T-4 kamper
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Bawariusz
- Nowy T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto:
- Opis: Peugeot Partner
- Kontakt:
T-4 kamper
Ten temat lubię :lol:
W sumie T-4 służy mi tylko do turystyki i wypoczynku, ale też czasem trzeba przewieźć jakiś mebel na działkę, dlatego nie strikte Camer, a T-4.
Chyba każdy z nas ma swój pomysł na nawet czasowe urlopowe przerobienie własnego autka na sypialkę, warto by więc rzucić pomysły, może ktoś skorzysta, usprawni, czy naprowadzi na ciekawe nie zawsze drogie rozwiązanie.
Wiem, że choćby cuda robił, to na tak małej przestrzeni T-4 nie osiągnie się komfortu Hiltona :lol:
ale jak mam wynajmować pokój bez łazienki, to wolę moją na pewno czystą pościel w moim łóżku w T-4 stojącym na polu namiotowym i prawdziwą łazienkę, nierzadko w budynku obok.
Jest jeszcze jeden plus takiego wypoczynku, gdy mamy upierdliwego sąsiada na campingu, wystarczy przestawić auto w inne miejsce i po kłopocie, a na kwaterze się nie da :evil:
Widzę po składzie naszego forum, że nie tylko ja potrafię coś przerobić w T-4, a są tu duuużo zdolniejsi fachowcy :lol:
stąd myślę, że temat się rozrośnie.
W sumie T-4 służy mi tylko do turystyki i wypoczynku, ale też czasem trzeba przewieźć jakiś mebel na działkę, dlatego nie strikte Camer, a T-4.
Chyba każdy z nas ma swój pomysł na nawet czasowe urlopowe przerobienie własnego autka na sypialkę, warto by więc rzucić pomysły, może ktoś skorzysta, usprawni, czy naprowadzi na ciekawe nie zawsze drogie rozwiązanie.
Wiem, że choćby cuda robił, to na tak małej przestrzeni T-4 nie osiągnie się komfortu Hiltona :lol:
ale jak mam wynajmować pokój bez łazienki, to wolę moją na pewno czystą pościel w moim łóżku w T-4 stojącym na polu namiotowym i prawdziwą łazienkę, nierzadko w budynku obok.
Jest jeszcze jeden plus takiego wypoczynku, gdy mamy upierdliwego sąsiada na campingu, wystarczy przestawić auto w inne miejsce i po kłopocie, a na kwaterze się nie da :evil:
Widzę po składzie naszego forum, że nie tylko ja potrafię coś przerobić w T-4, a są tu duuużo zdolniejsi fachowcy :lol:
stąd myślę, że temat się rozrośnie.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: T-4 kamper
zawsze się da coś wykombinować, ja przy malutkich przeróbkach śpię w caravelce i daję radę ( nie to co multi ale zawsze własny dach nad głową ), jeszcze ze dwie modyfikacje i będzie wypas, jak na caravelkę oczywiście
-
Bawariusz
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
i nadal można użytkować jako osobową carawelkę i o to chodzi, bo dłuższe podróżowanie multivanem w 6-7 osób jest mało przyjemne dla jadących tyłem do kierunku jazdy.Kenobi pisze:zawsze się da coś wykombinować, ja przy malutkich przeróbkach śpię w caravelce i daję radę ( nie to co multi ale zawsze własny dach nad głową ), jeszcze ze dwie modyfikacje i będzie wypas, jak na caravelkę oczywiście
-
Bawariusz
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Poczekaj ze zdjęciami kilka dni, zamieścisz już po zmianę skryptu, Tobie będzie łatwiej dodać a my będziemy mieli mniej danych do przeniesienia na nowy serwer.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
A czy w caraweli kanapę idzie jakoś do tyłu opuścić??? czy tylko niestety kanapa multivana zostaje
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
o ile pamiętacie to ja 1 i 2 zlocie spałem na pace swojego transportera - na materacu, ale też marzy mi się busik typu multivan na wypady z żonką i Romkiem
-
Bawariusz
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
Super, tylko proszę o instrukcję wstawiania, to wrzucę również inne zdjęcia z ciekawymi pomysłami przeróbek wnętrz,slimak pisze:Poczekaj ze zdjęciami kilka dni, zamieścisz już po zmianę skryptu, Tobie będzie łatwiej dodać a my będziemy mieli mniej danych do przeniesienia na nowy serwer.
jakie zgromadziłem z różnych źródeł :wink:
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
A ja mam fotele carawelli a wnętrze multiwana może nie organizuje się go tak szybko ale za to jest funkcjonalne
-
stefany
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: juz nie t4 :(
- Opis: KAŻDA ZMORA MA SWOJEGO AMATORA ...
