mocowania kanapy 3-ciego rzędu
-
metaldaw
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
mocowania kanapy 3-ciego rzędu
W jaki sposób jest montowany trzeci rząd? u siebie w trzecim rzędzie mam dwa pojedyncze fotele z podłokietnikami i zamiast tych foteli chciałbym tam wstawić kanapę trójkę z podłokietnikami coś ja na fotce:
http://img05.allegroimg.pl/photos/400x3 ... 1581796329
ale czy ona będzie pasowała na "grzybki" ?
http://img05.allegroimg.pl/photos/400x3 ... 1581796329
ale czy ona będzie pasowała na "grzybki" ?
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: mocowania kanapy 3-ciego rzędu
ten typ kanapy pochodzi z wersji transporter osobowy lub caravelle krótka i jest ona przykręcona czterema śrubami do podłogi w przygotowane do tego miejsce z gwintami ( wspawana firmowo nakrętki w podłodze )
nijak pod grzybki nie podejdzie
nijak pod grzybki nie podejdzie
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Do tego konieczne będą pasy (nie wiem jak u Ciebie z tapicerką) i "uszy" do mocowania oparcia (mocowane do karoserii)
-
metaldaw
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
pasy do 3-ciego rzędu mam zamontowane (lewy i prawy) bo środkowy pas jest przecież w kanapie.
ja obecnie w trzecim rzędzie mam dwa takie fotele jak na fotce poniżej tylko z zagłówkami:
http://imagebox.pl/out.php/i75383_DSC06396.JPG
W drugim rzędzie mam trzy pojedyncze fotele: po zewnętrznych koziołki (mam drzwi przesówane z obu stron) i na środku fotel z pasem biodrowym.
Do trzeciego rzędu chcę móc posadzić 3 osoby dlatego najpierw do głowy przyszła mi kanapa, ale wolałbym mocowania na "grzybki" bo wygodniej i szybciej się je wyciąga. W obecnej konfiguracji nie ma szansy na dostawienie trzeciego fotela z tyłu bo oba są za szerokie (ach te podłokietniki) co w tej sytuacji będzie najlepszym wyjściem?
ja obecnie w trzecim rzędzie mam dwa takie fotele jak na fotce poniżej tylko z zagłówkami:
http://imagebox.pl/out.php/i75383_DSC06396.JPG
W drugim rzędzie mam trzy pojedyncze fotele: po zewnętrznych koziołki (mam drzwi przesówane z obu stron) i na środku fotel z pasem biodrowym.
Do trzeciego rzędu chcę móc posadzić 3 osoby dlatego najpierw do głowy przyszła mi kanapa, ale wolałbym mocowania na "grzybki" bo wygodniej i szybciej się je wyciąga. W obecnej konfiguracji nie ma szansy na dostawienie trzeciego fotela z tyłu bo oba są za szerokie (ach te podłokietniki) co w tej sytuacji będzie najlepszym wyjściem?
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Załóż kanapę z Multiwana ...masz trzy miejsca siedzące ,szybko się demontuje no i jeszcze łóżeczko jest.
-
metaldaw
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Skoro najlepszym rozwiązaniem będzie kanapa z Multivana to u mnie wygląda to tak:
http://images40.fotosik.pl/867/73d56c345ca3c2b1mc.jpg
mam klimę i nawiewy w suficie więc pasować będzie tylko stelaż z krótszym materacem - i tak właściwie to jakie są wymiary tego łóżka po rozłożeniu?
a tapicerka u mnie na taki wzór:
http://images50.fotosik.pl/885/53011ac389d7b57fmc.jpg
http://images40.fotosik.pl/867/73d56c345ca3c2b1mc.jpg
mam klimę i nawiewy w suficie więc pasować będzie tylko stelaż z krótszym materacem - i tak właściwie to jakie są wymiary tego łóżka po rozłożeniu?
a tapicerka u mnie na taki wzór:
http://images50.fotosik.pl/885/53011ac389d7b57fmc.jpg
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
długość jest taka sama jak w wersjach bez klimy z tym ze szerokość przy tunelu jest mniejsza o około12cm
nie ma to jednak wpływu na kanapę bo po rozłozeniu dochodzi tylko do tunelu lub tez w wersji bez dokładnie w tym samym miejscu
inna jest tylko ta pólka drewniana
wszystkie mocowania są identyczne
na juto mogę to dokladnie sprawdzić
metaldaw
z tego co widzę to chyba bez wiercenia u ciebie się obejdzie przykręcisz w te otwory co masz
przeslij fotkę na mila tego wnetrza bo tu strasznie malusia wyszla
nie ma to jednak wpływu na kanapę bo po rozłozeniu dochodzi tylko do tunelu lub tez w wersji bez dokładnie w tym samym miejscu
inna jest tylko ta pólka drewniana
wszystkie mocowania są identyczne
na juto mogę to dokladnie sprawdzić
metaldaw
z tego co widzę to chyba bez wiercenia u ciebie się obejdzie przykręcisz w te otwory co masz
przeslij fotkę na mila tego wnetrza bo tu strasznie malusia wyszla
-
Corum
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Fotel trójkę z transporter lub z caravelle, do tyłu też się szybko składa pod warunkiem że jest sprawny są takie uszy i popychasz go do przodu np tak jak w osobówce, nie trzeba go odkręcać a miejsca jest dużo więcej w bagażniku będę miał chwile to podeśle fotkę jak to wygląda. Łóżka już tak sie nie da złożyć a wyjąć łóżko jest dużo gorzej niż trójkę, tą co pokazałeś na pierwszym zdjęciu. Dodam jeszcze dla ścisłości że zagłówki trzeba wyjąć to fajnie to się złóży.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Mam w swoim i trójkę z Caravelli i łózko z Multivana co do wyciągania to jest podobnie może Caraveloska troszkę szybciej ...
