(już_nie)Zielona Caravell'ka z (już_nie)Katowic
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Re: Zielona Caravell'ka z Katowic
Żyje <06>
Po tym jak mi powiedziałeś, że rozrusznik musi być ściagnięty przy zrzucaniu skrzyni, pojechałem tam dzisiaj jeszcze raz.
Okazało się, że facet który powiedział mi, że rozrusznika nie ruszali to włąściciel. Ostatni raz pod samochodem był kilka lat temu. Gadałem z mechanikiem który grzebał mi w aucie i poprosiłem, żeby powiedział co dokładnie robił.
Demontował rozrusznik, a żeby nie było żadnego zwarcia to każdy kabel zawija taśmą izolacyjną. Jak wszystko składał, to tego jednego kabla nie zauważył (fakt, schował się w tej plastikowj rurce). Jak robił jazdę próbną to żadna kontrolka nie świeciła więc nie wiedział że jest problem.
Patrzać obiektywnie na to jak to wszystko było ustalane, robione i ostatecznie poskładane i że byłem tam niejako z polecenia, to trochę nie wierzyłem w opcję naciągania na kolejną naprawę. Jednak różne rzeczy się zdarzają. W sumie to był pierwszy warsztat w ktorym podczas odbierania samochodu mechanika pokazał każdą część ściągniętą z samochodu i wyjaśnił dlaczego zostałą wymieniona.
Wygląda, że sprawa wyjaśniona. Podjadę do niego napewno jeszcze raz, żeby w zawieszeniu wymienił co trzeba i wtedy okaze się ostatecznie czy polecam czy odradzam <england>
Po tym jak mi powiedziałeś, że rozrusznik musi być ściagnięty przy zrzucaniu skrzyni, pojechałem tam dzisiaj jeszcze raz.
Okazało się, że facet który powiedział mi, że rozrusznika nie ruszali to włąściciel. Ostatni raz pod samochodem był kilka lat temu. Gadałem z mechanikiem który grzebał mi w aucie i poprosiłem, żeby powiedział co dokładnie robił.
Demontował rozrusznik, a żeby nie było żadnego zwarcia to każdy kabel zawija taśmą izolacyjną. Jak wszystko składał, to tego jednego kabla nie zauważył (fakt, schował się w tej plastikowj rurce). Jak robił jazdę próbną to żadna kontrolka nie świeciła więc nie wiedział że jest problem.
Patrzać obiektywnie na to jak to wszystko było ustalane, robione i ostatecznie poskładane i że byłem tam niejako z polecenia, to trochę nie wierzyłem w opcję naciągania na kolejną naprawę. Jednak różne rzeczy się zdarzają. W sumie to był pierwszy warsztat w ktorym podczas odbierania samochodu mechanika pokazał każdą część ściągniętą z samochodu i wyjaśnił dlaczego zostałą wymieniona.
Wygląda, że sprawa wyjaśniona. Podjadę do niego napewno jeszcze raz, żeby w zawieszeniu wymienił co trzeba i wtedy okaze się ostatecznie czy polecam czy odradzam <england>
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Pierwsza wycieczka w tym roku zaliczona, pierwsze mycie również.
Dokładnie 200km, zaczynając z Katowic, przez Oświęcim później Kalwaria Zebrzydowska, Wadowice, Lanckorona. Taka coroczna wycieczka tradycyjna. Szkoda tylko że pogoda nijaka. Ale w radiu Trójkowy Top Wszechczasów, więc można było wypocząć jadąc po pustych drogach w tępie spacerowym <slimak> <38>
Pomyślności w rozpoczętym roku!
Dokładnie 200km, zaczynając z Katowic, przez Oświęcim później Kalwaria Zebrzydowska, Wadowice, Lanckorona. Taka coroczna wycieczka tradycyjna. Szkoda tylko że pogoda nijaka. Ale w radiu Trójkowy Top Wszechczasów, więc można było wypocząć jadąc po pustych drogach w tępie spacerowym <slimak> <38>
Pomyślności w rozpoczętym roku!
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Wpadł nowy gadżet. W sumie znaleziony całkiem przypadkowo. Kieszeń na dwójkę - nówka sztuka <31>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Podłokietnik odpada bo w razie czego muszę mieć opcję założenia rzeczonego koziołka :P Szkoda że ten koziołek, który jest u mnie nie ma opcja złożenia. Wtedy jeździłby na stałe i robił jako schowek i podłokietnik.