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
bardzo proszeBawariusz pisze:proszę o instrukcję wstawiania,
zacznij od wejscia na
http://imageshack.us/
zaznacz OPCJA PRZESYLANIA/ZMIANA ROZMIARU
wybierz 320x240 [ dla stron internetowych i poczty @ ] lub 640x480 [ dla pol wiadomosci ]
zobacz jaka wielkosc zdjecia bedzie ci odpowiadala :D
wcisnij BROWSE
wybierz fotke
nacisnij PRZESLIJ TERAZ
wybierz / kopiuj LINK BEZPOSREDNI
teraz na stronie t4-forum klikasz ''Img''
wklejasz LINK BEZPOSREDNI
i ponownie klikasz ''Img''
i cieszysz sie zdjeciem na forum
chmielik prosze zmniejsz avatar bo forum sie rozjezdza
wielkosc avatara max 150x115 przy obecnym stanie forum
-
Bawariusz
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
Dzięki, Stefany za instrukcję, za namową Ślimaka, za kilka dni, gdy uporacie się z serwerem, zacznę wrzucać fotki :wink:
-
Caravan
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Czarna Rozpacz
- Opis: 28 do setki... :o)
- Kontakt:
No ja swojego T4 w zasadzie juz skompletowałem tak, aby można było w nim wypoczywać na wyjazdach. Pierwszy sprawdzian mieliśmy w zeszłym roku na zlocie pod Grunwaldem. Potem kilka innych wyjazdów, dzięki którym udało się sporządzić listę niezbędnych usprawnień (dodam tylko, że mój T4 to Multivan z 2.4D AAB z 93 roku, Allstar Bida Version, czyli golec :mrgreen: ):
- przedni fotel pasażera wymieniony na obrotowy
- dwa szyberdachy
- przewoźna toaleta chemiczna
- szafka z kranem i zlewem (obieg zamknięty)
- drugi akumulator (do zasilania pompki wody przy zlewie i innych małych odbiorów) - niestety nie połączony z alternatorem.
- zasłony
- ogrzewanie gazowe (substytut webasto)
- kuchenka gazowa
- inne pierdoły na stałym wyposażeniu, takie jak stolik, krzesła, parasol, mobilny odtwarzacz DVD z tunerem TV (dla dzieci), i inna drobnica.
W planach lepsza antena do TV i namiot ogrodowy z demontowalnymi ściankami - taki przedsionek do busa ;)
Przyjadę na zlot, to się pochwalę :D Zresztą moja żona już zapowiedziała, że chce się zakwaterować w busie - taki trening przed wakacjami, które w tym roku chcemy spędzic na kołach :mrgreen:
- przedni fotel pasażera wymieniony na obrotowy
- dwa szyberdachy
- przewoźna toaleta chemiczna
- szafka z kranem i zlewem (obieg zamknięty)
- drugi akumulator (do zasilania pompki wody przy zlewie i innych małych odbiorów) - niestety nie połączony z alternatorem.
- zasłony
- ogrzewanie gazowe (substytut webasto)
- kuchenka gazowa
- inne pierdoły na stałym wyposażeniu, takie jak stolik, krzesła, parasol, mobilny odtwarzacz DVD z tunerem TV (dla dzieci), i inna drobnica.
W planach lepsza antena do TV i namiot ogrodowy z demontowalnymi ściankami - taki przedsionek do busa ;)
Przyjadę na zlot, to się pochwalę :D Zresztą moja żona już zapowiedziała, że chce się zakwaterować w busie - taki trening przed wakacjami, które w tym roku chcemy spędzic na kołach :mrgreen:
-
Maciek
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Ja właśnie dlatego kupiłem multivana, szukałem z 7 fotelami bo często są 6 fotelowe multivany. Moja to wersja allstar , przerobiona z 8 osobówki przez poprzedniego właściciela. Auto kupiłem właśnie z myślą o biwakowaniu bo jak wiemy często na jedną noc nie chcą wynajmować pokoi a jak już wynajmą to za duże pieniądze. A nie ukrywam ,że w okresie letnim to super sprawa. Wjadę takim na pole namiotowe i za nie duże pieniądze mam kibel i prysznic :).
