nie ma napiecia nigdzie. Nawet na koskach za skrzynką bezpieczników. W prawych drzwiach w lewych i nawet w klapie tył bo mam tam zamontowane lampki jak otwieram klape i też zgasły. Cala instalacja centralnego nie dostaje stałego 12v. Jak podam 12v w kostkę za skrzynką bezpieczników to cały układ działa idealnie. Myslalem zeby tak zostawic ale boje sie ze gdzies sie cos przerwało upaliło i jak dam 12 z zewnątrz to za chwile coś sie zadymi.niebieski-n2 pisze:Gdzie ta kostka się znajduje, w drzwiach???hoopsii pisze:Brak stałego plusa na czerwonym przewodzie w kostce czteroprzewodowej.
Jeśli tak to zgnił przewód w tej gumowej przelotce między drzwiami a budą -i raz łączy, a raz nie.
Z zewnątrz izolacja może być cała, a wewnątrz niej przerwa.
Centralny zamek -> pytania i problemy
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Last active: -
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Re: Centralny zamek -> pytania i problemy
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Nie mogę namierzyć bezpiecznika s52 15a odpowiedzialnego od tego zasilania centralnego. Viki podaje ze w moim roczniku jest nad przekaźnikami. Niestety u mnie nad przekaźnikami nie ma bezpiecznikow poza tym jednym 30A w metalowej obudowie. Ma ktos jakiś pomysł gdzie go jeszcze szukać?
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Dodatkowa listwa pod skrzynką, trzeba zsunać plastikową pokrywę do siebie
-
picolo2009
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Witam koledzy u mnie problem z zamkiem jest taki,jak zamykam z kluczyka drzwi kierowcy to tylko one sie zamykają,natomiast jak wsadze kluczyk w drzwi pasazera i przekręce to zamyka sie całe auto,ma ktos jakis pomysł? Pozdrawiam
-
picolo2009
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Sprawdź przewody w "harmonijce" drzwi kierowcy.picolo2009 pisze:Witam koledzy u mnie problem z zamkiem jest taki,jak zamykam z kluczyka drzwi kierowcy to tylko one sie zamykają,natomiast jak wsadze kluczyk w drzwi pasazera i przekręce to zamyka sie całe auto,ma ktos jakis pomysł? Pozdrawiam
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Lub połączenia/styki na kostkach ewentualnie siłownik w tych drzwiach do sprawdzenia.grzesiex pisze:Sprawdź przewody w "harmonijce" drzwi kierowcy.picolo2009 pisze:Witam koledzy u mnie problem z zamkiem jest taki,jak zamykam z kluczyka drzwi kierowcy to tylko one sie zamykają,natomiast jak wsadze kluczyk w drzwi pasazera i przekręce to zamyka sie całe auto,ma ktos jakis pomysł? Pozdrawiam
-
picolo2009
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
co to ta harmonijka bo żem laik? :)grzesiex pisze:Sprawdź przewody w "harmonijce" drzwi kierowcy.picolo2009 pisze:Witam koledzy u mnie problem z zamkiem jest taki,jak zamykam z kluczyka drzwi kierowcy to tylko one sie zamykają,natomiast jak wsadze kluczyk w drzwi pasazera i przekręce to zamyka sie całe auto,ma ktos jakis pomysł? Pozdrawiam
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
To jest osłona gumowa pomiędzy drzwiami a słupkiem w której właśnie idą przewody
-
picolo2009
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
-
Magik
- Forumowicz T4
- 10
- Tematy: 1
- Model:
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
witam, czy siłownik w tylnej klapie jest taki sam jak w bocznych , na co zwrócić uwagę przy kupnie?
-
Magik
- Forumowicz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
hej , mam takie pytanka:
1.po otwarciu kluczykiem wszystkie zamki się otwierają prawidłowo , jednak gdy otwieram pilotem to po chwili (kilka sekund ok 10-15) zamykają się przyczyna??
2.czy można usunąć alarm tak żeby po nacisnięciu guzika na pilocie zamykały się tylko zamki centralnego ale bez "uzbrajania" się alarmu??
3.mam zamontowane odcięcie zapłonu , ukryte pod dywanikiem , i czy jak je wypne z instalacji będzie wszystko ok , bo mam dość ciągle to klikać , lub gdy ktoś ma jechać to tłumaczyć
1.po otwarciu kluczykiem wszystkie zamki się otwierają prawidłowo , jednak gdy otwieram pilotem to po chwili (kilka sekund ok 10-15) zamykają się przyczyna??
