Centralny zamek -> pytania i problemy
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
duchol
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Re: Centralny zamek -> pytania i problemy
A mnie zmniejsza się zasięg działania pilota od centralnego, i nie wiem czy to już centralka pada, czy może sam pilot pada? Żeby później nie było, bateria w pilocie nówka sztuka nie śmigana.
-
krzysiekbyd
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 18
- Model:
- Auto: vw t4
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
Wyprowadz moze gdzies wyzej kabel od odbiornika centralki . A zasięg tez pewnie zalezy od otoczenia :) . Mój czasem wcale niechce sie zamkac najczescjiej pod jakims marketem , pewnie jakies zakłócenia teraz juz prawie wszystko idzie na falach radiowych .duchol pisze:A mnie zmniejsza się zasięg działania pilota od centralnego, i nie wiem czy to już centralka pada, czy może sam pilot pada? Żeby później nie było, bateria w pilocie nówka sztuka nie śmigana.
-
czarny1x1x
Antena od centralki musi być jak na i bardziej pionowo i nie zapętana o kable elektryczne .najlepiej usadowić ją między wygłuszeniem a nadwoziem
-
duchol
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Nie mówcie, że trzeba rozbierać. Kabelek sam raczej się nie zaplątał :/
-
czarny1x1x
ktoś kiedyś byle jak go walnął i sobie po prostu opadł ten kabelek antenka
-
krzysiekbyd
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Wiesz to zależy jaki ty potrzebujesz zasięg ?? w metrak czy na km ;) najlepiej kilka metrów ze jak ktos sie bedzie bawił w domu ( dzieciaczki ) to auta nie otworzy .Ale minusem jest krótki zasieg jak mieszkasz w bloku a masz fałszywy alarm w NOCY ;) i z okna nie wyłączysz alarmu . Ja akurat mam nowy alarm i kabel jakos się tam sam ułożył ;)
-
Moto_Fan
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 Multivan '99
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Witam, mam problem z pilotem 'jajkiem' - nowa bateria a działa raz na 10 razy. Co należy w nim poprawić / wymienić aby działał jak trzeba :) ?
-
Nefreteti
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan '93
- Kontakt:
Witam!
Podepnę się pod temat. Otóż kilka dni temu przestał działać centralny - standard. Dobrałam się do siłowników, wyczyściłam, wymieniłam sprężynki. Przy okazji zlokalizowałam kilka przeciętych kabelków (żaden od centralnego).
Siłowniki nie podłączone dziłąją cudnie. Po zamontowaniu na początku działają bardzo dobrze, potem nie zawsze do końca. Przez otwartą szybę poruszam cięgnem - wtedy załapują, ale różnie raz gdy poruszam góra - dół, raz prawo - lewo. Tyle, że po kilku takich próbach zamykania i otwierania całkowicie się blokują. Wypięcie ze złącza nic nie pomaga, są zablokowane do czasu, aż ponownie nie rozbiorę siłownika i go odblokuję ręcznie. Dodatkowo silniczek siłownika w drzwiach pasażera bardzo się nagrzewa.
Szukałam sterownika, ale w okolicy bezpieczników, pod konsolą nadmuchu, ani za zegarami go nie ma.
Ciekawa jestem, czy ktoś miał już taką zagadkę?
Podepnę się pod temat. Otóż kilka dni temu przestał działać centralny - standard. Dobrałam się do siłowników, wyczyściłam, wymieniłam sprężynki. Przy okazji zlokalizowałam kilka przeciętych kabelków (żaden od centralnego).
Siłowniki nie podłączone dziłąją cudnie. Po zamontowaniu na początku działają bardzo dobrze, potem nie zawsze do końca. Przez otwartą szybę poruszam cięgnem - wtedy załapują, ale różnie raz gdy poruszam góra - dół, raz prawo - lewo. Tyle, że po kilku takich próbach zamykania i otwierania całkowicie się blokują. Wypięcie ze złącza nic nie pomaga, są zablokowane do czasu, aż ponownie nie rozbiorę siłownika i go odblokuję ręcznie. Dodatkowo silniczek siłownika w drzwiach pasażera bardzo się nagrzewa.
Szukałam sterownika, ale w okolicy bezpieczników, pod konsolą nadmuchu, ani za zegarami go nie ma.