Jak co roku jeździmy na majówkę i zawsze na ostatnią chwilę szukamy domków do wynajęcia. Wczoraj obdzwoniliśmy jezioro sławskie, boszkowo i j. powidzkie i nie ma nic wolnego. Jedynie jak już znalazłem to pokoje o niskim standardzie gdzie własną pościel trzeba zabrać a do tego WC dostępne jest na polu namiotowym. Więc wolę spać w T4 za mniejsze pieniądze i jak kolega wyżej pisał w czystych warunkach :). W multivanie podoba mi się szybki demontaż siedzeń jak i szybkie rozłożenie kanapy a dużym plusem jest wolne miejsce pod kanapą co spełnia rolę bagażnika. Nie ukrywajmy ,że do vana wracam tylko na noc bo w większości jestem albo na kajakach albo griluję i spożywam trunki.
Kiedyś myślałem nad przyczepą kempingową ale to dużo kasy i jak dla mnie zbędne bo często się przemieszczam a do tego ceny na niektórych polach za busa + przyczepę + prąd + osoby + przedsionek są większe od domku czy pokoju z WC.
Jak co roku jeździmy na majówkę i zawsze na ostatnią chwilę szukamy domków do wynajęcia. Wczoraj obdzwoniliśmy jezioro sławskie, boszkowo i j. powidzkie i nie ma nic wolnego. Jedynie jak już znalazłem to pokoje o niskim standardzie gdzie własną pościel trzeba zabrać a do tego WC dostępne jest na polu namiotowym. Więc wolę spać w T4 za mniejsze pieniądze i jak kolega wyżej pisał w czystych warunkach :). W multivanie podoba mi się szybki demontaż siedzeń jak i szybkie rozłożenie kanapy a dużym plusem jest wolne miejsce pod kanapą co spełnia rolę bagażnika. Nie ukrywajmy ,że do vana wracam tylko na noc bo w większości jestem albo na kajakach albo griluję i spożywam trunki.
Kiedyś myślałem nad przyczepą kempingową ale to dużo kasy i jak dla mnie zbędne bo często się przemieszczam a do tego ceny na niektórych polach za busa + przyczepę + prąd + osoby + przedsionek są większe od domku czy pokoju z WC.
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 117
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Sezon mam już rozpoczęty. Pojechałem z córką do Miłomłyna a że remont w domu i nie ma ogrzewania to jak nie skorzystać z tego co już wypróbowane czyli noc w T4.Przyjechałem już do domu ,ale córka dalej leży w aucie :) Co ciekawsze,że w łóżku byłem już przed 22 i wyspałem się ( chyba lepiej niż w domu ) :D
-
Maciek
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ja również. Majówka zaliczona , auto zrobiło ponad 500 km bez jęknięcia. Do tego na przegubie wymagającym wymiany.
Wcześniej podróżowałem Lancią Kappą , wielki bagażnik , dużo miejsca i...... teraz bym się tam nie zmieścił w 4 os + bagaże i zakupy. W Multivanie też już było ciasno ale wiadomo , im więcej miejsca tym więcej rzeczy do zabrania bo jest gdzie włożyć :D
W aucie jeszcze nie spałem, no może wylegiwałem się nad jeziorkiem przez 2 godzinki i stwierdzam ,że jest dużo miejsca a mały nie jestem :).
T4 sprawia mi taką przyjemność z jazdy ,że Kappa więcej stoi niż jeździ choć jest w kappie ciszej, wygodniejsze fotele, klima, 155km to jednak wole więcej spędzać czasu w T4 z warczącym silnikiem (lubię diesla) i do tego z tak słabym jakim jest 1.9TD
Wcześniej podróżowałem Lancią Kappą , wielki bagażnik , dużo miejsca i...... teraz bym się tam nie zmieścił w 4 os + bagaże i zakupy. W Multivanie też już było ciasno ale wiadomo , im więcej miejsca tym więcej rzeczy do zabrania bo jest gdzie włożyć :D
W aucie jeszcze nie spałem, no może wylegiwałem się nad jeziorkiem przez 2 godzinki i stwierdzam ,że jest dużo miejsca a mały nie jestem :).
