Kanapa czwartego rzędu w Caravelle T4 long z nawiewami
-
Farba
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Kanapa czwartego rzędu w Caravelle T4 long z nawiewami
Witajcie,
Jestem nowym forumowiczem, wiec wszystkich uprzejmie witam.
Niedawno zakupiłem Caravelle long z nawiewami w podsufitce z układem foteli (1+1)-(1+1+1)-(2+1). Zarejestrowany jest na 9 miejsc, a u mnie jest ich 8.
Zastanawiam się teraz nad dołożeniem tego dziewiątego miejsca i dlatego moje pytanie:
Czy kanapa czwartego rzędu dla T4 long w wersji z szerokim ostatnim słupkiem w ogóle istnieje?
Nie za bardzo chcę wymieniać z przodu jedynki na dwójkę, bo dobrze wiecie, że nie jest ona zbyt wygodna dla jednego ani też dla dwóch osób.
Proszę o jakieś sugestie..
Pozdrawiam
Jestem nowym forumowiczem, wiec wszystkich uprzejmie witam.
Niedawno zakupiłem Caravelle long z nawiewami w podsufitce z układem foteli (1+1)-(1+1+1)-(2+1). Zarejestrowany jest na 9 miejsc, a u mnie jest ich 8.
Zastanawiam się teraz nad dołożeniem tego dziewiątego miejsca i dlatego moje pytanie:
Czy kanapa czwartego rzędu dla T4 long w wersji z szerokim ostatnim słupkiem w ogóle istnieje?
Nie za bardzo chcę wymieniać z przodu jedynki na dwójkę, bo dobrze wiecie, że nie jest ona zbyt wygodna dla jednego ani też dla dwóch osób.
Proszę o jakieś sugestie..
Pozdrawiam
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
Re: Kanapa czwartego rzędu w Caravelle T4 long z nawiewami
Tylko przeróbka w specjalnym zakładzie jeśli chcesz mieć homologację na to dodatkowe siedzenie.
Kolejna kwestia jak chcesz tam wpuszczać osoby chyba, że zdemontujesz jedno siedzenie trzeciego rzędu albo będziesz wpuszczać prze tylne drzwi.
Kolejna kwestia jak chcesz tam wpuszczać osoby chyba, że zdemontujesz jedno siedzenie trzeciego rzędu albo będziesz wpuszczać prze tylne drzwi.
-
Farba
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Homologacją nie mam zamiaru się przejmować, bo w papierach mam 9 miejsc. Niema to być też rozwiązanie na stałe, tylko na specjalne okazje, jak np. teraz na sylwestra potrzebuje zabrać osiem osób plus ja.
Oczywiście, że wtedy zdemontuję po jednej jedynce z drugiego i trzeciego rzędu, tak jak to jest w seryjnych wersjach czterorzędowych.
Pytanie tylko czy taka kanapa istnieje.
Oczywiście, że wtedy zdemontuję po jednej jedynce z drugiego i trzeciego rzędu, tak jak to jest w seryjnych wersjach czterorzędowych.
Pytanie tylko czy taka kanapa istnieje.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Kanapa jest taka sama jak w drugim czy trzecim rzędzie ale patrząc co ty napisałeś to nigdy nie widziałem drugiego rzędu 1+1+1 jak to wyglada
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
W pierwszym poście piszesz:
Jak dokręcisz z przodu 2 to nikt ci nie udowodni że zrobiłeś to sam ale jak wstawisz to do bagażnika to już trochę inaczej wygląda.
a w drugim:Farba pisze:Czy kanapa czwartego rzędu dla T4 long w wersji z szerokim ostatnim słupkiem w ogóle istnieje?
A z tą homologacją to jak ktoś cię puknie i któremuś z pasażerów stanie się krzywda to robi się problem.Farba pisze:Oczywiście, że wtedy zdemontuję po jednej jedynce z drugiego i trzeciego rzędu, tak jak to jest w seryjnych wersjach czterorzędowych.
Jak dokręcisz z przodu 2 to nikt ci nie udowodni że zrobiłeś to sam ale jak wstawisz to do bagażnika to już trochę inaczej wygląda.