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Nie, na bank nie wchodzi. Tylko że jak ściągnę kieszeń to nie ma śladu po niej. Jak będę miał podłokietnik i go ściągnę to zostsne dziura <55>
Z tyłu i tak jeździ tylko dzieciak w foteliku. Podłokietnik jest nie potrzebny. Kieszeń nie dość że się przyda to jeszcze maskuje kanapę i to co pod nią:)
Z tyłu i tak jeździ tylko dzieciak w foteliku. Podłokietnik jest nie potrzebny. Kieszeń nie dość że się przyda to jeszcze maskuje kanapę i to co pod nią:)
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Numer 705883950
Benepol pokazuje zerowe stany. Cena w ASO ~260PLN
Kupiłem nieużywną za 130PLN.
Benepol pokazuje zerowe stany. Cena w ASO ~260PLN
Kupiłem nieużywną za 130PLN.
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Chyba ostatnio mam szczęście do znajdowania drobiazgów które mnie cieszą albo są potrzebne.
Jakiś czas temu pytałem o uszczelkę klamki do przednich drzwi. Chwilę później znalazłem rodzynka oryginalnego i nieużywanego.
A ostatnio tak sobie przeglądałem, co tam ciekawego za drobne można kupić i wpadła osłona dolnego wózka.
Szukam dalej <31>
Jakiś czas temu pytałem o uszczelkę klamki do przednich drzwi. Chwilę później znalazłem rodzynka oryginalnego i nieużywanego.
A ostatnio tak sobie przeglądałem, co tam ciekawego za drobne można kupić i wpadła osłona dolnego wózka.
Szukam dalej <31>
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Pogratulować :D
A jak znajdziesz coś ciekawego "za drobne" to wrzuć do wątku "Ciekawe aukcje"
A jak znajdziesz coś ciekawego "za drobne" to wrzuć do wątku "Ciekawe aukcje"
-
mjanusz69
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 61
- Model:
- podziekowal za post: 29 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
CZŁOWIEKU GRAJ W TOTKA jak masz takie szczęście, ja szukam kieszeni do tylnych foteli a Ty kupujesz, także tej osłonki szukam a Ty ją masz za drobne ,no tylko pozostało zgarnąć Tobie te 375 milionów
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Dzisiaj wpadł nowy układ wydechowy. Bardziej z musu niż wyboru. Tak powoli rózne dziurki się robiły, jakieś brzęczenia, ale że nie miało to wpływu na akustykę, jakoś temat odwlekałem.
Wczoraj skończyło się na tym, że leżąc pod autem, w kopnym śniegu, ściągałem poszczególne elementy układu, bo jedna cześć od drugiej się odseparowała i wisiały swobodnie...
Ze względów estetycznych, ostatni tłumik pomalowałem na czarno <32>
Wczoraj skończyło się na tym, że leżąc pod autem, w kopnym śniegu, ściągałem poszczególne elementy układu, bo jedna cześć od drugiej się odseparowała i wisiały swobodnie...
Ze względów estetycznych, ostatni tłumik pomalowałem na czarno <32>
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Takie nowe, takie ładne... Dysza tylnej nagrzewnicy czeka na montaż <31>
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
W sumie żaden rodzynek. Zamówione w Classic Parts i jest w ciągłęj ofercie - 60 PLN. Czas realizacji trochę długi bo 1.5 tygodnia.
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Trololo.. jak dobrze pójdzie (a musi) to jutro wpadnie pompa wtryskowa z AAZ z boost pinem. Pompa pół roku po złożeniu (jakiś czas temu było ogłoszenie na forum), przynajmniej tyle wiem na teraz :) chwilę będzie musiała poczekać na montaż, bo planuję przy okazji rozrząd zmienić.
A do tego, moja teczka będzie miała z czym jeździć na weekendowe wypady. Dzisiaj, po tym jak zobaczyłem, że w maju będzie zlot Niewiadówków, zapadała decyzja o zakupie N126 (właściwie to brat sprzedaje, bo kupił większą). Wracam do campingowych korzeni <31> ojjj.. będzie grzebane.
A do tego, moja teczka będzie miała z czym jeździć na weekendowe wypady. Dzisiaj, po tym jak zobaczyłem, że w maju będzie zlot Niewiadówków, zapadała decyzja o zakupie N126 (właściwie to brat sprzedaje, bo kupił większą). Wracam do campingowych korzeni <31> ojjj.. będzie grzebane.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Widzę właśnie <56>
Pompa odebrana komplet do wymiany rozrządu + pompa wody zamówiona. Ciekawy jestem efektów.
