ORYGINALNY kluczyk do T4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
ORYGINALNY kluczyk do T4
Panowie, czy oryginalny kluczyk do teczki jest rozbieralny (T4 z długim ryjkiem 97 rocznik)?
Pytam, ponieważ mam tylko jeden oryginalny kluczyk, już mocno styrany życiem (a nie chciałbym go zepsuć) i dorobiony z niego zamiennik z klonem pestki immo.
Niestety ten dorobiony jest z marnej jakości surówki, która się wygina <zły>
Chciałbym dorobić nowy kluczyk VW oryginał lub ewentualnie scyzoryk i przełożyć pestkę z tego oryginalnego który mam, da radę tak zrobić?
Czy te nowe klucze są może też nierozbieralne, tak jak zamienniki?
Pytam, ponieważ mam tylko jeden oryginalny kluczyk, już mocno styrany życiem (a nie chciałbym go zepsuć) i dorobiony z niego zamiennik z klonem pestki immo.
Niestety ten dorobiony jest z marnej jakości surówki, która się wygina <zły>
Chciałbym dorobić nowy kluczyk VW oryginał lub ewentualnie scyzoryk i przełożyć pestkę z tego oryginalnego który mam, da radę tak zrobić?
Czy te nowe klucze są może też nierozbieralne, tak jak zamienniki?
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
Re: ORYGINALNY kluczyk do T4
już w 96 wchodziły rozbieralne klucyzki
tutaj przyklad ktory to wzór http://allegro.pl/vw-transporter-t4-96- ... 09381.html
ostatnio demontowalem puszke immo z t4 1996 i z ciekawosci wlasnie rozebralem sobie kluczyk
tutaj przyklad ktory to wzór http://allegro.pl/vw-transporter-t4-96- ... 09381.html
ostatnio demontowalem puszke immo z t4 1996 i z ciekawosci wlasnie rozebralem sobie kluczyk
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Bez problemu
http://www.bit.ly/19VBTKW
http://www.bit.ly/19VBTKW
Ostatnio zmieniony 26 sty 2014, 11:48 przez Probe041, łącznie zmieniany 2 razy.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Artur cosik wiki nic nie pokazuje :-(Probe041 pisze:Bez problemu http://www.t4-wiki.de/wiki/Schlüssel
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 59 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Bo nie wkleił całego ;) brakuje "ussel" dla tego ni działa.tommly pisze:Artur cosik wiki nic nie pokazuje :-(
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Jest rozbieralny, ori surówkę kupisz w ASO. Ceny nie pamiętam ale jest do zaakceptowania.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Jak chcesz scyzoryk to tylko oryginał , zadnych chińskich. Mozesz kupić uzywkę kluczyk scyzoryk i do tej uzywki nowy grot. Tylko jak nie masz pilota w kluczyku do centralnego to raczej z pilota w scyzoryku nie zrobisz uzytku.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Mam alarm i centralny na osobnym pilocie i nie zależy mi specjalnie na scyzoryku <01>
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Kup sobie w ASO surówkę i dorobisz sobie albo u robaka na przeciwko, albo pojedziesz na archimedes i jak masz auto renomę, to na lewo od wejścia jest Marcin. Ja dorabiałem u Marcina, bo to mój znajomy i nie mogłem złego słowa powiedzieć na nowy kluczyk.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Wiem gdzie, kiedyś u niego naprawiałem kluczyk do LR, tylko ciężko ich zastać, jak to powiedział właśnie kumpel z Auto Renomy, pracować im się nie chce <01>czester52 pisze:Kup sobie w ASO surówkę i dorobisz sobie ... albo pojedziesz na archimedes i jak masz auto renomę, to na lewo od wejścia jest Marcin. Ja dorabiałem u Marcina, bo to mój znajomy i nie mogłem złego słowa powiedzieć na nowy kluczyk.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Nowy oryginalny kluczyk z docięciem w salonie VW to koszt: 121,97 zł - kod: !H0 837 219 AAUB (stały kod) - taki z żaróweczką w obudowie, do rocznika 07/1997 (cena niemiecka 20,4 Euro).
Trzeba tylko zaprogramować pestkę od immo lub przełożyć ze swojego starego klucza.
Koszt surówki to 114 zł, a więc nieopłacalne.
