VW T4 Kraków
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Re: VW T4 Kraków
Niby slimak ma ori lepkę "MIXT" na aucie ,o której wymiary sam prosiłem,ale nie doszły <35> , Napisz do niego,może tobie wyśle wymiary <zakochany>
A o proszek popytam,porozglądam sie na bazarach,może coś się znajdzie <good>
A o proszek popytam,porozglądam sie na bazarach,może coś się znajdzie <good>
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Mea culpa... zapomniałem. Do końca tygodnia się poprawie.Kubek pisze:Niby slimak ma ori lepkę "MIXT" na aucie ,o której wymiary sam prosiłem,ale nie doszły
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
norti , zajrzyj tutaj , ostatni post i ostatnie foto , moze Ci się przyda :)
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... 753#p57753
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... 753#p57753
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
mała aktualizacja.
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4116_n.jpg
Pierwsze zdjęcie z zeszłorocznej zimy. Robiłem to zdjęcie rano, późnym wieczorem (dzień wcześniej) kiedy jechałem z moją połową na wieś dzwoniłem do rodziców do krakowa nowa huta (godz. 21.30) i było -11C, po drodze zadzwoniłem do kumpla z Wieliczki, u niego było już -14C. Na trasie na Chyżne zrobiło się już -18, a jak dojechałem na miejsce było -28C. No nic dziwnego bo okolica gdzie teściowie mieszkają nazywana jest po tamtejszemu "zimno dziura". Pamiętam że będąc 5 km od celu był taki spadek temperatury, że w ciągu kilku minut na całkowicie ciepłym aucie - na szybach zaczęły mi się robić pajęczynki.
A dla ciekawskich - tak u mnie wygląda zamontowany głośnik wysokotonowy. Takie mocowanie widziałem ostatnio na allegro za stosunkowo nieduże pieniądze - od golfa III były. Montaż jest rewelacyjny bo to oryginały VW, tylko głośniki są przełożone z VW na Hertza
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2588_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4116_n.jpg
Pierwsze zdjęcie z zeszłorocznej zimy. Robiłem to zdjęcie rano, późnym wieczorem (dzień wcześniej) kiedy jechałem z moją połową na wieś dzwoniłem do rodziców do krakowa nowa huta (godz. 21.30) i było -11C, po drodze zadzwoniłem do kumpla z Wieliczki, u niego było już -14C. Na trasie na Chyżne zrobiło się już -18, a jak dojechałem na miejsce było -28C. No nic dziwnego bo okolica gdzie teściowie mieszkają nazywana jest po tamtejszemu "zimno dziura". Pamiętam że będąc 5 km od celu był taki spadek temperatury, że w ciągu kilku minut na całkowicie ciepłym aucie - na szybach zaczęły mi się robić pajęczynki.
A dla ciekawskich - tak u mnie wygląda zamontowany głośnik wysokotonowy. Takie mocowanie widziałem ostatnio na allegro za stosunkowo nieduże pieniądze - od golfa III były. Montaż jest rewelacyjny bo to oryginały VW, tylko głośniki są przełożone z VW na Hertza
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2588_n.jpg
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Takie same mocowanie miałem , tylko głosnikow nie było. Gdzies to rzuciłem jak włozyłem normalne głosniki tam i sobie lezy. Ale tak mysle jak dam głosniki w drzwi to tam chyba wrócą te wysokotonowe... o ile znajde te mocowania :).
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Sa o tyle fajne że każde praktycznie wysokotonówki mozna w nich osadzić. Dla mnie rewela rozwiązanie
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Po dłuższym okresie skusiłem się na naprawę aluminiowej nakładki którą miałem zamontowaną. Po naprawie od kilku dni zajęła swoje miejsce. Niestety przez zastosowanie nie tego co trzeba będę musiał ją przykleić na nowo bo na razie trzyma się na słowo honoru.
http://img255.imageshack.us/img255/3240/098fz.jpg
A od soboty przybędzie mi nowy towarzysz do podróży <yahoo>
http://img26.imageshack.us/img26/5417/088nr.jpg
http://img255.imageshack.us/img255/3240/098fz.jpg
A od soboty przybędzie mi nowy towarzysz do podróży <yahoo>
http://img26.imageshack.us/img26/5417/088nr.jpg
Ostatnio zmieniony 31 paź 2012, 19:14 przez notri, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Polerowałes ta blache na zderzak moze ?? Bo tak się swieci jakby ?? Mam z tej samej blachy nakładkę na zderzaku i mi się niezbyt podoba ona u mnie bo jest matowa poprostu , ale ma tez swoje praktyczne zastosowanie bo zderzak to bym miał juz chyba do plastyku zdarty jakby jej nie było.