2.czy można usunąć alarm tak żeby po nacisnięciu guzika na pilocie zamykały się tylko zamki centralnego ale bez "uzbrajania" się alarmu??
3.mam zamontowane odcięcie zapłonu , ukryte pod dywanikiem , i czy jak je wypne z instalacji będzie wszystko ok , bo mam dość ciągle to klikać , lub gdy ktoś ma jechać to tłumaczyć
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Magik pisze:hej , mam takie pytanka:
......... 3.mam zamontowane odcięcie zapłonu , ukryte pod dywanikiem , i .........
napisz tutaj jeszcze pod którym <śmiech>
nie pisze się kolego takich rzeczy w necie
-
Magik
- Forumowicz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
a kto by tam chciał starego zgnilcanotri pisze:Magik pisze:hej , mam takie pytanka:
......... 3.mam zamontowane odcięcie zapłonu , ukryte pod dywanikiem , i .........
napisz tutaj jeszcze pod którym <śmiech>
nie pisze się kolego takich rzeczy w necie
a co pilota to kurcze niewiem , mam dwa ktore dostałem wraz z autem , już dość stare
-
Probe041
- 16
- Model:
- Kontakt:
1. Stawiam na dokładany alarm z pilotem, pewnie nie podpięty jest sygnał otwarcia drzwi i stąd cyrki z zamykaniem auta. To na wypadek jak byś przez przypadek otworzył auto i nie otwierał drzwi.
2. Musisz wiedzieć jaki to alarm i mieć do niego schemat
2. Musisz wiedzieć jaki to alarm i mieć do niego schemat
-
Magik
- Forumowicz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
a jak bym chciał pozbyć się alarmu ,żeby nie było takich cyrków bo kluczykiem nie przeszkadza mi otwieranie to trzeba uważać na coś ? żeby potem nie było ,że nie chce odpalać itp
albo może tylko jakoś go odłączyć od zasilania albo bezpiecznik znaleśc i będzie spokój ?
albo może tylko jakoś go odłączyć od zasilania albo bezpiecznik znaleśc i będzie spokój ?
-
Probe041
- 16
- Model:
- Kontakt:
Wszystko można zrobić, stopień zależy tylko od umiejętności grzebiącego :D
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
To zacznij od wyjęcia bezpiecznika na zasilaniu alarmu.Magik pisze:a jak bym chciał pozbyć się alarmu
-
szydera
- Początkujący T4
- 10
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Multivan T4
- podziekowal za post: 10 razy
- Kontakt:
Ahoj,
Przejrzałem cały temat ale nie znalazłem przypadku podobnego do mojego :)
Multivan T4 95, 2,5 benz.
Mam centralny zamek (kierowca, pasażer, tylna klapa), który sobie działa zacnie z pilota. Pilot wygląda raczej niestandardowo, więc możliwe że centralny był dokładany. Chciałem sobie ostatnio sprawdzić otwieranie drzwi kluczykiem, niestety mimo że kluczyk wchodzi jak w masło w drzwi kierownika i pasażera i się przekręca to niestety nic się nie dzieje. Co może być przyczyną? Gdzie szukać problemu? Jak pisałem wcześniej, centralny chodzi jak bajka z pilota...
pozdr.
P.S. Kumpel sugeruje, że centralny pewnie był oryginalny, tylko że z kluczyka, a ktoś dołożył pilota.
Przejrzałem cały temat ale nie znalazłem przypadku podobnego do mojego :)
Multivan T4 95, 2,5 benz.
Mam centralny zamek (kierowca, pasażer, tylna klapa), który sobie działa zacnie z pilota. Pilot wygląda raczej niestandardowo, więc możliwe że centralny był dokładany. Chciałem sobie ostatnio sprawdzić otwieranie drzwi kluczykiem, niestety mimo że kluczyk wchodzi jak w masło w drzwi kierownika i pasażera i się przekręca to niestety nic się nie dzieje. Co może być przyczyną? Gdzie szukać problemu? Jak pisałem wcześniej, centralny chodzi jak bajka z pilota...
pozdr.
P.S. Kumpel sugeruje, że centralny pewnie był oryginalny, tylko że z kluczyka, a ktoś dołożył pilota.