Pompa odebrana komplet do wymiany rozrządu + pompa wody zamówiona. Ciekawy jestem efektów.
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
A to było tak. W Polo zdechł akumulator, a że nie kupię nowej aterii do samochodu który zamierzam w najbliższych miesiącach sprzedać, to kupiłem nowe akumulatot do Zielonego.
W związku z tym, prądu mi tej zimy nie zabraknie: Polo 74Ah 700A, Teczka 95Ah i 830A.
W związku z tym, prądu mi tej zimy nie zabraknie: Polo 74Ah 700A, Teczka 95Ah i 830A.
-
samek
- Początkujący T4
- 8
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Caravelle GL
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
O - kształcący wątek. Zaczem dziękuję :)
Właśnie zakupiłem 1,9 TD z 1996.
Pozdrawiam prawie sąsiada.
Obijam się pomiędzy Wolą Filipowską, a Orzeszem pracując w Kato :)
Właśnie zakupiłem 1,9 TD z 1996.
Pozdrawiam prawie sąsiada.
Obijam się pomiędzy Wolą Filipowską, a Orzeszem pracując w Kato :)
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
No to rozrzut odległościowy masz zacny :) Weekendami przez Orzesze latam na działkę do Rybnika, może gdzieś na siebie trafimy. Pozdrawiam!
A w kwestii mojego tematu. Ostatnio teczka zaliczyła przegląd bez zająknięcia. Na dodatek pan diagnosta był mile zaskoczony stanem samochodu.
Kupiłem felgi na lato. Jako, że opony letnie są praktycznie, stanęło na 15". O takich:
Już wiem że w ASO są dotępne kołapczki do nich. Po różnych przejściach z dekielkami z alledrogo, postnowiłem zainwestować w oryginały. Dla zainteresowanych numer katalogowy 6N0601171 BXF.
A w kwestii mojego tematu. Ostatnio teczka zaliczyła przegląd bez zająknięcia. Na dodatek pan diagnosta był mile zaskoczony stanem samochodu.
Kupiłem felgi na lato. Jako, że opony letnie są praktycznie, stanęło na 15". O takich:
Już wiem że w ASO są dotępne kołapczki do nich. Po różnych przejściach z dekielkami z alledrogo, postnowiłem zainwestować w oryginały. Dla zainteresowanych numer katalogowy 6N0601171 BXF.
-
samek
- Początkujący T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
No tak wyszło. Każdy ma tam jakieś historie za sobą. No i ma konsekwencje :)Dudu$ pisze:No to rozrzut odległościowy masz zacny :) Weekendami przez Orzesze latam na działkę do Rybnika, może gdzieś na siebie trafimy. Pozdrawiam!
Do Rybnika jeździmy czasami na rowerach. W miarę bliskie strony.
Ukłony.
Ładne. Chyba się powzoruję do kompletu letniego. Na posiadanych stalowych dam zimówki.Dudu$ pisze:Kupiłem felgi na lato...
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Statło się tak.. Felgi z oponami letnimi założone.
Nowe kaplse do felg również <31>
Nowe kaplse do felg również <31>
-
samek
- Początkujący T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
Masz go pięknie doposażonego.
W przyszłym tygodniu powinienem wyjechać swoim i chyba zacznę Cię nagabywać o jakieś krótkie spotkanie w Kato.
Żeby podpatrzeć to i owo :D
W przyszłym tygodniu powinienem wyjechać swoim i chyba zacznę Cię nagabywać o jakieś krótkie spotkanie w Kato.
Żeby podpatrzeć to i owo :D
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
No ładnie ;) To ile teraz za te kołpaczki trzeba wyłożyć? No i felgi ty malowałeś czy takie kupiłeś ?
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
W sumie za tydzień wiosna:D Patrząc na to jaka była ta zima to nawet na letnich bym przejeździł bez problemu, w olokicy same dwupasmówki albo A4 więc na bierząco odśieżone i sypane. Gdyby nie wyjazd w góry to po śniegu bym nie pojeździł.
Kołpaczki w ASO 47PLN sztuka, ale jak odbierałem to facet powiedział, że może mi dać rabat i policzył 40zł/szt. Felgi już takie kupiłem. Kolor nie był wyznacznikiem. Patrzyłem na stosunek ceny do stanu.xxxkamil pisze:No ładnie ;) To ile teraz za te kołpaczki trzeba wyłożyć? No i felgi ty malowałeś czy takie kupiłeś ?