t4 benzyna 93

Plusy, minusy, frustracje i zachwyty – z perspektywy czasu.
ODPOWIEDZ
andrewa1
Kierowca T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 58
Model:
Auto: transpo-carawella
Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 79 razy
Kontakt:

t4 benzyna 93

Nieprzeczytany post autor: andrewa1 »

Co do silnika i podzespołów nie mam zastrzeżeń

jednak niedawno przytrafiła sie mała awarja w postaci nagłego braku prądu na aparacie zapłonowym przyczyna była cewka która nagle odmówiła współpracy zadnych wceśniejszych objawów czy sygnalów ze moze być problem

od tego czasu woze zapasową bo w trasie mógłby być wiekszy klopot
autoholik
Aktywny T4

16
Tematy: 5
Model:
Auto: MULTIVAN
Opis: T4 RULEZ :)
GG:9848000
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Re: t4 benzyna 93

Nieprzeczytany post autor: autoholik »

Podłączam się do wypowiedzi kolegi jako iż nie dawno jeszcze miałem trochę tych autek pod swoją opieką ( bliźniaki twojego busa andrewa1 ) naprawdę auta są nie do zajechania i bardzo dobrze pełnią funkcję im powierzone co tu dużo pisać T4 nie zniszczalne auto
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2010, 17:55 przez autoholik, łącznie zmieniany 1 raz.
chemik
Nowy T4

16
Tematy: 0
Model:
Auto:
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: chemik »

Ja mialem 2.5 benz 93r. i tez mam baaardzo dobra opinie o tym silniku...o dziwo malo palil przy spokojnym traktowaniu,zapas mocy wystarczajacy i ta cicha praca...
Rafalsto
Forumowicz T4

16
Tematy: 10
Model:
Auto: T4 Caravella
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Rafalsto »

Witajcie
Jestem obecnie w posiadaniu trzeciej T4-ki . Niestety moją 2,5l benzyną długo sie nie nacieszyłem . Zostałem oszukany ponieważ gość podpicował silnik a po kilkudziesięciu kilometrach okazało się co to za szmelc palił 32 litry na sto miał głowice pękniętą w 4 miejscach skrzynia była po wodowaniu itd...
Teraz zakupiłem 2,8VR6 założyłem gaz i jestem bardzo zadowolony spalanie po mieście w korkach 16 - 20l /100 w zależności od tego jaki jest korek . Nadmienię że chyba skrzynia mi się ślizga więc pewnie będzie palił mniej jak to zrobię . Pozdrawiam
pacark
Samodzielny mechanik

16
Tematy: 3
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 41 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: pacark »

moja historia z t4 zaczęła się parę lat temu, kiedy we 2ie rodziny caravellą 1,9d pojechaliśmy na wczasy do Chorwacji, zachorowałem na ten samochód od razu, mając wtedy mercedesa w dieslu chciałem tak samo T4ke napędzaną ON, poszukiwania trwały 8 mieś, aż wreszcie kolega zadzwonił i powiedział że znalazł w automacie caravellę GL tylko że ma jeden minus! jaki.. zapytałem? jest w benzynie, wow!?
wystarczyło że się przejechałem po mieście, praca 5 cyl benzyny i ASB rozwaliła mnie totalnie, stwierdziłem że wcześniej jeździłem traktorem (nie ujmując nic od fajnego gangu diesla w MB)

polecam T4 w benz, następcą mojej Caravelli będzie jakiś T4 z VRem lub Nissan Patrol GR niestety w Dieslu
ronin36
Stały bywalec

16
Tematy: 7
Model:
Auto: T4 & ASB
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 17 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: ronin36 »

pacark pisze:

polecam T4 w benz, następcą mojej Caravelli będzie jakiś T4 z VRem lub Nissan Patrol GR niestety w Dieslu
Dlaczego niestety w dieslu? Szły GR-y ponad 4 litrowe w benzynie i automacie <38>
zolwikx4
Początkujący T4

14
Tematy: 3
Model:
Auto: T4 CRAVELLE
Opis: Biały
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: zolwikx4 »

<hi> Tez posaidam takową t4 2,5 benz-gaz 95r. Zameniłbym ją tylko na identyczną, ale mniej palącą lpg (nie jedna vr6 pali mniej ). Poza tym wsiadam i jadę jest to moja czwarta t-4 i następne auto jak będzie to napewno T4 i napewno w benz-gaz tylko że vr6. bigsmile Pozdrawiam Wszystkich TEczwórkowców. Szacuneczek Wam <england>
garfild28
Forumowicz T4

15
Tematy: 6
Model:
Auto: t4 caravelle
Opis: Kocham moje T4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: garfild28 »

Witam. Ja kocham moja smerfete. Caravellka jest w benzynie i od niedawna w gazie. Najlepszy samochod jaki mialem. Trzeba tylko dbac usuwajac usterki na czas. Pilnujac oleju naprawde nie ma sie do czego przyczepic. Ten samochod jet poprostu bardzo dobry. Polecam.
tomex
Aktywny T4

15
Tematy: 15
Model:
Auto: vw t4 2.0 B multivan
Opis: 42 l
podziekowal za post: 30 razy
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tomex »

Moje spostrzeżenia co t4 2.0 b . W moim multiku najczęściej urazu doznaje linka sprzęgła , cewka zapłonowa też już zastrajkowała pasuje od innych vw z podobnych roczników [oznaczenia są te same ] Pompa paliwa też już zdążyła nawalić. Przegub wewnętrzny wymieniony po bardzo uciążliwej diagnozie.{ nie stukał tylko dzwonił ] Z grubszych rzeczy wymiana głowicy ,dziura między pierwszym a drugim cylindrem . Ale i tak jestem zakochany w niemieckim cudzie techniki z 1992 r <31>
czarny1x1x

Nieprzeczytany post autor: czarny1x1x »

kocham te T4 ale na i bardziej jednak w DIESLU <vw>
ODPOWIEDZ

Wróć do „T4 dobry czy zły samochód?”