A towarzysz podrozy fajny , mam podobnego tylko troche większego juz , kanape z tyłu juz mi mój towarzysz załatwił bo sobie pare razy pazury ostrzył i mam powyciągane nitki z materiału :/.
A towarzysz podrozy fajny , mam podobnego tylko troche większego juz , kanape z tyłu juz mi mój towarzysz załatwił bo sobie pare razy pazury ostrzył i mam powyciągane nitki z materiału :/.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Sterciu - ja ją prostowałem bo kiedyś mi autko zjechało ....... na dom. Ibummm - bolało !!! no i się wgniotła.
W trakcie prostowania przejechałem ją solidnie szczoteczką drucianą dlatego się świeci. I masz rację - bardzo dobrze że ją mam bo i busik inaczej wygląda. W poprzednim busie jej nie miałem, stanąłem na zderzaku i pękł. Więc polecam innym. Mam ją przyklejoną nie tym co trzeba bo kupiłem jakiś klej bitumiczny który się do niczego nie nadaje. Najlepszy to jest klej do szyb - jak chyci to INO ROZ :-)
Po za tym nakładka tak jak busik - ma się świecić <yahoo>
A kociak jest the best. Jak żarcie zobaczy to mu zarąbiście ogon stoi - cetralnie w pionie :-) W sobotę jedzie do miasta (do podróży ma transportera kupionego - nie mylić z Transporterem T4 )
W trakcie prostowania przejechałem ją solidnie szczoteczką drucianą dlatego się świeci. I masz rację - bardzo dobrze że ją mam bo i busik inaczej wygląda. W poprzednim busie jej nie miałem, stanąłem na zderzaku i pękł. Więc polecam innym. Mam ją przyklejoną nie tym co trzeba bo kupiłem jakiś klej bitumiczny który się do niczego nie nadaje. Najlepszy to jest klej do szyb - jak chyci to INO ROZ :-)
Po za tym nakładka tak jak busik - ma się świecić <yahoo>
A kociak jest the best. Jak żarcie zobaczy to mu zarąbiście ogon stoi - cetralnie w pionie :-) W sobotę jedzie do miasta (do podróży ma transportera kupionego - nie mylić z Transporterem T4 )
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Z tymi nakładkami jest ten problem ze stają sie matowe po jakiś czasie bo to zwykła ryflowana blacha. Ja planowalem ja wypolerować na błysk i pomalowac bezbarwnym ale jakoś nie mam weny tworczej aby sie za polerkę zabrac. Niby się tam troche swieci ale ja bym chcial aby lustro było i wtedy pomalowac. Tylko jest problem , co na nią spojrze i pomysle ile z tym roboty jest to mi przechodzi plan polerki :D. U mnie blacha jest na nity złapana i tez dobrze trzyma :D.
Co do kota to mój od małego jezdzi w aucie , najpierw tez w transporterze (oczywiscie takim zwierzęcym ) a pózniej bez niego. Kot się tak nauczył jezdzic ze teraz jazda nie robi na nim wrazenia większosc drogi albo obserwuje co sie dzieje za oknem albo śpi. No i nie pamiętam kiedy w transporterze ostatni raz jechal , chyba z 5 lat temu ostatni raz. Raz nawet udało mu sie przemknąc kiedys mi do auta jak w trase za granice jechałem i zorientowalem sie ze kot jest dopiero jak sie obudził i wylęgl z pod siedzenia gdzie spał , tym sposobem miałem przymusową wycieczkę po europie z kotem i..... nikomu nie polecam takiej wycieczki , to juz zdecydowanie za duzo było dla kota :D.