Czas oczekiwania: ok. 2 tygodnie (bo to wie Pan w Niemczech muszą zrobić - jak powiedział gość w salonie <31> ).
Trzeba tylko zaprogramować pestkę od immo lub przełożyć ze swojego starego klucza.
Koszt surówki to 114 zł, a więc nieopłacalne.
Czas oczekiwania: ok. 2 tygodnie (bo to wie Pan w Niemczech muszą zrobić - jak powiedział gość w salonie <31> ).
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Model:
- Kontakt:
Ciekawy jestem ile kosztuje orginalny scyzoryk do mojej teczki :roll:tommly pisze:Nowy oryginalny kluczyk z docięciem w salonie VW to koszt: 121,97 zł - kod: !H0 837 219 AAUB (stały kod) - taki z żaróweczką w obudowie, do rocznika 07/1997
Aż chyba zadzwonię i zapytam ;) ale pewnie 500pln jak nie więcej :roll:
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
W tym linku od Probe kilka postów wyżej masz podane ceny w euro, sam grot z plastikiem do scyzoryka kosztuje 55,50- więc przeliczając po kursie około 5,5-6 zł (tak mniej więcej liczą w VW) wychodzi 305-330 zł.słowik pisze:Ciekawy jestem ile kosztuje orginalny scyzoryk do mojej teczki :roll:tommly pisze:Nowy oryginalny kluczyk z docięciem w salonie VW to koszt: 121,97 zł - kod: !H0 837 219 AAUB (stały kod) - taki z żaróweczką w obudowie, do rocznika 07/1997
Natomiast elektronika z obudową 62,20- euro
W roczniku do 04.2000, powyżej 2000 roku, jest trochę taniej na obudowie z przyciskami około 46,80-
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: VW
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
nie wiecie może czy w serwisie można kupić sam grot do scyzoryka ? bo te z alledrogo to porażka 2x sie złamały szkoda że teczka nie ma tego nowego grotu jak np Borasłowik pisze:Ciekawy jestem ile kosztuje orginalny scyzoryk do mojej teczki :roll:tommly pisze:Nowy oryginalny kluczyk z docięciem w salonie VW to koszt: 121,97 zł - kod: !H0 837 219 AAUB (stały kod) - taki z żaróweczką w obudowie, do rocznika 07/1997
-
MarKris
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 0
- Model:
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 13 razy
- Kontakt:
W scyzoryku nabija mocno cenę elektronika we wnętrzu , czyli pilot dlatego cały scyzoryk z dociętym grotem i zaprogramowanym immo w aso jest bardzo drogi. Można kupić scyzoryk z docietym grotem bez programowania immo ale cena też jest wysoka z elektroniką w środku. Polecam sprawdzić nr kluczyka i dokupić sobie używany na allegro z pilotem który można przekodować pod swoje auto , niestety grot tylko zamiennik wtedy pozostaje i nowy transponder z zakodowaniem.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
wszystko jest pokazane w tym linku:
http://www.t4-wiki.de/wiki/Schl%C3%BCss ... BCbersicht
nawet numery części i ceny niemieckie, wystarczy zerknąć kilka postów wyżej
http://www.t4-wiki.de/wiki/Schl%C3%BCss ... BCbersicht
nawet numery części i ceny niemieckie, wystarczy zerknąć kilka postów wyżej
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
witam.
Panowie - jako że jestem elektronikiem i klucze oraz immo nie jest mi obce :) proponowałbym spojrzeć na stronkę www.harkan.pl - tam można kupic w dobrych cenach kluczyki i piloty czyste do kodowania i docięcia pod grupe VAG i nie tylko . Nie robie im reklamy , ani nie mam z tego żadnych profitów , sam zaopatruję sie czasem u nich bo maja dobre jakościowo wyroby .Przyklądowy kluczyk VW z żaróweczką
http://harkan.pl/kluczyk-vw-lampka-vwk02-p-151.html
Sam mam na swoim stanie 2 autka - VW Tourana i Audi A3 - do Touranka dokupowalem sobie pilot scyzoryk ( mialem tylko jeden w zestawie ) i śmiga aż miło .
Pozdrawiam.
