korixx pisze:Ja polecam oponkę na zimę Uniroyal Max. Z czystym sumieniem mogę polecić ten model oponki. Nie hałasują, ale co najważniejsze dobrze trzymają i dobrze spisują z dużą warstwą sniegu.
Mam takie dwie z tym ze pisze jeszcze na nich Uniroyal Max Snow.Jak posmakowalem Nokianow to niech sie schowaja.
U mnie na przodzie pare lat temu jak jezdzilem w sniezna zime to na asfalcie bylo sluchac szum.
Pojechalem do tesciow i na polnej drodze sie zakopalem i wyjechac nie moglem.To tylko maly przyklad. :shock:
Teraz szukam dwie sztuki nowki jakies Nokiany.
Albo bedzie to Cargo albo Van,lub ewentualnie Nokian Hakkapeliitta ale ciezko znalesc 16'.
Male pytanie potrzebuje jakas rekomendacji odnosnie opon Nokian Hakkapeliitta ,gdyz jest kilka odmian tych opon.I nie wiem co wziasc pod uwage.Pod auto T4.Chyba one maja kolce wiec odpada do jazdy na EU.
Kurde dlaczego w rozmiarze 205/65/16 nie ma ciekawych profili wysokosci sa tylko 75.
Dlaczego producenci nie maja 60,65,70.Znalesc takie cos graniczy z cudem.
Zamowilem w koncu zimowki Nokiac WRC Van.O profilu 205/65/16.
Podobno ta fabryka w Rosji jest bardziej nowoczesna niz w Findlandii.Tak mi wszedzie mowia.Jednak do tej pory nie spotkalem sie z Nokianami z Rosji,moze i dobrze.Jutro sie okaze skad sa te obecne.
Jedna opona trafi na kolo zapasowe a druga bedzie lezala do zimy. :D