Probe041 pisze:Musisz sprawdzić, czy masz licznik na linkę
Jeśli tak to do dzieła! :-D Pozostaje jeszcze ewentualnie podpięcie vaga i przekodowanie zegarów ale to już jest pryszcz.

Probe041 pisze:Musisz sprawdzić, czy masz licznik na linkę
Dokładnej lektury tego wątku.majcher_x pisze:chciałbym założyć licznik z pełnym fis-em co potrzebuje??
Zmieniłem sobie licznik z zielonego pełen elektronik na zielony ale z Passata b4 z Komputerem MFA. Brakuje mi tylko sygnału spalania. Na wyświetlaczu mam cały czas 00.0slimak pisze:W przypadku auta bez CAN dochodzi jeszcze dołożenie przewodu do wiązki komputera. Oryginalna nie ma przewodu sygnału spalania.
Ja się na tym też wzorowałem i wszystko działa....lukikiller pisze:http://www.t4-wiki.de/w/images/Elektrik ... ht_neu.jpg
Czy jeśli połącze tak jak tu jest kropeczkami, to będzie dobrze?
Chyba do niebieskich :-)slimak pisze:Dla chcących samodzielnie wykonać wiązkę do zielonych zegarów bez CAN plik z rozpiską połączeń we wiązce.
Sorry najmocniej ślimak. Faktycznie jest czarno na białym. Już tyle razy czytałem te wątki ze zmianą tego licznika ze mi sie roi w oczach :)slimak pisze:Przecież kilka postów wyżej zamieściłem dokładna rozpiskę połączeń, tak ciężko zerknąć?
To ciekawe, możesz napisać coś więcej?hoopsii pisze:Kup jeszcze pływak paliwa od auta z niebieskimi zegarami bedzie mniej kłopotów z błednym wskazaniem poziomu.
U mnie po zmianie licznika z zielonego na niebieski była różnica we wskazaniak ok 1/4 1/5 baku. ok 20%. nie chcąc tracić czasu na kalibracje wymieniłem cały pływak z czujnikiem bo akurat taki "przypadkowo" był w garazu i było ok. Nawet rezerwa sie zapalała w tym samym miejscu gdzie przy zielonym zaczynało się czerwone pole wskaźnika.slimak pisze:To ciekawe, możesz napisać coś więcej?hoopsii pisze:Kup jeszcze pływak paliwa od auta z niebieskimi zegarami bedzie mniej kłopotów z błednym wskazaniem poziomu.