Panowie - jako że jestem elektronikiem i klucze oraz immo nie jest mi obce :) proponowałbym spojrzeć na stronkę www.harkan.pl - tam można kupic w dobrych cenach kluczyki i piloty czyste do kodowania i docięcia pod grupe VAG i nie tylko . Nie robie im reklamy , ani nie mam z tego żadnych profitów , sam zaopatruję sie czasem u nich bo maja dobre jakościowo wyroby .Przyklądowy kluczyk VW z żaróweczką
Sam mam na swoim stanie 2 autka - VW Tourana i Audi A3 - do Touranka dokupowalem sobie pilot scyzoryk ( mialem tylko jeden w zestawie ) i śmiga aż miło .
Pozdrawiam.
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
krzysaudi pisze:witam.
Panowie - jako że jestem elektronikiem i klucze oraz immo nie jest mi obce :) proponowałbym spojrzeć na stronkę http://www.harkan.pl - tam można kupic w dobrych cenach kluczyki i piloty czyste do kodowania i docięcia pod grupe VAG i nie tylko . Nie robie im reklamy , ani nie mam z tego żadnych profitów , sam zaopatruję sie czasem u nich bo maja dobre jakościowo wyroby .Przyklądowy kluczyk VW z żaróweczką
Pozdrawiam.
ja tam scyzoryka do T4 nie widze..
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Model:
- Kontakt:
Także nie znalazłem...barti87 pisze:ja tam scyzoryka do T4 nie widze..
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
No może teraz nie maja - trzeba zadzwonić . Mają rotację towaru . Podałem link do ich stronki bo pisano o kluczyku VW i tak mi się skojarzyło z nimi . Te kluczyki są dużo lepsze od scyzoryków z alle... uniwersalnych ktore po miesiącu wyglądają jakby je z bagna wyciągnął ...
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
A ja widzę , pokrywa się z nr ref. scyzoryka z t4
http://harkan.pl/pilot-kluczyk-vw-golf- ... p-292.html
Nie jest opisany jakoby pasował pod t4 poniewaz grot ma inny , ale grot do podmianki na AH, a napewno groty tez mają
Sam scyzoryk w ASO z pilotem kosztuje 288.25zł , do tego kodowanie pilota i immo prawie drugie tyle i mamy nowy oryginał <sarkastyk>. Juz raz dorabiałem w aso scyzoryk , niestety gdzies go zapodziałem znów w domu...
Nie jest opisany jakoby pasował pod t4 poniewaz grot ma inny , ale grot do podmianki na AH, a napewno groty tez mają
Sam scyzoryk w ASO z pilotem kosztuje 288.25zł , do tego kodowanie pilota i immo prawie drugie tyle i mamy nowy oryginał <sarkastyk>. Juz raz dorabiałem w aso scyzoryk , niestety gdzies go zapodziałem znów w domu...
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
ja poszedłem dorobić tam gdzie dorabiają klucze i... trafiłem na nie odpowiedni jest minimalnie inny jakiś czas jest ok ale w końcu sie łamie i kupiłem też grot z allegro i też jakiś czas jest ok i znowu sie łamie , mam też zamiennik tego szerokiego grotu jak np t5 bora golf4 itp,, i te są dużo lepiej wykonane bez problemu pasują do scyzorykaSterciu pisze:A ja widzę , pokrywa się z nr ref. scyzoryka z t4
kupowałem coś takiego dlatego w zapasie mam szeroki grot http://allegro.pl/kluczyk-pilot-obudowa ... 34122.html dodam że mam drugą stacyjke z oryginalnym grotem od scyzoryka i jak go zakładam do tej podróbki jest wszystko miodzio, no ale szkoda mi zmieniać i nosić dwa klucze .. bo jeden do drzwi a drugi do stacyjki (w te mrozy nie zawsze idealnie działa centralny więc warto mieć kluczyk którym idzie otworzyć drzwi ręcznie)
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
Panowie - mając vaga lub vcdsa można zakodować samemu znając pin - zaplącic tylko za docięcie grota :)
Zresztą temat kodowania kluczy jest mocno długi - ważne że w grupie vag mocno rozpracowany . Odnośnie grotów zależy czym dysponuje klucz mistrz .
Zresztą temat kodowania kluczy jest mocno długi - ważne że w grupie vag mocno rozpracowany . Odnośnie grotów zależy czym dysponuje klucz mistrz .
