t4 benzyna 93
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
t4 benzyna 93
Co do silnika i podzespołów nie mam zastrzeżeń
jednak niedawno przytrafiła sie mała awarja w postaci nagłego braku prądu na aparacie zapłonowym przyczyna była cewka która nagle odmówiła współpracy zadnych wceśniejszych objawów czy sygnalów ze moze być problem
od tego czasu woze zapasową bo w trasie mógłby być wiekszy klopot
jednak niedawno przytrafiła sie mała awarja w postaci nagłego braku prądu na aparacie zapłonowym przyczyna była cewka która nagle odmówiła współpracy zadnych wceśniejszych objawów czy sygnalów ze moze być problem
od tego czasu woze zapasową bo w trasie mógłby być wiekszy klopot
-
autoholik
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- Opis: T4 RULEZ :)
GG:9848000 - Lokalizacja: Poznań
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: t4 benzyna 93
Podłączam się do wypowiedzi kolegi jako iż nie dawno jeszcze miałem trochę tych autek pod swoją opieką ( bliźniaki twojego busa andrewa1 ) naprawdę auta są nie do zajechania i bardzo dobrze pełnią funkcję im powierzone co tu dużo pisać T4 nie zniszczalne auto
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2010, 17:55 przez autoholik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
chemik
- Nowy T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
Ja mialem 2.5 benz 93r. i tez mam baaardzo dobra opinie o tym silniku...o dziwo malo palil przy spokojnym traktowaniu,zapas mocy wystarczajacy i ta cicha praca...
-
Rafalsto
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4 Caravella
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Witajcie
Jestem obecnie w posiadaniu trzeciej T4-ki . Niestety moją 2,5l benzyną długo sie nie nacieszyłem . Zostałem oszukany ponieważ gość podpicował silnik a po kilkudziesięciu kilometrach okazało się co to za szmelc palił 32 litry na sto miał głowice pękniętą w 4 miejscach skrzynia była po wodowaniu itd...
Teraz zakupiłem 2,8VR6 założyłem gaz i jestem bardzo zadowolony spalanie po mieście w korkach 16 - 20l /100 w zależności od tego jaki jest korek . Nadmienię że chyba skrzynia mi się ślizga więc pewnie będzie palił mniej jak to zrobię . Pozdrawiam
Jestem obecnie w posiadaniu trzeciej T4-ki . Niestety moją 2,5l benzyną długo sie nie nacieszyłem . Zostałem oszukany ponieważ gość podpicował silnik a po kilkudziesięciu kilometrach okazało się co to za szmelc palił 32 litry na sto miał głowice pękniętą w 4 miejscach skrzynia była po wodowaniu itd...
Teraz zakupiłem 2,8VR6 założyłem gaz i jestem bardzo zadowolony spalanie po mieście w korkach 16 - 20l /100 w zależności od tego jaki jest korek . Nadmienię że chyba skrzynia mi się ślizga więc pewnie będzie palił mniej jak to zrobię . Pozdrawiam
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
moja historia z t4 zaczęła się parę lat temu, kiedy we 2ie rodziny caravellą 1,9d pojechaliśmy na wczasy do Chorwacji, zachorowałem na ten samochód od razu, mając wtedy mercedesa w dieslu chciałem tak samo T4ke napędzaną ON, poszukiwania trwały 8 mieś, aż wreszcie kolega zadzwonił i powiedział że znalazł w automacie caravellę GL tylko że ma jeden minus! jaki.. zapytałem? jest w benzynie, wow!?
wystarczyło że się przejechałem po mieście, praca 5 cyl benzyny i ASB rozwaliła mnie totalnie, stwierdziłem że wcześniej jeździłem traktorem (nie ujmując nic od fajnego gangu diesla w MB)
polecam T4 w benz, następcą mojej Caravelli będzie jakiś T4 z VRem lub Nissan Patrol GR niestety w Dieslu
wystarczyło że się przejechałem po mieście, praca 5 cyl benzyny i ASB rozwaliła mnie totalnie, stwierdziłem że wcześniej jeździłem traktorem (nie ujmując nic od fajnego gangu diesla w MB)
polecam T4 w benz, następcą mojej Caravelli będzie jakiś T4 z VRem lub Nissan Patrol GR niestety w Dieslu
-
ronin36
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 & ASB
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Dlaczego niestety w dieslu? Szły GR-y ponad 4 litrowe w benzynie i automacie <38>pacark pisze:
-
zolwikx4
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 CRAVELLE
- Opis: Biały
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
<hi> Tez posaidam takową t4 2,5 benz-gaz 95r. Zameniłbym ją tylko na identyczną, ale mniej palącą lpg (nie jedna vr6 pali mniej ). Poza tym wsiadam i jadę jest to moja czwarta t-4 i następne auto jak będzie to napewno T4 i napewno w benz-gaz tylko że vr6. bigsmile Pozdrawiam Wszystkich TEczwórkowców. Szacuneczek Wam <england>
-
garfild28
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: t4 caravelle
- Opis: Kocham moje T4
- Kontakt:
Witam. Ja kocham moja smerfete. Caravellka jest w benzynie i od niedawna w gazie. Najlepszy samochod jaki mialem. Trzeba tylko dbac usuwajac usterki na czas. Pilnujac oleju naprawde nie ma sie do czego przyczepic. Ten samochod jet poprostu bardzo dobry. Polecam.
-
tomex
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: vw t4 2.0 B multivan
- Opis: 42 l
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Moje spostrzeżenia co t4 2.0 b . W moim multiku najczęściej urazu doznaje linka sprzęgła , cewka zapłonowa też już zastrajkowała pasuje od innych vw z podobnych roczników [oznaczenia są te same ] Pompa paliwa też już zdążyła nawalić. Przegub wewnętrzny wymieniony po bardzo uciążliwej diagnozie.{ nie stukał tylko dzwonił ] Z grubszych rzeczy wymiana głowicy ,dziura między pierwszym a drugim cylindrem . Ale i tak jestem zakochany w niemieckim cudzie techniki z 1992 r <31>
-
czarny1x1x