Pociągasz za dwa uszy i wypychasz ....
Multivan wyjeżdżasz kanapą do przodu da zabezpieczenia po bokach i jest wolna.....
Caravella trójka jeżeli chodzi o ciężar to jest podobnie i jedno i drugie swoje waży ale samemu wyciągniesz.....
Multivan trochę przeszkadzają szyny ale przez boczne drzwi wychodzi bez problemu ....
Porównując oba mocowania i funkcjonalność to łózko z Multivana bije na głowę trójkę z Caravelli ......ja powiem tak i nigdy bym sie nie za mienił...a są ludzie na forum którzy mają orginalną Caravelle i wyrzucają ostatni rząd , zakładają w to miejsce łóżko z Multivana
Pociągasz za dwa uszy i wypychasz ....
Multivan wyjeżdżasz kanapą do przodu da zabezpieczenia po bokach i jest wolna.....
Caravella trójka jeżeli chodzi o ciężar to jest podobnie i jedno i drugie swoje waży ale samemu wyciągniesz.....
Multivan trochę przeszkadzają szyny ale przez boczne drzwi wychodzi bez problemu ....
Porównując oba mocowania i funkcjonalność to łózko z Multivana bije na głowę trójkę z Caravelli ......ja powiem tak i nigdy bym sie nie za mienił...a są ludzie na forum którzy mają orginalną Caravelle i wyrzucają ostatni rząd , zakładają w to miejsce łóżko z Multivana
-
SkyT4
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 0
- Model:
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
witam wszystkich.
znalazłem taką aukcje:) [tylko niech mi nikt nie podkupi :) )
http://allegro.pl/sruby-foteli-vw-t4-wr ... 28322.html
proszę o poradę - czy to są właśnie śruby do montażu tylnej kanapy do podłogi? a może lepiej pójśc do jakiegoś sklepu ... motoryzacyjnego?
bardzo proszę o podpowiedź
SkyT4
znalazłem taką aukcje:) [tylko niech mi nikt nie podkupi :) )
http://allegro.pl/sruby-foteli-vw-t4-wr ... 28322.html
proszę o poradę - czy to są właśnie śruby do montażu tylnej kanapy do podłogi? a może lepiej pójśc do jakiegoś sklepu ... motoryzacyjnego?
bardzo proszę o podpowiedź
SkyT4
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Kanapa w T4 3 osobowa w 3 rzędzie jest przykręcana na 4 śruby pod klucz 17. To na aukcji to grzybki do mocowania foteli w 2 rzędzie lub 3 w długich t4
<55>
<55>
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 8:40 przez Probe041, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
kurcze dałbym sobie rękę odciąć, że pod klucz 17 <szok>, czyżbym miał ją stracićProbe041 pisze:na 4 śruby pod klucz 19
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Kenobi... po zgniciu lub zerwaniu śrubek fi 10 zostaje gwintowanko na fi 12. ,także chowaj ręce w kieszeń ;)Kenobi pisze:kurcze dałbym sobie rękę odciąć, że pod klucz 17 <szok>, czyżbym miał ją stracićProbe041 pisze:na 4 śruby pod klucz 19
-
SkyT4
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
czyli NIE kUPOWAĆ ...
dzięki za szybką odpowiedź.
chyba będę musiał się przejść do jakiegoś sklepu po nieoryginalne śruby bo na allegro raczej nic nie znajdę innego...
dzięki za szybką odpowiedź.
chyba będę musiał się przejść do jakiegoś sklepu po nieoryginalne śruby bo na allegro raczej nic nie znajdę innego...
-
SkyT4
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
juhuuu!motoria pisze:Kenobi... po zgniciu lub zerwaniu śrubek fi 10 zostaje gwintowanko na fi 12. ,także chowaj ręce w kieszeńKenobi pisze:kurcze dałbym sobie rękę odciąć, że pod klucz 17 <szok>, czyżbym miał ją stracićProbe041 pisze:na 4 śruby pod klucz 19
właśnie wczoraj zamontowałem tylną kanapę - Kenobi, jeszcze raz wielkie dzięki !
oczyściłem szczotką drucianą blachę z rdzy, zasmarowałem w trybie pilnym gołą blachę smarem i zainstalowałem fotele. antykorozja, lakierowanie musi poczekać do końca wakacji.
ręka Kenobiego jest bezpieczna - klucz 17 :) Probe041 - zapraszam na pieniek ;)