Co do kota to mój od małego jezdzi w aucie , najpierw tez w transporterze (oczywiscie takim zwierzęcym ) a pózniej bez niego. Kot się tak nauczył jezdzic ze teraz jazda nie robi na nim wrazenia większosc drogi albo obserwuje co sie dzieje za oknem albo śpi. No i nie pamiętam kiedy w transporterze ostatni raz jechal , chyba z 5 lat temu ostatni raz. Raz nawet udało mu sie przemknąc kiedys mi do auta jak w trase za granice jechałem i zorientowalem sie ze kot jest dopiero jak sie obudził i wylęgl z pod siedzenia gdzie spał , tym sposobem miałem przymusową wycieczkę po europie z kotem i..... nikomu nie polecam takiej wycieczki , to juz zdecydowanie za duzo było dla kota :D.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
małą aktualizację wprowadzę :-)
1. Nakładka aluminiowa w sobotę zdjęta (wszystko przez klej jakiś do kitu był bo trzymać trzymało ale na słowo honoru) i wyklepana jeszcze raz bo miejscami źle leżała (albo ja jestem przewrażliwiony). Pprzykleiłem ją klejem do szyb samochodowych firmy Boll - gorąco polecam ten klej również na inne rzeczy do sklejenia bo trzyma niesamowicie. Po minucie leżała już tak jak miała leżeć.
2. Sprawa związana z zabudową.
Zabrałem się za robienie zabudowy w części bagażowej. Na lewą i prawą stronę (tam gdzie nadkola) powędrowały panele ze schowkami które nie przeczę już się przydają chociażby na trzymanie kosmetyków, pasów do spinania towaru i inne gadżety. To po stronie lewej.
Na prawą stronę pójdzie zabudowa pod subwoofer. Stwierdziłem bowiem że po stronie drzwi przesuwnych będzie bezpieczniej niż po stronie lewej auta, gdzie jest łączenie blach, a ponieważ głośniczek będzie liczył 30 cm więc bezpieczniej będzie po stronie prawej.
I teraz pytanie :
zamierzam okleić materiałem zarówno same zabudowy, jak i blaszane elementy które nie posiadają żadnych osłon czy zabudów (jak ma to miejsce w multivanie), nadkola też. Oczywiście wcześniej na wszystko pójdzie mata wygłuszająca.
Mam dylemat co do materiału i samej kolorystyki. Z materiałów w grę wchodzi alkantara, mikrofaza lub materiał do obijania skrzynek subwooferów (tu kolorystyka kończy się na czarnym lub szarym i tu jest problem). Nie chcę doprowadzić do tego że podłoga, robiona teraz zabudowa, podsufitka i zabudowa holenderska - każdy będzie w innym kolorze ???
Co panowie polecacie (jak ktoś ma jakieś doświadczenia co do układania takiego materiału też proszę o parę słów)
Mnie się widzi alkantara w kolorze ciemna zieleń (bo taki mam kolor autka) w kwocie 15 zł za kawałem 1,5 x 1m lub mikrofaza w tym samym kolorze w kwocie 10 zł za taki sam rozmiar. Zastanawiam się również nad kolorem jak najbardziej podobnym do koloru zabudowy holenderskiej. Na podłodze mam już wykładzinę i raczej chce ją zostawić. Tylko co z podsufitką i kolorem holenderki ???
No a co do kota - jego pierwsza podróż ze wsi do krakowa - koszmar - miałczanie całą drogę.
Sobotni wyjazd z Krakowa na wieś - już całkiem inaczej. Siedząc u mojej połowy na kolanach na wylotce na zakopiankę bacznie spoglądała na inne samochody. A jak już jak zobaczyła jakąś ładną T-czkę to oczy nie mogła odkleić :-) jak już wszystkie ładne odjechały poszła spać i obudziła się pod domem.
Powrót wczorajszy do Krakowa już był całkiem lux - spała całą drogę. Robi się z niej kot do podróży !!!
Tu jest link http://allegro.pl/alkantara-alcan-tara- ... 26900.html do alkantary - kolor 5920 CIEMNA ZIELEŃ DK GREEN
ewentualnie to - http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=25 ... rule_id=42 - kolor numer 27 lub 14 - ale bardziej 27
1. Nakładka aluminiowa w sobotę zdjęta (wszystko przez klej jakiś do kitu był bo trzymać trzymało ale na słowo honoru) i wyklepana jeszcze raz bo miejscami źle leżała (albo ja jestem przewrażliwiony). Pprzykleiłem ją klejem do szyb samochodowych firmy Boll - gorąco polecam ten klej również na inne rzeczy do sklejenia bo trzyma niesamowicie. Po minucie leżała już tak jak miała leżeć.
