Dodatkowy akumulator był mi potrzebny przede wszystkim do zasilania mokrego webasto.
Tuż przed świętami zakończony został montaż ogrzewania, więc przez ostatnie kilka dni mogłem przetestować jego działanie.
Aura jest bardziej jesienna niż zimowa, więc nie do końca jeszcze mam doświadczenie jak spisywać się będzie podczas mrozów, ale po dotychczasowych testach jestem zadowolony.
Zamontowany jest piecyk D4WS zakupiony wraz z pozostałymi elementami instalacji od naszego forumowego kolegi. Wymienione sitko, zregenerowany sterownik pieca oraz dokupiona dodatkowa pompka obiegu płynu, a całość zmontowali panowie posiadający autoryzację Eberspächer'a. Tanio nie było, ale myślę, że będzie działać bezawaryjnie.
W desce rozdzielczej zamontowałem oryginalny sterownik, który ładnie świeci wieczorem ;)
sterownikorg.jpg
Zastanawiałem się jak zdalnie sterować ogrzewaniem i po przemyśleniach stanęło na sterowaniu poprzez telefon komórkowy.
Zakupiłem sterownik SIM STER 3.0 i teraz za pomocą aplikacji w smartfonie włączam, wyłączam, sprawdzam temperaturę w samochodzie - wszystko na odległość. :D
sterownikSIMSTER.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.