Ale ja wam nie każę kupować moich kierownic.
Jak rynek wygląda to ja dobrze wiem bo kilkukrotnie dzwoniłem do kilku firm i nie znajdziesz Piter i Probe041 osoby co szyje kierownicę do passata czy T4 zgodnie z oryginałem bo nikomu się tego nie chce robić. W tym samym czasie tą metodą co normalnie szyją to robi się ze trzy albo cztery. Ceny są od 150-180 zł do ok 350 zł.
Są firmy co szyją po 150 zł bo dobrze o tym wiem. Nawet MarcinLi ze mną o tym rozmawiał bo miał obszytą za takie pieniądze ale pozostawia wiele do życzenia. Co do samego szycia jak i użytej do tego skóry.
280 zł za kierownicę już obszytą nową skórą jak to wam się marzy to sory ale ja do nikogo nie będę dopłacał. To że robię takie rzeczy hobbystycznie to nie znaczy że mam to robić za pół darmo.
Koszt samej kierownicy 150 zł jak się uda mi załatwić. Zostaje 180 zł na materiał plus szycie. A uszyć kierownicę zgodnie z oryginałem to bity dzień roboty dlatego zwykle robię je dwa dni. Koszt skóry - potrzebne są ok 1,5 - 2 m2 - płaciłem 280 zł z których wychodzą 4 kierownice.
150 zł kierownica, materiał 75 zł plus klej i nici, liczmy 80 zł = 230 zł. Kierownica na forum jest za 350 zł z przesyłką, przesyłka 20 zeta zostaje 330.
Zostaje 100 zł za robotę - wyślę wam kierownicę, skórę, klej i nici. Cała kierownica łącznie z końcami są szyte ręcznie. Bawcie się tym 2 dni by to zrobić a ja zapłacę za to 100 zł. Chętni ???????
Kierownica co jest wystawiona pozostaje cenowo bez zmian.
Probe041 pisze:Ile za obszycie po wyslaniu swojej kierownicy?
Za samo szycie mogę zejść do ceny 250 zł z wysyłką - tyle co mam do zaproponowania. Wysyłka ok 20 zł
Jak ktoś ma jakieś inne propozycje to słucham