2. Sprawa związana z zabudową.
Zabrałem się za robienie zabudowy w części bagażowej. Na lewą i prawą stronę (tam gdzie nadkola) powędrowały panele ze schowkami które nie przeczę już się przydają chociażby na trzymanie kosmetyków, pasów do spinania towaru i inne gadżety. To po stronie lewej.
Na prawą stronę pójdzie zabudowa pod subwoofer. Stwierdziłem bowiem że po stronie drzwi przesuwnych będzie bezpieczniej niż po stronie lewej auta, gdzie jest łączenie blach, a ponieważ głośniczek będzie liczył 30 cm więc bezpieczniej będzie po stronie prawej.
I teraz pytanie :
zamierzam okleić materiałem zarówno same zabudowy, jak i blaszane elementy które nie posiadają żadnych osłon czy zabudów (jak ma to miejsce w multivanie), nadkola też. Oczywiście wcześniej na wszystko pójdzie mata wygłuszająca.
Mam dylemat co do materiału i samej kolorystyki. Z materiałów w grę wchodzi alkantara, mikrofaza lub materiał do obijania skrzynek subwooferów (tu kolorystyka kończy się na czarnym lub szarym i tu jest problem). Nie chcę doprowadzić do tego że podłoga, robiona teraz zabudowa, podsufitka i zabudowa holenderska - każdy będzie w innym kolorze ???
Co panowie polecacie (jak ktoś ma jakieś doświadczenia co do układania takiego materiału też proszę o parę słów)
Mnie się widzi alkantara w kolorze ciemna zieleń (bo taki mam kolor autka) w kwocie 15 zł za kawałem 1,5 x 1m lub mikrofaza w tym samym kolorze w kwocie 10 zł za taki sam rozmiar. Zastanawiam się również nad kolorem jak najbardziej podobnym do koloru zabudowy holenderskiej. Na podłodze mam już wykładzinę i raczej chce ją zostawić. Tylko co z podsufitką i kolorem holenderki ???
No a co do kota - jego pierwsza podróż ze wsi do krakowa - koszmar - miałczanie całą drogę.
Sobotni wyjazd z Krakowa na wieś - już całkiem inaczej. Siedząc u mojej połowy na kolanach na wylotce na zakopiankę bacznie spoglądała na inne samochody. A jak już jak zobaczyła jakąś ładną T-czkę to oczy nie mogła odkleić :-) jak już wszystkie ładne odjechały poszła spać i obudziła się pod domem.
Powrót wczorajszy do Krakowa już był całkiem lux - spała całą drogę. Robi się z niej kot do podróży !!!
Tu jest link http://allegro.pl/alkantara-alcan-tara- ... 26900.html do alkantary - kolor 5920 CIEMNA ZIELEŃ DK GREEN
ewentualnie to - http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=25 ... rule_id=42 - kolor numer 27 lub 14 - ale bardziej 27
-
grehor
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: -Latający Holender
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
do usunięcia
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2012, 15:07 przez grehor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Jakbym czytał o swoim kocie , dokładnie sytaucje mam podobną , jednak nuczona jest tak (bo to tak prawde mowiąc kotka) ze po całym aucie moze chodzic ale na miejsce kierowcy nie wejdzie.... no chyba ze się zatrzymam i wysiąde z auta to jak wróce to juz lezy na siedzeniu kierowcy. Ulubione miejsce w T4 to "półka" w desce rozdzielczej od strony pasazera , ewentualnie jak sie znudzi to tylna kanapa , w osobówkach to tylna półka na podszybiu i spoglądanie z za zagłowka przez szybę co sie dzieje za oknem. Ale jak mocniej sie przycisnie i akurat nie spi to miałczenie nagle się robi i jest strasznie przerazliwie głosne :D. A jazda wrazenia wogole na niej nie robi.grehor pisze:Nigdy ale to prze nigdy nie pozwalaj mu prowadzić !!! mój siadł raz za kierownicą i teraz jak ze mną jedzie to pcha się na kolana łapy na kierownicę i jedzie , ewentualnie godzi się na fotel obok , jak go pogonię do tyłu to jeden miałkot a przejechał już ze mną ładnych parę tysięcy kilometrów. W osobówce zawsze lezy na desce po stronie pasażera i uwielbia zaglądać przez szybę do wyprzedzanych samochodów, no i jest swoistym tempomatem, nie lubi jazdy powyżej 120km/h z dokładnością do 5km/h włącza się syrena "miauuu, miauuu" , uwielbia jeździć a w zeszłym roku ze złości że nie zabrałem go do Chorwacji obsikał mi walizki po powrocie.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Fotoradar masz zarąbisty :-)grehor pisze:no i jest swoistym tempomatem, nie lubi jazdy powyżej 120km/h z dokładnością do 5km/h włącza się syrena "miauuu, miauuu" :D
A jak panowie z tym moim dylematem bo to akurat jest ważniejsze dla mnie ???
