Spalanie z przyczepą kempingową
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
stoner
- Nowy T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 syncro
- Kontakt:
Spalanie z przyczepą kempingową
Na początek witam wszystkich, to mój pierwszy post :)
Mam takie pytanie: o ile mniej więcej wzrośnie spalanie gdy będę ciągnał przyczepę kempingową o wadze ok. 1000 kg? Silnik to 2,5 benzyna (bez gazu), wersja syncro. W trasie pali 10l. Z góry dzięki za pomoc.
Mam takie pytanie: o ile mniej więcej wzrośnie spalanie gdy będę ciągnał przyczepę kempingową o wadze ok. 1000 kg? Silnik to 2,5 benzyna (bez gazu), wersja syncro. W trasie pali 10l. Z góry dzięki za pomoc.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: Spalanie z przyczepą kempingową
10l w trasie to pogratulować tak niskiego spalania, z przyczepką plus 2l jak by mój tyle palił to bym był szczęśliwy
-
stoner
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
A bez przyczepy? Nie mam gazu, więc słabo orientuję się ile pali solo :)pacark pisze:ciągam kempinga 1400kg, w trasie zestaw żłopie 18-20l lpg
-
De'D
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: Caravelle AT
- Opis: bigger is better
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Wymiar i waga to nie wszystko, styl jazdy jest istotny, z wiatrem pod wiatr itd.
Nie ma reguły co do spalenia akurat dla twojego auta, jak będzie trzeba to spali nawet 20L
Tonowy kamping to już pewnie jakaś 6-os, dwuosiówka, pokaźny wiatrołap i będzie szarpał przy każdym podmuch itd.
Na płaskim z wiatrem będzie sie kulał - 14-16 L, pod góre i pod wiatr licz 20L i sie nie dziw, nawet jak będziesz głaskał pedał.
Nie ma reguły co do spalenia akurat dla twojego auta, jak będzie trzeba to spali nawet 20L
Tonowy kamping to już pewnie jakaś 6-os, dwuosiówka, pokaźny wiatrołap i będzie szarpał przy każdym podmuch itd.
Na płaskim z wiatrem będzie sie kulał - 14-16 L, pod góre i pod wiatr licz 20L i sie nie dziw, nawet jak będziesz głaskał pedał.
-
stoner
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Dzięki za odzwew, akurat przyczepa 4 osobowa o masie 950 kg, jedna oś, dosyć niewielka. Jechać zamierzam w nocy na trasie Wwa - Kłodzko, droga w miarę dobra, myślę, że więcej niż 15l/100km nie spali.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Moj 2.5 z wysokim dachem i automatem zlopie 17-20l przy przelotowych 100-120 kmh (gps).
Na wakacjach w Norwegii przez obowiazkowy i pilnowany limit do 80 kmh dowiedzialem sie, ze moje auto potrafi spalic 14 l/100km (gazu, benzyny pali podobnie zdaje sie). Dlatego jak zawsze wszystko zalezy od stylu jazdy, w ogromnej mierze.
Na wakacjach w Norwegii przez obowiazkowy i pilnowany limit do 80 kmh dowiedzialem sie, ze moje auto potrafi spalic 14 l/100km (gazu, benzyny pali podobnie zdaje sie). Dlatego jak zawsze wszystko zalezy od stylu jazdy, w ogromnej mierze.