Polna droga i błoto
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Leska
- Forumowicz T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Polna droga i błoto
Witam Wszystkich.
Posiadaczem transportera (krótki) jestem od kilku miesięcy lecz po wczorajszej wyprawie do lasu bylem trochę zaskoczony.
Samochód, z nowymi zimowymi oponami nie dawał rady poruszać się do przodu po błotnistej drodze. Nie były to jakieś koleiny lecz cieńka warstwa błota występująca na rozmarzniętej polnej drodze po nocnym mrozie. Samochód ustawiał się bokiem - zarzucało tył na boki. Trochę mnie to zdziwiło i tak się zastanawiam czy były to wyjątkowo nietypowe warunki czy to wina typu auta. Z trudem wycofałem się i zrezygnowałem z dalszej jazdy.
Wiem, że na takie wyprawy nadają się modele z napędem na 4 koła jednak warunki nie były w tym przypadku ekstremalne i koła nie grzęzły w błocie. Pozdrawiam
Posiadaczem transportera (krótki) jestem od kilku miesięcy lecz po wczorajszej wyprawie do lasu bylem trochę zaskoczony.
Samochód, z nowymi zimowymi oponami nie dawał rady poruszać się do przodu po błotnistej drodze. Nie były to jakieś koleiny lecz cieńka warstwa błota występująca na rozmarzniętej polnej drodze po nocnym mrozie. Samochód ustawiał się bokiem - zarzucało tył na boki. Trochę mnie to zdziwiło i tak się zastanawiam czy były to wyjątkowo nietypowe warunki czy to wina typu auta. Z trudem wycofałem się i zrezygnowałem z dalszej jazdy.
Wiem, że na takie wyprawy nadają się modele z napędem na 4 koła jednak warunki nie były w tym przypadku ekstremalne i koła nie grzęzły w błocie. Pozdrawiam
-
mora
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: transporter
- Opis: " Sekcja Dolnośląsko-Opolska!"
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Re: Polna droga i błoto
Dziwne... <19> mieszkam na wsi, moje auto nie stwarza takich problemów i nie mam napędu n 4x4.
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
A może miałeś za duże ciśnienie w kołach? Spróbuj na ciśnieniu obniżonym do 2 - 2,2. I jedź delikatnie, nie szarp gazem.
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Błoto z wierzchu było rozmrożone, ale pod spodem pewnie zmarznięta ziemia i lód - przyczyna ślizgania.
U mnie pomimo dodatnich temperatur ziemia jest w lesie cały czas zmrożona.
U mnie pomimo dodatnich temperatur ziemia jest w lesie cały czas zmrożona.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Dziś jeździłem po sporych górkach 5 cm śniegu pod spodem błoto i dawał radę może to kwestia opon
-
stram
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 syncro
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Ej jak ja w piątek zakopałem syncro... po osie... windowałem go dwa razy i podkładałem foszty...Jeszcze nie mam osłony z przodu..
Nie wiem jak w 2wd ale z wiskozą i blokadą wszędzie daję radę. no t4 trochę cięzkie i długie jak na błotko...
Nie wiem jak w 2wd ale z wiskozą i blokadą wszędzie daję radę. no t4 trochę cięzkie i długie jak na błotko...
-
lincoln1998
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Brak
- podziekowal za post: 9 razy
- Kontakt:
W piątek przyszło nam się zmierzyć z polną drogą, w dwóch miejscach było spore błoto i to pod górkę ale szedł jak czołg :D
Mieliśmy chwilę zwątpienia czy muffinek da radę,spokojnie przejechał i zmierzył się w drodze powrotnej z błotem jeszcze raz.
Mieliśmy chwilę zwątpienia czy muffinek da radę,spokojnie przejechał i zmierzył się w drodze powrotnej z błotem jeszcze raz.
-
stram
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
T4 jak jedzie to jedzie.... Jak się zatrzymasz i chcesz ruszyć z miękkiego błota to może być problem.. 2.4D dobry na błoto.
-
Leska
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Właśnie miałem podobna sytuacje jak tu - znosiło mnie na boki i wycofałem sie.
-
stram
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Ja dzień w dzień robię polne drogi i kocham visco ponad wszystko. Bez niego bym ich nie robił. Obywa się bez używania blokady...
Ostatnio zmieniony 09 mar 2014, 19:56 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ort i literówki
Powód: ort i literówki