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Jak juz dojdziesz czym lepiej to napisz bo ja wsumie mysle tez o tym aby okleić czymś ale tylko sciany boczne , podłoga musi zostać drewniana bo rózne rzeczy woze czasem cięzkie a czasem lekkie i materiał by nie zdał egzaminu. Mam wyłozone panelami podłogowymi i jak auto powietrze wozi to są panele , a jak mam coś cięzkiego wiesc to 10 minut i panele zwiniete są :D. Więc tylko sciany , nawet sufitu nie bede oklejal. Więc jak juz zdecydujesz co bedziesz kładł to napisz :).
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Napiszę napiszę.
Tak na marginesie bo wypatrzyłem ostatnio w necie stronkę japońskiej firmy tuningowej w bardzo wysokiej półki. Ponoć bardzo poważnie liczącej się na światowym rynku. Mowa o Black Bison i muszę przyznać że rollsy z ich ręki podobają mi się niesamowicie.
To autko też :-)
http://www.wald-japan.co.jp/ownersgalle ... 0672_1.jpg
Tak na marginesie bo wypatrzyłem ostatnio w necie stronkę japońskiej firmy tuningowej w bardzo wysokiej półki. Ponoć bardzo poważnie liczącej się na światowym rynku. Mowa o Black Bison i muszę przyznać że rollsy z ich ręki podobają mi się niesamowicie.
To autko też :-)
http://www.wald-japan.co.jp/ownersgalle ... 0672_1.jpg
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Ponieważ nurtuje mnie problem z moja zabudową znalazłem coś co mam nadzieję przyda się i innym.
Zamierzam zrobić zabudowę coś na wzór tego jak ma to miejsce na zdjęciu poniżej i takiej raczej kolorystyki będę się trzymał bo osobiście bardzo mi się podoba.
http://img577.imageshack.us/img577/3520 ... ickbox.jpg
http://img577.imageshack.us/img577/3025 ... ickbox.jpg
Co prawda jest to zabudowa zrobiona w VW T5 ale zrobiona będzie bardzo podobnie.
Co do materiałów. Ciemniejszym kolorem będzie materiał w kolorze lakieru samochodu, jaśniejszy pójdzie popiel (prawdopodobnie - lub taki jak jest na zdjęciu bo taka kolorystyka jak jest na foto bardzo mi się podoba). Podsufitka w kolorze zbliżonej do podsufitki w kabinie. zastanawiam się co z materiałem na podłodze, ale prawdopodobnie zostanie chyba że po wykonaniu wszystkiego dojdę do wniosku że nijak nie pasuje. Zrobimy zobaczymy.
Zamierzam zrobić zabudowę coś na wzór tego jak ma to miejsce na zdjęciu poniżej i takiej raczej kolorystyki będę się trzymał bo osobiście bardzo mi się podoba.
http://img577.imageshack.us/img577/3520 ... ickbox.jpg
http://img577.imageshack.us/img577/3025 ... ickbox.jpg
Co prawda jest to zabudowa zrobiona w VW T5 ale zrobiona będzie bardzo podobnie.