-
krzysiekbyd
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Odpowiem tak :też mam podobny problem, że czasem po otwarciu z pilota nie otwiera do końca i muszę wtedy zamknąć i otworzyć jeszcze raz ( pilot ). Nie znam przyczyny, nie zastanawiam się jeszcze nad tym ;) ale widzę ,że nie jestem sam ....Nefreteti pisze:Witam!
Ostatnio zmieniony 01 paź 2013, 19:16 przez maja, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Pisz staranniej i czytelnie aby było zrozumiałe.
Powód: Pisz staranniej i czytelnie aby było zrozumiałe.
-
czarny1x1x
Może z tym nie zamykaniem do końca czas impulsu trzeba wydłużyć .albo funkcja programowalna lub przełożenie zworki
-
Nefreteti
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Auto: T4 Multivan '93
- Kontakt:
Mam centralny bez pilota (tylko kluczyk na siłowniki), ale dziękuję. Wymyśliłam, że może wykręcę zamki i przeczyszczę. Dam znać czy coś się poprawiło.
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Imprezobus
- Opis: Das beste ist meine Bulli
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Siema podłączę się do tematu, około 4miechy temu zamontowałem centralny zamek firmy CARPROTECT, wszystko działa jak należy lecz od modułu wychodzą dodatkowe dwa niebieskie kabelki i pisze na nich kierunek lewy a na drugim kier.prawy.
Gdy je podpiąłem pod kierunki, przy zamykaniu ładnie mrugał kierunkami choć jeden słabiej świecił, natomiast jak jechałem autem chciałem gdzieś skręcić to po włączeniu kierunku obojętnie którego, świeciły wszystkie 4 na raz więc wypiąłem te kable z kierunków.
Dziś sobie o tym przypomniałem, i moje pytanie brzmi czy ktoś by nie wiedział gdzie tymi kabelkami się wpiąć i czy dało by jeszcze radę również pod klakson Pozdrawiam.
Gdy je podpiąłem pod kierunki, przy zamykaniu ładnie mrugał kierunkami choć jeden słabiej świecił, natomiast jak jechałem autem chciałem gdzieś skręcić to po włączeniu kierunku obojętnie którego, świeciły wszystkie 4 na raz więc wypiąłem te kable z kierunków.
Dziś sobie o tym przypomniałem, i moje pytanie brzmi czy ktoś by nie wiedział gdzie tymi kabelkami się wpiąć i czy dało by jeszcze radę również pod klakson Pozdrawiam.
-
Magic186
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
Witam czy ktos moglby mi pomoc z moim centralnym zamkiem? Otoz wszystko ladnie pieknie dziala jak otwieram lub zamykam auto z kluczyka. Ale niestety nie dziala zamykanie z pilota ( kluczyk oryginal) wymienialem baterie probowalem kombinacji ktorej znalazlem na forum ale niestety tylko dioda mrugala I nic poza tym czy ktos ma jakis pomysl jak mi pomoc. Pozdrawiam
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
witam.
Aby oryginalny kluczyk zadziałał należy wykonać tzw synchronizację pilota z autkiem lub też użyć vag'a do tego celu .
Kris
Ps.nie mam jeszcze T4 ale w vagach siedzę długo i dobrze mi z tym :)
Aby oryginalny kluczyk zadziałał należy wykonać tzw synchronizację pilota z autkiem lub też użyć vag'a do tego celu .
Kris
-
Magic186
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
Synchirnizacje zrobilem ale nadal nie dzialakrzysaudi pisze:witam.
Kris
-
daniel-96_97
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Zamek Centralny
Witam
Posiadam Multivana T4 1996r
Moim problemem jest to że nie działa mi zamykanie lewych drzwi(KIEROWCY).
Sprawdziłem siłownik jest sprawny,centralny działa z prawych drzwi zamyka i otwiera wszystkie drzwi.
W lewych drzwiach sprawdziłem również jeden zamek który się zatrzaskuje na na tym ,,bolczyk,,.
Podejrzewam że może to być wkład zamka ponieważ przy przekręcaniu kluczykiem nie zamyka się i ciężko chodzi.
Dodam jeszcze że zamykając ryglem lewe drzwi od środka wszystkie siłowniki zaczynają wariować góra/dół oprócz prawych drzwi.
Proszę o szybką pomoc.
Jeżeli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie.