T4 sprawia mi taką przyjemność z jazdy ,że Kappa więcej stoi niż jeździ choć jest w kappie ciszej, wygodniejsze fotele, klima, 155km to jednak wole więcej spędzać czasu w T4 z warczącym silnikiem (lubię diesla) i do tego z tak słabym jakim jest 1.9TD
-
Andrew
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Ducato :)
- Kontakt:
Ja sobie coś takiego modzę ale w ducato l2h1 blaszaku, wywalona ściana z środka, ściany troszku poizolowane i obite płytami, jako że to ciężarowy to na tył wylądowała kanapa ;)
Produkuje się szafka ze zlewem w której będzie kanister na brudną wodę, czysta w kanistrze z kranikiem zawieszonym nad nią, początkowo w planach była pompka ale tak będzie niezależnie prądowo ;)
Próbuje wymyślić jakieś zasłony na przednią szybę i szyby przednich drzwi, może ma ktoś jakiś pomysł?
Do końca zostało jeszcze sporo detali ale jakoś do wakacji się zrobi.
Produkuje się szafka ze zlewem w której będzie kanister na brudną wodę, czysta w kanistrze z kranikiem zawieszonym nad nią, początkowo w planach była pompka ale tak będzie niezależnie prądowo ;)
Próbuje wymyślić jakieś zasłony na przednią szybę i szyby przednich drzwi, może ma ktoś jakiś pomysł?
Do końca zostało jeszcze sporo detali ale jakoś do wakacji się zrobi.
-
Caravan
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Czarna Rozpacz
- Opis: 28 do setki... :o)
- Kontakt:
Może wypróbuj patent z Multivanów, tzn. zasłony przypinane na zatrzaski. Ew. można spróbować poeksperymentować z jakimś rozwiązaniem podobnym do "zazdrosek" w kuchni - tych firanek wieszanych na oknie kuchennym, w 1/5 wysokości. tam na dwóch małych haczykach umocowana jest "belka", na której wiszą firanki. W razie czego, jednym ruchem można ją zdjąć. Proste, tanie i skuteczne :mrgreen:
-
Kart
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- Kontakt:
Właśnie ukończyłem szafkę do swojego multivana. Jest w niej zlew (zbiornik na czysta i brudną wodę 12l) i rozkładany na zewnątrz blat do gotowania z miejscem na kuchenkę na kartusze gazowe. Zamontowałem tam też przetwornice z gniazdkiem bo do tej pory walała się po samochodzie. Zbiorniki są za szafką więc zostało jeszcze sporo miejsca na klamoty:)
Wyszło tak :
http://img198.imageshack.us/img198/8929/38449216.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/6457/16906089.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/6150/44482910.jpg
http://img5.imageshack.us/img5/4280/18201994.jpg
http://img697.imageshack.us/img697/3786/97901666.jpg
Wyszło tak :
http://img198.imageshack.us/img198/8929/38449216.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/6457/16906089.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/6150/44482910.jpg
http://img5.imageshack.us/img5/4280/18201994.jpg
http://img697.imageshack.us/img697/3786/97901666.jpg
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 117
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Kurde, bardzo pomysłowe :) Zawsze wożę ze sobą bańkę z wodą a tu proszę jak można fajnie zrobić.
Dobrze,że blisko mieszkam to jak coś przyjadę na montaż ;)
Dobrze,że blisko mieszkam to jak coś przyjadę na montaż ;)
-
Kart
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- Kontakt:
brawo za pomysł i wykonanie dobra robota
Pomysł w dużej mierze ukradłem od pewnej niemieckiej firmy która takie szafki robi <56>
A co do wykonania to tak sobie bo kupiłem zwykła płytę w markecie i jest trochę poszarpana przy cięciach :/ Ale to prototyp więc planuje w przyszłym roku zbudować kolejną z szarej płyty (pod kolor wnętrza) a tą może sprzedam. <38>
-
Piotr_J
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
czyżby firma z Lubicza? <cool>Kart pisze:od pewnej niemieckiej firmy która takie szafki robi <56>
<38>
czy piszesz o westfali?
-
coco
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 2
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
mam pytanie ; przerabiając T4 na uniwersalne auto - camper i jednoczesnie miejskie jak sie to ma do rejestracji ilości osób ktore mogę przewozic.Załóżmy że chciałbym mieć auto na 5 osób - czyli musze posiadac 5 miejsc z pasami a nie 2 + np "wersalka" ?
Czyli coś takiego jak chmielnik -kanapa z multiwana i dopiero reszta.
Czyli coś takiego jak chmielnik -kanapa z multiwana i dopiero reszta.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Musisz mieć tyle miejsc siedzących w samochodzie ile masz w dowodzie a układ jest nieważny i do każdego pasy muszą być
-
Wojti
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Świetna ta szafka i te inne bajery. Ja właśnie kupiłem kratkę wentylacyjną do szyby przesuwanej. Podobno oryginał z niemcowni.