-
Gozdus
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: MB
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Jeżeli drzwi nie otwierają się z kluczyka, to może wkładka zamka jest opróżniona ? Taki myk na złodzieja, który chciałby "łamakiem" dostać się do auta ;)
-
Wielki1234
- Nowy T4
- 9
- Tematy: 0
- Model:
- Kontakt:
Witam.mam problem z centralnym zamkiem mianowicie nie zamyka z kluczyka kluczyk jajko sterownik siemens.Dołoży sterownik centurion wcześniej zamykał po włożeniu kluczyka w zamek przekręcenie i wciśnięcie przycisku.bateria nowa dioda miga synchronizacja nic nie daje.po podpiecie na krotko wszystkie siłowniki zamykają i otwierają.
-
pawstrze
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle LONG
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
Panowie, mam problem z centralnym zamkiem. Starałem się przejrzeć to, co na forum już napisane i chyba nie znalazłem odpowiedzi.
Chodzi mianowicie o przednie drzwi pasażera. Obecnie jest tam zamontowany oryginalny słownik, wcześniej był chiński zamiennik. Zamykanie odbywa się się dobrze. Gdy przekrece kluczyk w drzwiach kierowcy, to te od strony pasażera zamykają się cicho i płynnie. Natomiast kiedy otwieram zamek, to po stronie pasażera pod koniec "podnoszenia się" zamka następuje wyraźny strzał. Dodatkowo cały słownik próbuje się wyrwać ze swojego miejsca montażu. Wygląda to tak jakby cięgno zamka wypychało go w dół przez co następuje przeskoczenie zębatek. Wszystko jest zamontowane w oryginalnych miejscach. Tak samo działo się z chińskim. Boję się czy nie rozwali mi to kolejnego słownika.
Dodatkowo: nie wiem czy to zachowanie normalne ale gdy siedząc w zamkniętym samochodzie chce od środka zamknąć drzwi pasażera to centralny zamek zawsze odbija w całym samochodzie: jedynym siłownikiem który może zamknąć drzwi w całym samochodzie jest ten kierowcy.
Chodzi mianowicie o przednie drzwi pasażera. Obecnie jest tam zamontowany oryginalny słownik, wcześniej był chiński zamiennik. Zamykanie odbywa się się dobrze. Gdy przekrece kluczyk w drzwiach kierowcy, to te od strony pasażera zamykają się cicho i płynnie. Natomiast kiedy otwieram zamek, to po stronie pasażera pod koniec "podnoszenia się" zamka następuje wyraźny strzał. Dodatkowo cały słownik próbuje się wyrwać ze swojego miejsca montażu. Wygląda to tak jakby cięgno zamka wypychało go w dół przez co następuje przeskoczenie zębatek. Wszystko jest zamontowane w oryginalnych miejscach. Tak samo działo się z chińskim. Boję się czy nie rozwali mi to kolejnego słownika.
Dodatkowo: nie wiem czy to zachowanie normalne ale gdy siedząc w zamkniętym samochodzie chce od środka zamknąć drzwi pasażera to centralny zamek zawsze odbija w całym samochodzie: jedynym siłownikiem który może zamknąć drzwi w całym samochodzie jest ten kierowcy.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2017, 9:14 przez pawstrze, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ozyrys486
- profil zaufany

- Samodzielny mechanik
- 11
- Tematy: 23
- Model:
- Auto: T4 transporter
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 25 razy
- Kontakt:
ja zapytam czy masz z drzwiach pasażera siłownik master czy slave ?
-
ozyrys486
- profil zaufany

- Samodzielny mechanik
- 11
- Tematy: 23
- Model:
- Auto: T4 transporter
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 25 razy
- Kontakt:
według mnie masz albo uszkodzony siłownik albo problem w elektryce ponieważ masterem powinieneś zamknąć cały samochód i nie ważne z której strony jest zamonotwany
-
pawstrze
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle LONG
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
Też mi się tak wydaje. Pomyślałem, że jeszcze może jest problem z tym siłownikiem od kierowcy. Ze może to
On powoduje odbijanie. Tyle, że tak było odkąd pamiętam, także gdy działało otwieranie z dolozonej centralki z pilotem. Teraz jej nie ma bo ja zalalo :( Tak czy inaczej to jest drugorzędna sprawa. Bardziej mnie martwi to strzelanie. I dziwi, bo nie bardzo rozumiem skąd się to może brać
On powoduje odbijanie. Tyle, że tak było odkąd pamiętam, także gdy działało otwieranie z dolozonej centralki z pilotem. Teraz jej nie ma bo ja zalalo :( Tak czy inaczej to jest drugorzędna sprawa. Bardziej mnie martwi to strzelanie. I dziwi, bo nie bardzo rozumiem skąd się to może brać