Co do materiałów. Ciemniejszym kolorem będzie materiał w kolorze lakieru samochodu, jaśniejszy pójdzie popiel (prawdopodobnie - lub taki jak jest na zdjęciu bo taka kolorystyka jak jest na foto bardzo mi się podoba). Podsufitka w kolorze zbliżonej do podsufitki w kabinie. zastanawiam się co z materiałem na podłodze, ale prawdopodobnie zostanie chyba że po wykonaniu wszystkiego dojdę do wniosku że nijak nie pasuje. Zrobimy zobaczymy.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2012, 19:24 przez notri, łącznie zmieniany 1 raz.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Kubek - no właśnie cholernie mi się takie wykonanie podoba. Obeznanie zrobiłem w sensie sklepu w krakowie gdzie to dostanę.
Kupiłem na testy materiał ciemnozielony z mikrofazy. Fajny materiał na podsufitki (tam pójdzie kremowy) i mam nadzieję że na elementy blacharskie też fajnie się będzie układał.
Jak skończę z zabudowami to też pójdą do obicia na ciemnoszary.
Kupiłem na testy materiał ciemnozielony z mikrofazy. Fajny materiał na podsufitki (tam pójdzie kremowy) i mam nadzieję że na elementy blacharskie też fajnie się będzie układał.
Jak skończę z zabudowami to też pójdą do obicia na ciemnoszary.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Patrząc na reklamy na bokach Twojego busika - NAWET NA PEWNO - bo pamiętam takiego busa :-)Roberto32 pisze:Ładna furka, mijaliśmy się z kolegą kilka razy w Krk. Pozdrawiam.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
mała aktualizacja. Ponieważ rączki w drzwiach lekko mi wypłowiały postanowiłem obić je materiałem z zagłówków od kompletu z pokrowców które mi zostały. Efekt jak poniżej.
http://img208.imageshack.us/img208/4421/87884751.jpg
http://img69.imageshack.us/img69/7563/90185140.jpg
http://img211.imageshack.us/img211/1144/78070485.jpg
a obecnie jestem na etapie tapicerki w bagażniku mojej holenderki. Trochę jeszcze mam roboty ale pod koniec miesiąca powinienem skończyć
http://img208.imageshack.us/img208/4421/87884751.jpg
http://img69.imageshack.us/img69/7563/90185140.jpg
http://img211.imageshack.us/img211/1144/78070485.jpg
a obecnie jestem na etapie tapicerki w bagażniku mojej holenderki. Trochę jeszcze mam roboty ale pod koniec miesiąca powinienem skończyć
Ostatnio zmieniony 31 paź 2012, 19:27 przez notri, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Jakiego kleju uzywales ?? Bo ja oklejałem skóra te uchwyty i jeszcze ich nie skończyłem , wsumie jeden okleiłem ale na naroznikach mi odkleja się skóra...
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Widziałem "na żywo" to dzieło notri'ego i jest na prawdę extra. Notri ma zdolności manualne i jest dokładny, więc wygląda to jak z fabryki.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Zgadzam się z tym ,tam na <up> ,też widziałem na żywo i wygląda zacnie <brawo>rafflex pisze:Widziałem "na żywo" to dzieło notri'ego i jest na prawdę extra. .
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Sterciu - budapremem kleiłem. Trzeba smarować cienką warstwę bo jak dasz grubo i dociśniesz to klej przejdzie przez materiał.
Nawet bagażnik już zaczełem robić. Wszystkie elementy blaszane obite materiałem o którym Ci mówiłem - mikrofazą. Rewelacja się klei bo ładnie sie rozciąga i na zaokrągleniach wszystko wyszło mi perfekt. Aż sam jestem z tego zadowolony więc cała reszta w mikrofazie będzie obita.
Nawet bagażnik już zaczełem robić. Wszystkie elementy blaszane obite materiałem o którym Ci mówiłem - mikrofazą. Rewelacja się klei bo ładnie sie rozciąga i na zaokrągleniach wszystko wyszło mi perfekt. Aż sam jestem z tego zadowolony więc cała reszta w mikrofazie będzie obita.
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Grupa Śląsk i Zagłębie
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 29 razy
- Kontakt:
Wrzuć zdjęcia jak to wygląda bo Twój pomysł jest wart uwagi , może nawet zrezygnuję z dokładania boczków z caravelli i wykleję materiałem tak jak Ty.notri pisze:Aż sam jestem z tego zadowolony więc cała reszta w mikrofazie będzie obita.