polskie zamienniki filtrów

Płyny, filtry, paski, świeczki i inne rzeczy, o które warto dbać.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
rysiek
Nowy T4

Answers: 0
14
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: Transporter 4
Kontakt:

polskie zamienniki filtrów

Nieprzeczytany post autor: rysiek »

Hej mam pytanko. Czy stosujecie polskie filtry do swoich transporterów? Polskie zamienniki są tańsze od filtrów zagranicznych producentów, tylko mam lekką obawę co do jakości polskich zmieników. Stąd moje pytanie czy stosowaliście może polskie filtry jak tak to czy zauważyliście jakąś różnice? Nie wiem czy iść w oryginały czy polskie filtry np. wf sędziszów.
leszekgd
Forumowicz T4

15
Tematy: 4
Model:
Auto: t4
Opis: SCANIA pl.o /gdańsk
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Re: polskie zamienniki filtrów

Nieprzeczytany post autor: leszekgd »

hejka coś ci powiem papier do filtrów jest ten sam co w mann czy innnej zag. firmy a sędziszów robi dobre filtry tak samo jak FILTRON Różnica jest tylko w kasie :)
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, 17:01 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: nadmiar CapsLock'a
chemik211
Ikona forum

16
Tematy: 57
Model:
Auto: ...
podziekowal za post: 39 razy
otrzymal podziekowanie: 150 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: chemik211 »

leszekgd pisze:
hejka coś ci powiem papier do filtrów jest ten sam co w mann czy innnej zag. firmy a sędziszów robi dobre filtry tak samo jak FILTRON Różnica jest tylko w kasie :)
No mogę ci kolego powiedzieć że filtron ma jeden z gorszych papierów duzo lepszy ma sędziszów, do tego filtron nie posiada zaworka w filtrze dlatego kupuje mann-a który jest w cenie polskich tandetnych filtrów
Sterciu
Ekspert T4

16
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

Jezeli z polskich filtrów wybierac to tylko Sędziszów , jezeli ma się do wyboru jeszcze inne marki nie polskie to jak jest to brałbym Mann`a. Praktycznie tylko na Mann`ie jezdze i innych nie chce. Przy filtronie nawet głupie uszczelnienie puszcza i potrafi olej sączyc się z połączenia filtra z blokiem. A zauwazyłem to przy wielu filtrach Filtrona. Ogólnie staram się unikać filtrów Filtrona do paliwa , oleju i powietrza , kabinowe jeszcze ujdą i czasem zakładam...

A juz nie kupie Kagera więcej , filtr paliwa po nie wielkim przebiegu mi się rozpuścił w srodku tworząc białą maż przez co auto mi stanelo kiedys w trasie... Jak go pózniej otworzyłem to nie było wogóle papieru w nim tylko biała masa zaklejająco uszczelniająca <01>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Eksploatacja i obsługa”