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Właśnie , znając PIN , jednak wiekszosc z nas pinu nie zna (który zapewne tak jak w drugim aucie mam powinin byc dołaczony na wywieszcze przy awaryjnym kluczyku) , ASO moze pin podac ale za głupia informacje zawołali mi 100zł...
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Sterciu na jedno wychodzi, bo dorobienie klona u kluczykarza to podobny koszt.Sterciu pisze:Właśnie , znając PIN , jednak wiekszosc z nas pinu nie zna (który zapewne tak jak w drugim aucie mam powinin byc dołaczony na wywieszcze przy awaryjnym kluczyku) , ASO moze pin podac ale za głupia informacje zawołali mi 100zł...
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Wiem , kolega z docieciem dwóch grotów i sklonowaniem dwóch transponderow zapłacił 150zł , przynajmniej tak mowił , docinał dwa groty bo kupił uniwersalny centralny z kluczykami scyzorykami i musiał je dociąc i sklonować transponder do obydwóch. Tylko ze te sklonowane kluczyki nie zawsze mu się łączą z immo , na zlocie jak bylem jego autem to niektórzy widzieli , byłem pośmiewiskiem :P , auto odpalało i gaslo i tak wkółko az wkoncu nie zapalilo normalnie i juz pozniej do momentu wylączenia silnika bylo wszystko ok. Dorabiał je koło Ciebie. Teraz jezdzi z dwoma kluczykami , oryginalnym przypietym do scyzoryka aby immo mu normalnie się łączyło z transponderem z tego drugiego kluczyka.tommly pisze:Sterciu na jedno wychodzi, bo dorobienie klona u kluczykarza to podobny koszt.Sterciu pisze:Właśnie , znając PIN , jednak wiekszosc z nas pinu nie zna (który zapewne tak jak w drugim aucie mam powinin byc dołaczony na wywieszcze przy awaryjnym kluczyku) , ASO moze pin podac ale za głupia informacje zawołali mi 100zł...
Co do samych kluczykow scyzorykow z tego c.zamka to porazka sie one okazały.. Kluczyk sie zablokowal i składać wogole nie chce... Rozebraliśmy go i okazało się ze tam się jakas zapadka odlamała i dlatego blokuje się...
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
Bo te uniwersalne scyzoryki są z ryżu i dlatego są miękkie ... a pin z T4 jest łatwo wyciągnąć . Jest puszka immo box z tms370 lub motoroli i tam jest pin oraz info o kluczach . Mogę to za free zrobic jak ktos jest w potrzebie :)
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
ja tam wywaliłem imoo kabelek jedyne 70 zł(vag commander) i problem na przyszłość z głowy , a czasem jak sie zryje to wychodzą takie chocki klocki auto nie pali idt itp..Sterciu pisze:Wiem , kolega z docieciem dwóch grotów i sklonowaniem dwóch transponderow zapłacił 150zł , przynajmniej tak mowił , docinał dwa groty bo kupił uniwersalny centralny z kluczykami scyzorykami i musiał je dociąc i sklonować transponder do obydwóch. Tylko ze te sklonowane kluczyki nie zawsze mu się łączą z immo , na zlocie jak bylem jego autem to niektórzy widzieli , byłem pośmiewiskiem :P , auto odpalało i gaslo i tak wkółko az wkoncu nie zapalilo normalnie i juz pozniej do momentu wylączenia silnika bylo wszystko ok. Dorabiał je koło Ciebie. Teraz jezdzi z dwoma kluczykami , oryginalnym przypietym do scyzoryka aby immo mu normalnie się łączyło z transponderem z tego drugiego kluczyka.tommly pisze:Sterciu na jedno wychodzi, bo dorobienie klona u kluczykarza to podobny koszt.Sterciu pisze:Właśnie , znając PIN , jednak wiekszosc z nas pinu nie zna (który zapewne tak jak w drugim aucie mam powinin byc dołaczony na wywieszcze przy awaryjnym kluczyku) , ASO moze pin podac ale za głupia informacje zawołali mi 100zł...
Co do samych kluczykow scyzorykow z tego c.zamka to porazka sie one okazały.. Kluczyk sie zablokowal i składać wogole nie chce... Rozebraliśmy go i okazało się ze tam się jakas zapadka odlamała i dlatego blokuje się...
jak mają ukraść to żadne immo nie pomoże
a tu dle przypomnienia bo pewnie gdzieś tam już u nas na forum było: