.jpg
2. I demolka
http://img716.imageshack.us/img716/4227/21032013475.jpg
3. Góral - tak kładłem kable rzecz jasna z pomocą Rafflexa który przyjechał mi pomóc (w korytku pomiędzy matami)
http://img27.imageshack.us/img27/9168/21032013477.jpg
http://img826.imageshack.us/img826/7875/21032013479.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/3445/21032013476.jpg
jak zdrowie pozwoli jutro ciąg dalszy
To co dodam to fakt że zarówno moją opinią jak i rafflexa mata która poszła na nadkola i blachę w schodkach kupiłem bardzo fajną. Rewelacyjnie się układała, dała się nawet wyprofilować bo oboje to zakładaliśmy. Na podłogę poszła innego rodzaju bez kleju przez co trzeba było ją podklejać aby się trzymała.
Dokupywałem jeszcze poroso z klejem która poszła (część tylko) pod maskę wg. wzory zostawionego mi przez rafflexa. Kupiłem poroxel 1000 - ta ma klej dopiero - od palca nie mogłem odkleić.
Jak ktoś będzie robił wytłumienie to dawać znać - podpowiem co jest warte zakupu
-
PiratBolsman
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: A6
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no kable nieziemskie, wyglądają na dobre 100-150 zeta a za wszystkie zapłaciłem połowę z tego więc warto byłoPiratBolsman pisze:Na tych kablach można by wahadłowiec w kosmos wysłać i nie stracić łączności ;)