-
czarny1x1x
mam dwie jedynki boczne na tylną pakę jutro pyknę fotki ,u mnie w zielonej wypadówce jest 1+1 /1+2 /3/1 i 1 sztukę mogę pogonić druga potrzebna jako dawca materiału na fotel kierowcy
-
Farba
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Poprostu mam z obu stron przesuwane drzwi, więc siłą rzeczy muszą być z obu stron składane oparcia, tak seryjnie wychodziło.chemik211 pisze:nigdy nie widziałem drugiego rzędu 1+1+1 jak to wyglada
Nie jest, ponieważ się zwyczajnie nie zmieści przez parownik umieszczony z tyłu z boku.chemik211 pisze:Kanapa jest taka sama jak w drugim czy trzecim rzędzie
Masz na myśli takie rozkładane, ustawione bokiem do jazdy? Widziałem coś takiego na aukcji, ale jakoś nie jestem przekonany co do takiego rozwiązania.czarny1x1x pisze:mam dwie jedynki boczne na tylną pakę jutro pyknę fotki ,u mnie w zielonej wypadówce jest 1+1 /1+2 /3/1 i 1 sztukę mogę pogonić druga potrzebna jako dawca materiału na fotel kierowcy
Właśnie dlatego zależy mi na oryginalnej kanapie trzyosobowej czwartego rzędu z oryginalnymi mocowaniami. Tylko nie jestem przekonany czy takie wychodziły do wersji z nawiewami w suficie.pokor pisze:A z tą homologacją to jak ktoś cię puknie i któremuś z pasażerów stanie się krzywda to robi się problem.
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
Widziałem tylko jedno t4 z czwartym rzędem ale to była specjalna zabudowa typu autobusik tzn 1+2/2/2/3 do tego wysuwany stopień w środku rurki chromowane koło drzwi
Poza tym co mają nawiewy do siedzeń.
Masz nawiew na 4 rząd i chcesz do niego pasować fotele czy co bo nie łapię?
Poza tym co mają nawiewy do siedzeń.
-
czarny1x1x
http://finncdn.no/mmo/2012/11/vertical- ... 006_xl.jpg fotel jaki mam nie moja fota ale o takim myślę po lewej stronie złożony
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Moja org była 11osobowa i miała licząc od tyłu 3 ,2+1 , 2+1 1+1 później znajomy zmieniał homologację i została 3 ,2 ,2 ,1+1 i jak bawiłem się to zamiast kanapy 3osobowej wsadziłem 2osobową oczywiście należy przekręcić mocowania, miejsce na nie jest, i wiem że się zmieści do klimy
-
Farba
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Wychodziło seryjnie mnóstwo wersji w układzie (1+1)-2-2-3, skoro nie widziałeś, to musiałeś mieć pecha. Zerknij sobie na jakąś aukcje i zobaczysz ich parędziesiąt. Problem jest taki że nie mogę znaleźć żadnej z nawiewami na tył, a ma to ogromne znaczenie, ponieważ druga klima jest zamontowana w okolicach prawego słupka D co zajmuje dodatkowe miejsce wewnątrz.pokor pisze:Poza tym co mają nawiewy do siedzeń.
Zerknij na zdjęcie zamieszczone przez czarny1x1x
No jest to ciekawe rozwiązanie, bo tylko jedna osoba jedzie nie do końca wygodnie, tylko własnie przy takiej opcji obawiam sie tłumaczenie przed władzami przy każdej kontroli. W jakich wersjach to było montowane?czarny1x1x pisze:http://finncdn.no/mmo/2012/11/vertical- ... 006_xl.jpg fotel jaki mam nie moja fota ale o takim myślę po lewej stronie złożony
W końcu jakaś rzeczowa odpowiedź :)chemik211 pisze:Moja org była 11osobowa i miała licząc od tyłu 3 ,2+1 , 2+1 1+1 później znajomy zmieniał homologację i została 3 ,2 ,2 ,1+1 i jak bawiłem się to zamiast kanapy 3osobowej wsadziłem 2osobową oczywiście należy przekręcić mocowania, miejsce na nie jest, i wiem że się zmieści do klimy
Jesteś pewien, że początkowo miałeś taki układ z trzema siedzeniami w 3 rzędzie? bo takiej z kolei ja nie widziałem. Widziałem 11-os ale z przodu 1+2. W Twoim przypadku jak się wsiadało na czwarty rząd?
Rozumiem, że nie miałeś nawiewów w suficie??
Dobrze rozumiem, że są przygotowane mocowania pod dwójkę w czwartym rzędzie? to by mi rozwiązało praktycznie sprawę.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
U mnie są otwory na te dziwne śruby do kanapy 2osobowej, tak 3rząd był 3osobowy, fotel pojedynka była składana i się przechodziło do 4-rzędu
-
Farba
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Nie masz czasami jakiegoś zdjęcia jak u Ciebie to wyglądało? Bardzo skomplikowany jest montaż? Rozumiem, że usiałbym kupić taką dwójkę i cztery grzybki? Nic nie trzeba wiercić?chemik211 pisze:U mnie są otwory na te dziwne śruby do kanapy 2osobowej, tak 3rząd był 3osobowy, fotel pojedynka była składana i się przechodziło do 4-rzędu
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt: