Wymiana deski na miękką

Drzwi, klapy, zamki, podsufitki, fotele i przeróbki wnętrza.
Od wygłuszenia po wymianę uszczelek.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Sterciu
Ekspert T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Re: Wymiana deski na miękką

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

Słuchajcie , co przychodzi w miejsce sterowania przyspieszaczem w 1.9 w miękkiej desce ?? Mam mozliwosc kupna miękkiej deski z rocznika 2000 z silnikiem 1.9 i ma wyciety kwadrat z lewej strony pod przełącznikiem świateł (u mnie w twardej desce byla tam zaslepka).Czy jest tam jakis plastyk dodatkowo tak aby to ewentualnie jakoś zasłonić ?? Tzn wiem ze chyba dzwignia powinna byc , ale moze jest jakis plastyk który wciska się i wtedy z twardej deski w ten plastyk wcisnąc zaślepkę ??
marcel
Stały bywalec

12
Tematy: 24
Model:
Auto: MULTIVAN
Opis: Jak się nie spocisz, to się nie nauczysz...
podziekowal za post: 31 razy
otrzymal podziekowanie: 6 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: marcel »

slimak pisze:
Przerobić się da ale nie jest to prosta sprawa. Do przeróbki wiązki wyłączników, cięgła nawiewu i pewnie jeszcze jakieś drobiazgi.
no ja mam u siebie przerobione - rzeczywiscie jak Sterciu pisał troche rzeźbienia - ale sie da.
najwiecej czasu spedziłem przy przelutowaniu kostki awaryjnych i trochę kombinowania jest z linkami od nawiewów - jedna do dzis mi nie działa... są zupełnie inne mocowania i trzeba rochę podrzeźbić. No i przede wszystkim w innym miejscu sa pokretła :)
krzysaudi
Stały bywalec

15
Tematy: 6
Model:
Auto: T4
Opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
otrzymal podziekowanie: 22 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: krzysaudi »

Ja troszkę inaczej to wszystko zrobilem . Wsadziłem konsole z wersji generation , do tego wyciągnąłem climatronic z passata b5 fl wraz z silniczkami i wiązką poprzez co wystarczylo mi podpiąć silnik nawiewu oraz masę i plus po kluczyku . Silniczki powszczepiałem w nawiewy co by dobrze to sterowało i przeszczep konsoli i mam generationa w roku 1992 :)
aniaL4
Nowy T4

7
Tematy: 0
Model:
Auto: t4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: aniaL4 »

Witam forumowiczów. Nie ukrywam że bardzo liczę na waszą pomoc, chcialam przełożyć deskę rozdzielczą, w swoim Multivanie t4 z 1993roku, 2,4 D ABB. Niestety sama tego nie.zrobie. Mam deskę miękką 99r z związkami i manetkami oraz stelażem pod deskę, podobno jest inny. Zależy mi żeby panel sterowania ogrzewaniem był na pokrętła, w przyszłości chce założyć klimatyzację. Brakuje mi licznika oraz impulsator z książką żeby wymienić ponieważ obecny jest na linki. Czy ktoś.z.forumowiczow z Łodzi lub okolic do 200km, pomógłby mi to wymienić, oczywiście odpłatnie, bardzo Was proszę
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”