Posiadam Multivana T4 1996r
Moim problemem jest to że nie działa mi zamykanie lewych drzwi(KIEROWCY).
Sprawdziłem siłownik jest sprawny,centralny działa z prawych drzwi zamyka i otwiera wszystkie drzwi.
W lewych drzwiach sprawdziłem również jeden zamek który się zatrzaskuje na na tym ,,bolczyk,,.
Podejrzewam że może to być wkład zamka ponieważ przy przekręcaniu kluczykiem nie zamyka się i ciężko chodzi.
Dodam jeszcze że zamykając ryglem lewe drzwi od środka wszystkie siłowniki zaczynają wariować góra/dół oprócz prawych drzwi.
Proszę o szybką pomoc.
Jeżeli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie.
-
daniel-96_97
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Zacytowałem sam siebie <01>mk.maniek pisze:Siema podłączę się do tematu, około 4miechy temu zamontowałem centralny zamek firmy CARPROTECT, wszystko działa jak należy lecz od modułu wychodzą dodatkowe dwa niebieskie kabelki i pisze na nich kierunek lewy a na drugim kier.prawy.
ponawiam pytanie czy ktoś wie gdzie się podpiąć żeby przy zamknięciu mrugał kierunkami,centralny ma taką opcję ale nie wiem pod co podpiąć w aucie ??
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
A ta dioda to jakaś specjalna? ma jakieś oznaczenie ? bo nie wiem co mam powiedzieć w sklepie poproszę dwie diody?kagema pisze:wstaw diodę między kierunkiem a alarmem
-
Wprost69
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Auto: T4 TD '99
- Kontakt:
Re: Centralny nie działa z pilota w kluczyku
próbowałem tej metody niestety efekt jest taki że zaraz po puszczeniu przycisków dioda mruga krótko 5 razy....?toudi100 pisze:a programowałes ten kluczyk?sprobuj tak:
Włożyć kluczyk do stacyjki, włączyć zapłon, wyłączyć zapłon, nacisnąć i przytrzymać przycisk od strony grotu klucza i równocześnie wcisnąć 3 razy krótko drugi przycisk. Prawidłowe zaprogramowanie pilota zasygnalizowane zostanie zamknięciem i otwarcie zamków i mrugnięciem kierunkowskazów.
i pytanie , czy nie musi być tu jeszcze wpięta jakaś kostka?
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/212/16867 ... -59-17.jpg
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4 Multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
A może zamiast naciskać wkładasz go w zamek od strony kierowcy i zamykają auto i otwierasz, potem naciskamy otwórz na pilocie.
-
bendzi2000
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: multiwan
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Witam wszystkich forumowiczów <taktak> jestem nowym posiadaczem vw t4 1,9td. Multivan i mam nadzieję się czegoś dowiedzieć od bardziej doświadczonych. Na samym początku mam problem z centralnym zamkiem który działa z kluczyka a mianowicie po otwarciu drzwi od strony kierowcy lub pasażera wszystkie drzwi się otwierają i zamykają ale sytuacja zmienia się gdy otworze drzwi na oścież i zamknę je z powrotem wtedy nie zamykają się boczne, lecz gdy boczne otworzę i zamknę wtedy na wszystkich drzwiach centralny działa. Trochę zakręciłem jak chcę po jeździe zamknąć auto to w bocznych centralny ich nie zamyka i muszę je otworzyć i zamknąć wtedy działa na wszystkie. Pozdrawiam.
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 13
- Model:
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 38 razy
- Kontakt:
Sprawdź bolce w drzwiach przesuwnych czy lekko i równo się wysuwają, być może się przycinają lub sprężynki są połamane.
-
bendzi2000
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: multiwan
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Niby wciskają i wyciskają się lekko ale i na stykach czysto. Rozbiorę i sprawdzę w środku.
-
Kloit777
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Lift będzie ;-))
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Witam,czy ktoś przerabiał kluczyk tzw."jajko" na kluczyk scyzoryk ? Mówimy o oryginalnym centralnym zamku.
Czy jest to do zrobienia ?
Czy jest to do zrobienia ?
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
A może te bolce są już zakrótkie, z czasem się wycierają i nie sięgają do styków na słupku. Jak są na styk to czasami ci łączą a czasami nie.bendzi2000 pisze:Niby wciskają i wyciskają się lekko ale i na stykach czysto. Rozbiorę i sprawdzę w środku.