Witam Wszystkich Forumowiczow VW T4 California

Twoje auto, Twoja historia. Zdjęcia, zmiany, mody i codzienność z T4.
ODPOWIEDZ
siwy1958
Forumowicz T4

Answers: 0
4
Last active: -
Tematy: 7
Model:
Auto: vw t4 california
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

Witam Wszystkich Forumowiczow VW T4 California

Nieprzeczytany post autor: siwy1958 »

Witam !
Jestem z Wroclawia, kontakt z vw t4 mialem juz dawno. Moj brat jezdzil nim przez ok 18 lat, a ja jako pasazer i czasami uczestniczylem w nielicznych naprawach (nie psol sie) . Ale nie spodziewalem sie, ze po latach bede posiadaczem vw t4. Na wakacje po Polsce i europie jezdzilem VW 181. Ktorego mam od 25lat. Ale z powodu bardziej wygodnictwa Dziewczyna namowila mnie na zakup KAMPERA. Moj wybor padl na VW T 4 , bo jest maly, a ja nie czuje duzych samochodow. Po krotkich poszukiwaniach ok 4 tygodnie stalem sie posiadaczem VW T 4 CALIFORNIA.
I tym sposobem trafilem na Wasze forum ,posiadaczem jestem krotko wiec jeszcze nic nie wiem o swoim samochodzie. Jest w trakcie rejestracji na zolte tablice.

Ale widze drobne problemy i pytania dotyczace obslugi , ktore jak mysle z Wasza pomoca uda mi sie rozwiazac ! Chcialbym jeszcze w najdlizszym czasie pojechac na wakacje !!

Pozdrawiam
Marek Z.
chmielik
Ikona forum

16
Tematy: 43
Model:
Auto: T4
Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 82 razy
Kontakt:

Re: Witam Wszystkich Forumowiczow VW T4 California

Nieprzeczytany post autor: chmielik »

Witaj. Daj fotki
siwy1958
Forumowicz T4

4
Model:
Kontakt:

Witam !

Na razie zalaczam tylko jedno zdjecie , ktore pomogla umiescic Moja dziewczyna, bo ja nie potrafie nic w tym temacie. Mam wiecej zrobionych , ktore byly wykonane dla Konserwatora Zabytkow. Jak bedzie zainteresowanie szczgolami samochodu postaram sie z pomoca umiescic pozniej. Lub wykonamy jakies konkretne ujecia szczegolow lub widoku calosci auta.

Pozdrawiam
Marek.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fbe45f44b20.jpg
siwy1958
Forumowicz T4

4
Model:
Kontakt:

Witam !
Samochod zarejestrowalem na zolte tablice prawie miesiac temu (odebralem je). W zwiazku z tym postanowilem pojechac na wakacje nad Baltyk celem przetestowania i ewentualnego usuniecia usterek.
Nad Baltyk jechalem ok 4 dni od jeziora do jeziora. W sumie zrobilem ok 1300km. Moje uwagi na temat auta:
1. licznik zawyza kilometry o k 10km wzgledem GPS i radarow na drodze, opony wlasciwy wymiar .
2. nie dziala webasto, lub nie umiem uruchomic
3. jest taki troche mul bagienny, ale mi to nie przeszkadza, bo jechalem ok 70-80km/h ( moze za sprawa KATALIZATORA)
4.troche buja autem tak jabym byl na lodce na falach ( jest to falowanie)
5. podczas rusznia z postoju sa problemy z wlozeniem jedynki ( czasami zgrzyta), wszystkie pozostale biegi wchodza super. Wczesniej rozebralem lewarek, wymontowalem caly, i wymienilem tulejki i kulki.
6. po powrocie na nastepny dzien zauwazylem PEKNIECIE SZYBY przedniej od rogu kierowcy po skosie ok 30cm
7. zuzycie paliwa jest chyba w normie, wolno jechalem. Ale zauwazylem ze mam KATALIZATOR i po nim dwa tlumiki. U Mojego brata w nowszych rocznikach go nie bylo. Moze zdemontowanie jego by pomoglo na zwiekszenie mocy (mul bagienny) i zmniejszenie zuzycia paliwa.

Ogolnie jestem zadowolony, dobrze sie siedzi, wygodnie, wysoko. Wszystko dobrze widac. Nic nie sciaga , nie puka nie stuka, dobrze hamuje, zlew, lodowka troche krotko.. , oswietlenie dzala. Wszystkie zaslonki sa i sie zapinaja , wazne jak sie okazalo ze wzgledu na upal. Szafki nie trzeszcza i nie stukaja podczas jazdy. Super sprawa jest obrotowy fotel pasazera .

Sa to spostrzezenia na goraco ,bo wrocilen niedawno, a przed wyjazdem wymienilem filtry i oleje, oraz tulejki dziwigni zmiany biegow. A samochod dopiero co przywiozlem z Niemiec.

Pozdrawiam
Marek z.
ps. Mysle ze powyzszymi usterkami z Wasza pomoca sie uporam i we wrzesniu bede mogl pojechac do Albanii lub Bulgarii...
rafflex
profil zaufany
profil zaufany
Ikona forum

14
Tematy: 29
Model:
Auto: Transporter
Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
podziekowal za post: 139 razy
otrzymal podziekowanie: 235 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: rafflex »

Cześć. Tak czytam i fajnie, że jesteś zadowolony.
Pęknięta szyba być może jest skutkiem korozji podszybia lub słupka kierowcy. Zainteresuj się tym.
No i z tym "dobrze hamuje" to dałeś czadu ;)
Adampio
Mistrz T4

10
Tematy: 84
Model:
Auto: T4 Multivan '95
podziekowal za post: 160 razy
otrzymal podziekowanie: 164 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Adampio »

Dziwne, zabytek, czyli rocznik pewnie 1992 a z katalizatorem? Mój '95 nie ma katalizatora.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój Bus”